Strange Love

Перманентний макіяж: 10 порад майбутньому клієнту від майстра

Перманентний макіяж: 10 порад майбутньому клієнту від майстра

І так, починаємо...

П.С.: На фото - моя прекрасна моделька, яку я спеціально брала задля публічних фото, такими були умови нашої співпраці 💕

Ви просто не уявляєте, який величезний ринок ретушування стоїть за сторінками б'юті-майстрів. І всі ці довершені світлини, які ви бачите в стрічці, не мають абсолютно нічого спільного з реальним результатом. Ще одна популярна практика - запозичення та обмін фото. Тобто майстри спеціально створюють групи, де обмінюються гарними роботами, аби перехресно виставляти їх на своїх сторінках під видом власних. Тому не опирайтеся на портфоліо в соцмережах, йдіть до майстрів, чиї гарні загоєні роботи ви бачили вживу.

Якщо майстер не може показати вам свої заживчики, тікайте! Також пам'ятайте, що в день процедури брови дуже темні, чіткі та широкий, по загоєнню вони виглядатимуть вужчими, м'якшими та світлішими.

Я своїм клієнтам пояснюю це на прикладі гарніру. Приходите ви в ресторан. Офіціант пропонує вам до м'яса на вибір кукурудзяну кашу або поленту. Ви однозначно виберете поленту, бо це звучить красиво. А принесуть вам ту ж саму кукурудзяну кашу. Всі байки про те, що "пудрові брови не вносяться так глибоко" - лише черговий red flag, щоб тікати від такого майстра. Бо по-хорошому імплантувати пігмент ми повинні в сосочковий шар дерми. От лише проблема в тому, що він у всіх різної товщини та на різній глибині. Спрогнозувати потрібну глибину внесення приблизно можна (вік, тип шкіри, защіп шкіри). Але немає жодної гарантії, що вдасться визначити необхідну глибину, а потім ще й грамотно у неї вкласти пігмент. У своїй практиці я бачила такі "пудрові брівки", які виглядають страшніше будь-якого татуажу.

Якщо майстер каже вам, що ваші брови з вами максимум на 1-1.5 роки, слід задуматися, чи в надійних ви руках, особливо, якщо вам більше 30 років. Бо майстер лукавить: він не може прогнозувати швидкість та якість роботи ваших макрофагів, які і відповідають за поступове зникнення пігменту. Ваші макрофаги мають індивідуальну швидкість та якість праці. Рідко коли я бачила абсолютно чисту шкіру на місці якісного ПМ через рік після нанесення. Таке буває лише у дуже юних дівчат до 20-22 років, на дуже жирній шкірі або після дуже поверхневого ПМ. Бо після якісного ПМ легка тінь присутня і через 2-3 роки. А жінки після 55-60 взагалі мають усі шанси проходити зі своїми пудровими бровами до кінця життя. Так, вони з часом посвітлішають, проте залишки пігменту будуть в шкірі до кінця їхнього земного шляху.

Якщо в портфоліо у майстра всі брови одинакові, то я б радила знайти іншого. Бо універсальної форми не існує, майстер повинен враховувати особливості вашого обличчя.

Добитися на шкірі по загоєнню такої інтенсивності, як після чорного олівця чи темної помадки - просто технічно нереально. Пігмент залягає під доволі великим шаром шкіри, тобто вона виступає в якості фільтру, візуально висвітлюючи пігмент. Тому брови ПМ не "вигорають", вони просто ховаються під шаром шкіри. Тому ніжна коричнева димка - оптимальний і цілком реальний результат ПМ, забудьте про чорні брови.

Бо це ніколи не виглядатиме гарно і природньо. До того ж доведеться постійно вискубувати рідні брови. Замальований шмат лоба вище природньої лінії росту дуже помітний. Вихід чи корегування на кілька міліметрів ще допустимі, але хвіст на скронях десь до вух буде дуже помітним. Підкреслюю, що мова йде про випадки, коли у людей повноцінний ріст власних брів, а не про алопецію, коли ПМ - чи не єдиний вихід.

У ПМ дещо інше розуміння колористики, ніж у візажі. Для нас 90% усіх наших клієнтів мають холодну або нейтральну шкіру. З кожним місяцем ваш ПМ втрачатиме свою теплинку, ставатиме більш холодним (за виключенням деяких мінеральних пігментів, які люблять ставати рожевими/лососевими з часом). Якщо одразу ввести надто сірий відтінок, за 1-2 роки ви можете отримати сині/фіолетові брови. А нейтральний коричневий (по типу 7.0) пасуватиме більшості жінок у нашому регіоні. Також пам'ятайте, що в день процедури і до сходження кірок брови можуть бути надто рудими/жовтими, це нормальне явище. Після сходження кірок, вся теплинка коректорів розсіюється.

Це не значить, що в процесі процедури кров юшить з вас, навпаки: зазвичай під час роботи ми взагалі не бачимо навіть натяку на кров, максимум виступає трішки лімфи. Але контакт з кров'ю є, бо ми працюємо а дермі. Тому майстри, які пишуть про "відсутність контакту з кров'ю" чи "роботу в епідермісі" - або шарлатани, або профани. Чому це так важливо розуміти? Бо контакт з дермою вимагає від нас повного дотримання правил асептики: одноразові голки чи модулі, одноразовий бар'єрний захист та виключення умов для перехресного зараження.

Знаю, що багато майстрів кажуть мастити брови/губи вазеліном перші 7-10 днів, не мочити та не мити їх. Проте все більша кількість топових майстрів в професійних чатах кажуть, що сухе загоєння з регулярним вмиванням (не розмоченням, а саме вмиванням) дає найкращі результати. Ніякої перекисі, ніякого хлоргекседину кожні 2 години: достатньо вмити обличчя зранку та ввечері і насухо промокнути одноразовим полотенцем. Під час сходження кірок на 7-8 день, можна трішки зволожувати їх оливковою олією.


Якщо вам цікаво, можу продовжити цю добірку порад! ☺️