ksnklb

Просто комфортний крем для рук 🤍

До бренду Ziaja у мене якась незрозуміла звідки довіра) Подруги часто користувались засобами для обличчя, а мені підійшли шампуні свого часу.

Ziaja, або як мило можна сказати Зая 🐰 – це польський бренд здебільшого доглядової косметики.
Окрім милого та простого дизайну та нормального складу, у них привабливі ціни.

І сьогодні я хочу розповісти про крем для рук. Замовляла його для мами, але частенько користувалась і сама після генеральних прибирань цей крем був ну дуже доречний.

Крем у тубі 100ml, простий дизайн у білих тонах з красивим малюнком, я так зрозуміла, що такі малюнки характерні засобам із всяким шовком у складі. Сам тюб м'який і легко згинається, тобто у сумочку його не закинути.

Консистенція крему дуже легка, легко розприділяється і "тане" у контакті зі шкірою.
На фото можна побачити "жирний слід" і так, є трішки жирного відчуття, але крем разом з цим шаром швидко вбирається у шкіру.
Аромат дуже приємний, косметичний, спочатку яскравий, але до 15 хвилин зникає.

Aqua (Water) – вода, використовується як розчинник.
Paraffinum Liquidum (Mineral Oil) – рідка олія, використовується для пом'якшення, змащування та розчинення інших інгредієнтів. Сприяє утриманню вологи в шкірі. Але знижує бар'єрну функцію шкіри, може спровокувати алергічні висипи та містить канцерогени.
Glycerin – зволожувач.
Cetearyl Alcohol – розчинник, емульгатор, загусник, структурна основа для інших інгредієнтів.
Glyceryl Stearate – являє собою білу або блідо-жовту воскоподібну речовину, отриману з пальмових кісточок, оливок або кокосових горіхів. Це звичайний моногліцерид, який допомагає змішувати воду й олію разом і використовується як емульгатор і пом’якшувальний засіб у косметиці.
PEG-100 Stearate – ефір стеаринової кислоти рослинного походження та поліетиленгліколю 100, використовується як основа в кремах для рук, неіоногенний емульгатор, забезпечує стабільність емульсій у широкому діапазоні рН.
CeraMicrocristallina (Microcrystalline
Wax) – мінеральний віск, застосовується для регуляції в'язкості засобів, покращує стабільність продукту.
Dimethicone Butyrospermum Parkii (Shea) Butter – олія, отримана з плодів дерева ши. Заспокоює, розгляджує шкіру, контролює водяний баланс.
Hydrolyzed Keratin – використовують для зволоження, але зазвичай у засобах для волосся. У даному кремі може застосовуватися для покращення нігтьової пластини.
Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl
Taurate Copolymer – суміш синтетичних речовин, що регулює в'язкість емульсій.
Isohexadecane – розчинник, емолент. Може викликати алергію, дерматит.
Polysorbate 80 – Емульгатор, диспергатор, піногасник.
Stearic Acid – поширена у жирах та оліях, емолент, регулює в'язкість.
Sodium Polyacrylate Xanthan Gum – різновид високомолекулярного полімеру з гідрофільною групою, утворює прозорий розчин великої в'язкості під час повільного розчинення у воді.
Phenoxyethanol – консервант, компонент антисептичної дії, має легку зволожуючу дію.
Ethylhexylglycerin – безпечний консервант, поширений у косметиці, дезодорантах.
Parfum (Fragrance) – парфумовання.
Linalool – дезодорант, парфумування.
Alpha-lsomethyl lonone – парфумування.
Coumarin – парфумування.

Отут з'являються питання, адже крем позиціонують, як з протеїнами кашеміру, а у складі їх немає (або я щось не так знайшла за склад, адже деякі інгредієнти шукала по англомовних сайтах).
Олія плодів ши (або як на сайті зазначано "масло карите") звісно, це дуже круто, але вона у середині списку, хоча що я сподівалась у бюджетному засобі.
Ну і звісно, Paraffinum Liquidum, який другий у списку і не зовсім безпечний, засмучує.

Хороший бюджетний крем, нічого зайвого (Якщо не вчитуватись у склад).
Жирність легко вбирається у шкіру і немає липкості, на руках відчувається комфортно. Після нанесення шкіра ніжна.
Зволожує шкіру рук і навіть загоює мікротріщинки.
Через легку консистенцію може бути більший, ніж звичайно, розхід.