Kizza

#summermakeupclub

#summermakeupclub

Отже по планах в дописі в мене три категорії "Я+чоловік", "Немовля 6 міс" і "Кісо"

1. Почну з основ:
    SPF чим більше тим краще. На всі відкриті ділянки шкіри. Радити, що обирати: фізичні чи хімічні фільтри я не буду - тут кожному своє. На свій смак обирайте. Я користуюсь дитячим спреєм від. La Roche-Posay. А що, мені він підійшов дитинці теж) В мене ще денний крем з SPF та тональна основа теж з ним. Проте варто пам'ятати що необхідно оновлювати захист кожні 3-4 години.☝️
  2. Термальна вода - це вже як додаткова опція трошки себе охолодити і зволожити. Мені подобається La Roche-Posay. А от чоловіку дуже підійшла від Uriage.
  3. Косметика. Мій макіяж не поділяється на літні та зимові текстури і формули. Я можу носити, як ВВ так і тон-замазку і в 30 градусну спеку і в лютий мороз. Тут головне, щоб вам було комфортно. Особисто для мене, коли фарбуюсь на вулицю - потім менше висипів на шкірі. Я не знаю як це працює, а якби знала тоді б обов'язково поділилась 🤗
  4. Через декретну відпустку маю вибір коли мені виходити на вулицю, то ж стараюсь в найсильнішу спеку не виходити. Але декретна відпустка це така недовговічна акція - то ж коли мені була необхідність виходити - я обов'язково уникала прямих сонячних променів.
  5. По одягу - я стараюсь носити максимально закриту верхню частину. Іноді навіть в пару дуже тонких, не облягаючих шарів. Було літо, коли я проходила його в джинсах і тонких клітинах з довгим рукавом 😱 Наразі же я зупинилась на футболках оверсайз і шортах.
  1. дВома стараюсь у велику спеку протирати ручки, ніжки і лобик вологим ватним спонжем. Не знаю чому, але мені коли я менша була - це допомагало 😂
  2. Перед виходом на вулицю користуюсь SPF. Пшикаю його на чисті руки і розтираю по оголеним ділянкам шкіри
  3. Не використовую "завіси" з цупкої тканини. Мені прям аж дурно стає коли малючок упакований в люльку без додаткової вентиляції, це й "зашторений" від всього світу кількома шарами тканини. Я користую сітку. Це краще. (На мою думку)
  4. Щодо напування дитини водою. Звісно, як каже педіатр за великим бажанням можна пропонувати воду, але якщо дитина не хоче - то не заставляти її. Лише прям в дуже екстремальну спеку вдома. Дитина може почати плямкать, і я їй тоді пропоную водичку. Але часто-густо їй вистачає рідини з годування.
  5. Слідкувати за гігієною. Коли дуже спекотно і дитина перегрівається - можуть з'явитись попрілості і прищики. Тому важливо слідкувати за тим, щоб дитинчатко було сухеньке та чистеньке. В свіжому одязі, що дихає. Або підгузками. Або взагалі без підгузку😂

У кісо основна вимога, щоб її якомога рідше займали 😂 ну такий вже в неї характер. Але в мене є п'ять правил і для того, як кісу пережити спеку.

1. Тримати запас чистої води. Якщо є фонтанчики - то це взагалі 🔥. Але якщо миски - то для води краще металеві, бо в керамічних є пори в яких можуть заводитись бактерії.
  2. Кісо повинно мати схованки. В мене це коробки в яких пані Еліс лежить і відпочиває від своїх котячих справ. Друга коробка знаходиться на балконі.
  3. Місце яке і на протягу і ні. Щоб охолодитися тварина вибирає собі місце де може витягнути лапи на протяг,але голову заховати в місце без сильного току повітря.
  4. 'Є ще така дуже крута штука, як охолоджувальний коврик. Але Еліс не оцінила і я його віддала більш вдячним котам 😂😂😂
  5. Я в особливо спекотні дні без вітру мочу руки водою і ніби прочісую кицю по шерсті. Не знаю наскільки це допомагає, але пухнаста морда стає дуже задоволеною.