Sofiia_Ts

Пост про зуби

Пост про зуби
Пост про зуби

Бачу ця тема згадується не часто, хоча вона дуже серйозна. Посмішка - це дуже важливий аспект нашого здоровʼя, як і фізичного так і психологічного (впевненість і щирості емоцій).

Моя історія якраз на етапі лікування всіх зубів до встановлення брекет-системи. Але все почалось дуже давно, коли починала коригувати свій догляд і позбувалась зубів мудрості. Тому хочу порадити засоби, які зроблять вашу рутину ефективнішою)

Догляд від Elmex для мене залишається фаворитом уже третій рік. Після поради стоматолога, зуби стали набагато міцнішими і здоровішими, карієс уже не розвивається так скоро як раніше. Є лінійка і для чутливих зубів. Пасти потрібно зовсім трішки і освіжає на дуже довгий період часу.

Зубна ниточка - обов’язковий мастхев, тому Oral-b glide це найкраща зі всіх. На жаль в Україні я не бачила, цю привезли мені з США. Якщо хтось її тут бачив, підкажіть! На другому місці точно буде oral-b EssentialFloss.

Очищував язика - дуже недооцінена річ. Оскільки на язику багато бактерій, ця щіточка дозволяє вичистити все максимально, особливо в періоди, коли ви відчуваєте, що наліт зʼявляється дуже швидко.

Електрична зубна щітка. Після неї я взагалі забула про відчуття нальоту на зубах. Зуби завжди гладенькі. Але є дуже багато але: це вміння нею користуватися. З нею потрібно дуже акуратно, оскільки вона може зтесати емаль. Тому в мене на цей випадок є класична зубна щітка.

Ось такий мій поточний догляд, хоча розумію, що після встановлення брекетів все кардинально поміняється).

Розказуйте про свій догляд за зубками і не забуваємо чистити зуби два рази на день, використовувати ниточку і не їсти багато солодкого) А особливо раджу відвідувати стоматолога раз на півроку принаймі, то все буде у вас добре!