Оліч

Парфумерні хитрощі

Парфумерні хитрощі

1) Парфуми мають досить довгий строк придатності, якщо їх правильно зберігати.

Якщо ви хочете залишити парфум на рік "у відпустці", наприклад, а потім до нього знову повернутися, то варто тримати флакон в темному місці (звісно ж), з не дуже високою вологістю (не в ванній кімнаті), і при не дуже високій або низькій температурі. Також це повинна бути не висувна шухляда, парфум не можна постійно рухати. Ну і те, що було не дуже очевидно - можна додатково знову знобити "повітряну пробку". Треба перевернути флакон догори дном, та зробити натискання, поки вся трубочка не заповниться повітрям. У різних відео казали різні речі про те, нащо це робити, хтось каже що це тому що парфуми в трубочці можуть зіпсуватись швидше і псувати всю рідину у флаконі, хтось каже що для того, щоб в трубочці не висохла рідина, та не утворились пробки з олій.

2) Якщо вам дуже хочеться нанести влітку парфум, але він "важкуватий".

В цьому випадку можна наносити його на подол сукні ззаду, або під колінки. Так він не задушить на вулиці та не буде заважати, але шлейф за вами буде тягнутись.

Доречі це досить цікава тема, тому що слова "арабські парфуми" викликають ассоціаціі з якимись солодкими, пряними, важкими ароматами хоча в арабських країнах дуже жарко. Чула таку думку, що такі парфуми як раз набагато краще маскують неприємні запахи поту, тому у спекотних країнах віддають перевагу їм.

3) З парфумами, які вам подобаються, але вони вас душать/занадто гучні схожа ситуація.

Можна наносити під одяг на живіт, або спину, або як у попередньому пункті - під колінки або на спідницю ззаду. Повинно відчуватися набагато легше.

4) Молекули 01 та 02 (не ессентрики) можуть подовжувати стійкість іншого парфуму.

Нанесіть молекулу, а потім "основний" парфум - і ви отримаєте більш насичену та стійку композицію.

5) Теж про змішування ароматів.

Наслоювання це дуже цікава тема, але як зрозуміти які з парфумів будуть добре звучати разом? Зробіть два (або скільки парфумів разом ви хочете послухати) блоттери, та нанесить на них парфуми, послухайте якийсь час їх звучання разом та окремо - і робіть висновки.

Думаю таких прийомчиків ще дуже багато. Буду рада вашим доповненням)