Оліч

Замість огляду на кондиціонер, тут буде істроія про те, як перевіряти строки придатності

Замість огляду на кондиціонер, тут буде істроія про те, як перевіряти строки придатності

Я вже кілька разів зарікалася купувати дорогу косметику для волосся, бо його вигляд ніяк майже не змінюється, тож зечєм платіть больше???

Ну і от я знову почала обирати собі бюджетний догляд, який буде складатись хоч з чогось корисного і не тестувався на тваринах, але і в цей раз дійшла до не дуже бюджетного...

Це бренд Grown Alchemist і їх живильний Nourishing Conditioner. Він мені сподобався по опису і складу, в цьому дописі я не буду вдаватися в подробиці. Якщо коротко, то це веганський австралійський бренд, і у кондиціонера багатий склад. Тут ще був непоганий об'єм - 500 мл, і була на одному сайті дуже приваблива ціна, бо це був тестер - 840 гривень (середня ціна в інших магазинах 1500 грн). Я вже купувала в тому магазині, все було ок, і я замовила без зайвих думок.

Отримала на пошті я пляшечку, радісна прийшла додому, відкрила її і шось мені не сподобався запах. Якийсь незрозумілий, аміачний, тут точно щось не те. Почала я крутити ту пляшку, шукати строк придатності, а ніде його нема. Я знаю що є сайти, на яких по батч-коду продукту можна перевірити строки та оригінальність. Я почала шукати їх, та пробувати вбивати коди (я на пляшці знайшла 4 коди, не знада який саме потрібен був), але мабуть Grown Alchemist не передає цю інформацію і ці сервіси не підтримували цей бренд.

Я розумію, що написати магазину просто "Добрий день, я відкрила кондиціонер і у нього неприємний запах, я хочу його повернути/обміняти товар" - не варінт, бо на "неприємний запах" можна відповісти що це моє суб'єктивне сприйняття, тим паче я ще й відкрила продукт, ну дуже велика ймовірність що мене просто пошлють куди подалі і все. Потрібне серйозне обгрунтування моєї претензії, інакше я просто втратила гроші, бо користуватись таким кондиціонером не хотілось.

Я вирішила шукати виробника в інстаграмі і писати туди) Хай підкажуть що саме з цього всього батч-код і наскільки свіжий продукт у мене в руках. Скріни переписки я додаю. В інстаграмі мені дали емейл куди мені треба написати, там мені в решті решт відповіли, що строк придатності вийшов в жовтні 2022 року. "Ну капец" подумала я, і стала писати магазину, що продав мені цю пляшку. Чесно кажучи, на 99% була впевнена, що зараз мене просто заблокують і все)

Але ні, мені відповів менеджер, що передасть цю інформацію на склад і віпишуть мені по результатам.

А тут я ще й бачу, що зміцнюючий кондиціонер Grown Alchemist Strengthening Conditioner на мейкапі зараз на 200 гривень всього дорожче, а враховуючи що в першому випадку я ще платила за доставку - на 100.... Дуже засмутилась, що не почекала просто пару днів, поки вибирала...

Через день, на мій подив, менеджер мені написала, дуже вибачалась, повернула мені відразу кошти, навіть спитали за доставку і компенсували її теж. Тож в цілому я не маю претензій до магазину, все вирішили спокіно, на щастя.

І я бігом замовила Strengthening Conditioner на мейкапі)) Чекаю знову на посилочку.

Тож у мене хеппі енд, а висновок такий - перевіряйте строки придатності, по можливості, відразу при отриманні на пошті. Якщо строку немає - це вже дзвіночок.

А як вже сталось таке, що у вас на руках описнився прострок - не соромтесь писати навіть бренду в інстаграм та на пошту)

Сподіваюсь вас такі істроії оминуть, але раптом комусь мій досвід стане в нагоді.

Пробачте за цю купу тексту 😁😁😁