lyuba_belllaaa

4 санскріни мого літа+ загадковий Jan Marini

4 санскріни мого літа+ загадковий Jan Marini

Починаю свою історію з шокуючого зізнання - я не користувалась санскрінами до 2021 року. В результаті, за багато років відвідування всіх можливих пляжів світу, у 2022 на фоні стресу і гормонального дисбалансу, а також пошкодження шкіри через неправильне знаходження на сонці я отримала мелазму на обличчі. Тут без засуджень - добре це, чи погано - так вже є. Фото мелазми не додаю, поки я у процесі боротьби з нею (фотоомолодження+ пікосекундний лазер). Виглядає це як темніша плямка на обличчі.

Косметолог не дав надію теж: віднині засмага мені заборонена - інакше мелазма буде збільшуватись. Використання санскріну у будь яку погоду і пору року - обов’язкове. І вишенька на торті - санскрін мені підходить лише з комбінованими хімічними і фізичними фільтрами. Отримала ці рекомендації разом зі списком косметики у одній з найкращих клінік Львова (спойлер - одна з найкраших вона лише по відгуках), і звісно купила вже той санскрін без якого мені більше не можна виходити на вулицю навіть у грудні.


Клініка порекомендувала купити засіб від Jan Marini. Я ніколи не купую засоби дорожче 500 грн без перевірки відгуків. Яке ж було моє здивування, на цей санскрін я не знайшла жодного відгука (окрім одного на ютубі, але я не витримую дивитися відео, тому не перевіряла). Це було підозріло, але я налякалась погіршення і купила той чудо засіб. Зараз бачу, що він досить популярний у інста, і часто натикаюсь на його рекламу.

Існує кілька версій, засіб з тінтом SPF 50, без тінту SPF 50, та SPF 30. Мені необхіден був з найвищим захистом SPF 50, такий і придбала Jan Marini physical protectant tinted.
Ціна на нього всюди однакова, 2200 грн. Я була в шоці, бо на мою думку, це дуже дорого за невідому марку і взагалі за такий розхідник як санскрін.

4 санскріни мого літа+ загадковий Jan Marini
4 санскріни мого літа+ загадковий Jan Marini

Отже, мої враження. Перше - засіб жовтий. Реально, жовтушного кольору. Всі ці заяви що він адаптується - забудьте. Додаю фото на шкірі зразу після нанесення, і за 15 хв після нанесення. Зразу це рідка жовта мазанина з розводами на обличчі. Через 15 хвилин це жовта маска на обличчі. До речі, таким ггустим, як на фото він став через півроку після відкриття. Термін придатності був ок, але густина більше не дозволяла його збовтати, як вказано на упаковці (

З ним я виглядаю, як китаєць, що перехворів сальмонельозом і досі не оклигав. От чесно, складно уявити менш компліментарний відтінок жовтого для обличчя. Але не вибілює, це факт.

Тон замальовує але не ліквідовує червоноту, і плямки мелазми під ним не ховаються. Консилер або тон на нього толком не лягають, бо засіб дуже силіконистий.
До речі, сайти і косметологи рекомендують його для всіх типів обличчя. У мене зневоднена шкіра з ознаками старіння, і цей крем висушує її на трясцю. Якось вийшла з ним з басейну, на обличчі були шелушіння та кірки. Отже, засіб тільки для комбінованої та жирної шкіри.

Змивається наждачкою лише гідрофільною олією, з подальшим дочищанням двофазкою або тонером і вмивачкою.

Як мені з моєю сухою шкірою таке порекомендували - це питання тільки до совісті клініки, де перед цим провели діагностику шкіри.

Взимку я не могла почухати ніс, бо обличчя виглядало засмаглим, як на ядерному реакторі порівняно з долонями. Тому цей чуло засіб довелось відкласти до літа (термін дозволяв).

Взимку користувалась своїм санскріном з минулого літа Оцерін. Він лише на хім фільтрах, але я вирішила ризикнути. Засіб непоганий, на свотчі видно що за 15 хвилин стає помірно блискучим на руці. Приблизно на 9 місяць після відкриття пожовтів і я припинила користуватися ним (хоча упаковка каже, що він придатний 12 місяців після відкриття).
Цей змивається міцеляркою або олією бех проблем.

Свотчі : форма крему, зразу після нанесення та за 15 хв після нанесення.

Наприкінці зими я дістала Жану ту, Маріні, і знову зрозуміла що користуватись тим вище моїх сил. Тому замовила інший засіб того ж виробника але без тінту, Jan Marini physical protectant untinted. Чому, ну чому я не перевірила склад на сайті? Відгуків на цей щедевр так і не з’явилось.
Сказати що новий засіб вибілював шкіру буде недостатньо.

Він робить її флуоресцентно білою (див свотчі). За 15 хв після нанесення він лишається липким, як …. хм, пропущу метафору яка напрошується. Ну він дууже липкий. Промокання матуючити серветками допомогає, але знімає білий шар діоксиду титану та цинк оксиду зі шкіри - отже робить засіб неробочим.
Додаю фото. Я запудруюю цей жах і так ходжу.
Зараз засіб зняли з продажу (алілуя) бо діоксид титану і цинк оксиду у олії бабасу просто не повинні існувати на планеті земля у 2023 році. До речі, на цьому етапі я пішла читати все що я могла знайти про Жану (а не Жана) Маріні. Виявилось, це американська косметологиня, що вирішила запустити свою лінійку догляду.
Я не страждаю мізогінією, але я більше не куплю нічого у жінки, яка так виглядає. У нас просто різні життєві цінності з нею 😆

Свотчі: форма крему, крем після нанесення і розмазування, крем за 20 хв після нанесення, і крем промокнутий серветкою.

Моє літо з цими засобами (а користувалась і оновлювала я їх на шкірі щоденно) обіцяло бути не надто приємним. Але ту на щастя я купила інший засіб (забула свій вдома і цей єдиний що знайшла у магазині на розі)).
Це Farmstay Hyaluronic UV shield. Він на комбінованих фільтрах, отже підійшов мені гарно. Шкіру вибілює, але лишає трохи розводів. Забезпечує гарне зволоження сам і мені не потрібно було під нього наносити інші креми.

Фармстей не ідеальний. Але я могла покривати ним посеред дня той жовтий Жан Маріні і виглядати нормально (жовте+ біле = нормальне обличчя).

Використовується швидко, але і коштує мало. Ще раз я його не куплю, бо знайшла кращі засоби.

Всі засоби наносила у кількості 1.5 фаланги (до 2 фаланги кажуть то на обличчя і шию) і оновлювала за 2 години при виході на вулицю.
Це важко пам'ятати, але зараз здається, я вже розвинула звичку. Тюбик завжди є у сумочці, і я відчуваю, що моя шкіра у безпеці.


Отже, користуйтесь санскріном, і діліться враженнями про ваш найгірший/найкращий засіб у коментах!