Nata_Po

Моє вишневе маленьке чорне плаття

Моє вишневе маленьке чорне плаття

Цього року просто нестерпно жарке літо. І стосовно парфумів є декілька проблем - вони, або дуже швидко злітають на такій температурі, або починають гірчити/кислити, або здаються занадто важкими і недоречними. У мене насправді доволі багато ароматів, і я себе зловила на тому, що в таку спеку жоден не до душі власне через вище сказані проблеми, але я собі згадала про свою кока-кольну вишеньку і боюсь, що зайду з нею в запой.

Якщо ви знайомі з серією La petite robe noire від Guerlain, та і не лише цією серією, вам будуть відомі ці флакони у формі плечиків. Мені звісно подобається, коли флакони відрізняються, але це ніяк не вплинуло на те, щоб я придбала 3 різні аромати цієї лінійки, і ще й задублювала на всяк випадок.

Флакончик скляний, важкий, його приємно тримати в руках, класний пульвік, який хмаринкою розпиляє аромат, а що ще потрібно? єдине, мені тут не дужеподобаються ковпачки, бо вони дають якийсь люфт,і це не створює надійності в руках, але нічого страшного.

Сам флакон має градієнтне забарвлення в рожево-фуксійній гамі, а аромат позиціонується, як полегшена версія класичного плаття в edp.Ну, як на мене і так, і ні) Але про аромат пізніше)

Також, на одному зі своїх флаконів я стикалась з тим, що надпис починає з часом стиратись.

Хоч тут і не все ідеально, але цій серії ароматів я можу пробачити все)

Звісно, я рекомендую купувати парфуми на перевірених сайтах, в тому числі і Makeup, аніж з рук, бо, на жаль, можна натрапити на підробку, воду в оригінальному флаконі чи просто зіпсутий аромат через неправильне зберігання.

Щодо цієї лінійки, то варто звернути увагу на:

  • Стрічка на кришечці, на якій є надпис Guerlain вона з тканини, це не пластикова плівочка як для упакування квітів. Окрім цього на ній обов'язково мають бути маленькі петельки.
  • На одній стороні ми маємо надпис, на іншій зображене плаття.
  • У герленівських флаконах часто трубочка від пульвіка відходить внизу в сторону. Вона не закручена, не занадто довга, не біла, не матова, а прозора. В підробок часто вони напівматові і мають якесь забарвлення, або більшу довжину.
  • Якщо зняти кришку на самому пульвіку є вирізьблене лого Guerlain.
  • І, звісно, не забуваємо про батч-код. Він набитий вже на флаконі, тому сама наліпка вся глянцева, включно з текстом, а батч-код матовий. На підробках це все часто друкується разом, тому немає враження, ніби це щось нанесене зверху. Окрім того, на підробках часто вказаний один і той самий батч-код всюди. Крім того, якщо у людини є коробка, батч-код флакону та коробки повинні повністю впівпадати (Це логічно).Ну і звертаємо увагу на шрифт.
  • Колір аромату може бути різним. Початково він був або прозорим, або ніжно-рожевим. Але за рахунок наявності у складі ванілі, з часом він може темніти. Як бачите, в моєму флаконі є незначна жовтинка, але це ніяким чином не впливає на аромат.

Загалом майже вся лінійка цих ароматів про вишню, окрім версії Intense та Fraiche (але вони мені якраз зовсім і не сподобались).

Про решту ароматів, які є в моїй колекції розповідатиму по мірі користування.

Отже, саме це плаття має в собі вишневі кока-кольні акорди.

На самому старті відчутна вишенька та кока-кольність наче з бульбашками, які пощипують носик, незначною кислинкою, яку дають цитрусові та дууууже акуратну та ніжно вуальну троянду, яка тут дає лише невеличкий відтінок. В цілому я не любитель троянди в парфумерії, бо часто вона або дуже солодка, або звучить як болгарська косметика. І, чесно кажучи, жодна з цих інтерпретацій мене ще не зачепила. Але тут троянда обрамлена фруктово-часйними акордами і звучить прекрасно.

Зовсім невеличку гірчинку додає мигдаль, яка додає глибини аромату.

Дещо згодом аромат заспокоюється, газована кола вивітрюється і залишається вишня, чорний чай, лакриця, яка дуже гарно обрамляє вишню хз трояндою та півонією, додає глибини і ніяким чином не асоціюється з ліками.

У базі більшість ароматів цієї серії запудрюються. Філка у герлен має доволі однакове звучання в багатьох ароматах. Воно дуже примне, дороге та залишається у базі до кінця.

Хоч у ароматі достатньо багато солодких нот, для мене він зовсім не солодкий, або дуже в міру. Хоч тут заявлено дуже багато нот. Композиція не звусить дешево і компотно (хоча багато хто саме так і вваажає, але не я).

Але домінантними я би виділила вишеньку, чорниий чай з лимоном, кока-кольність, фіалка, і трояндово-півонієва вуальна симфонія. Все решта також можна рознюхати при бажанні, але я хотіла описати саме своє враження, а опис піраміди визможете подивитись на фото.

Стійкість у аромата чудова, десь 8-12 годин, але на одязі та волоссі - днями. Шлейф чудовий. Аромат не видає жодної неприємної ноти, а я дуже чутлива до мускусу, гірчинок, і подібного. Тут все просто чудово.

Як на мене аромат може підійти на будь-яку пору року, хоча, особисто я використовую його у теплу пору року, бо він найбільш легкий, грайливий та безтурботний, порівняно з іншими версіями.

Я вважаю, що Герлен робить дуже якісні, класні та приєємні у звучанні аромати, без ідіотських приколів, які можуть вилазити в базі.

Особисто в мене в колекції 8 ароматів цього бренду і я не мала якихось казусів. У кожного хороша стійкість, шлейф, звучання.

А ця вишнева лінійка в принципі моя улюблена і я її полюбила ще задовго до того, як вишня стала мейнстрімом після виходу вишневих ароматів Форда. Як на мене це в принципі одна з найкращих у моєму сприйманні вишні в парфумерії (а я перепробувала огого).

Аромат буде чудовим і вдень, освіжатиме вас своєю ягідно-чайною кислинкою та терпчинкою, а ввечері додасть шарму та глибини.

Обожнюю і дуже рекомендую вам за нагоди потестувати хоча би якийсь аромат з цієї серії, вони неймовірні ❤️❤️❤️