A.

Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel

Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel

Упізнавана баночка цього гелю не може не привернути до себе увагу. Цей гель непогано заспокоює подразнену шкіру після активів, сонця чи гоління. Останній пункт перевірено на собі - через відключення гарячої води гоління в холодній воді призвело до подразнення на ногах - по суті для цієї цілі я й купувала цей гель.

Проте чи є він найкращим гелем з алое? Я не так багато їх тестувала, але мені більше сподобався гель з 96% алое від Daymellow (його більше не знаходжу в Україні).

Мені здалось, що мінус цього гелю від Holika Holika в користувацькому досвіді (проте плюс для обличчя) - це його надто рідка консистенція, він дуже швидко поглинається. У цьому є схожість із зволожуючим тонером.

Гель із алое - гумектант, тому його самого для зволоження шкіри мало, потрібно зверху "запечатати" шкіру кремом. Але із заспокоєнням він справляється добре. При цьому, варто врахувати, що деякі люди можуть мати алергію на алое.

WebMD згадує, що гель алое є можливо ефективним для:

  • покращення перебігу лікування акне рецептурними медикаментами;
  • скорочення часу для загоєння шкіри у людей з опіками 1 або 2 ступеня.

Загалом, Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel може бути корисним засобом для заспокоєння подразненої шкіри. Однак, покладатись на нього самого не варто, як і очікувати зволоження шкіри тільки від одного гелю.