Demchenko Alina

1920ті : Початок золотих часів

1920ті : Початок золотих часів

Макіяж був частиною життів багатьох культур і націй ще з часів стародавнього Єгипту. Він носив різні значення: релігійні, для відокремлення класів чи професій та багато інших варіантів.

Але я хотіла поговорити саме про ті часи, які стали основною сучасного макіяжу і уявлення про нього. 1920-ті роки були неймовірно складними: протести, кризи, голод, бунти, війни і багато чого іншого. Але це ще і часи розквіту експрісіонізму, культурної діяльності, боротьба за права жінок, це початок джазу, розвиток кінофільмів, машинобудівництва і переосмислення жіночої краси.

Саме з 20х років, з моди поступово почав зникати корсет і доречі саме тоді з'являлись перші натяки на стиль одягу як "унісекс". Жіночі вбрання стали більш комфортними, не скували руху та трошки коротчими. Волосся почали стригти коротко і такий стиль в одязі та зачісках це не тільки вієння моди, а ще й особиста позиція яка йшла в протилежний бік від Вікторінської епохи.

Емансіпація.

Що ж, повернемось більше до теми макіяжу)

Відчуття, що в якийсь момент, для жінок пропали рамки і все здавалось можливо. Відсутність макіяжу і стриманість перетворились на ексцентричність і яскравість. Не забуваємо що це розквіт кіно, де контраст був основною фішкою і саме за допомогою макіяжу та гриму- досягався потрібний ефект.

Еталоном макіяжу тоді вважалось:

  • Темні тіні які робили погляд більш сексуальним та виразним. В тренді були сірі, чорні фіолетові, коричневі відтінки. Інколи траплялись зелені (болотні). Їх наносити рясно, прям до брів, без якоїсь розтушовки. Саме тоді в моду війшли смокі айс і початок всіми нами відомої розтішованої стрілки. Вії - мода на них ніколи не зникала і чим виразніші, яскравіші , то тим краще.Доречі штучні вії теж тоді були популярні, особливо у акторок))
  • Брови це окрема тема, на яку можна писати . Це були тонкі брові, які рясно підкреслювались чорним олівцем. Не рідко форма була трошки комічною,виражаючи певні емоції ( образу, невинність, здивування, смуток і такий собі "Чуттєвий" погляд).
  • У той час була популярна форма "Cupid Lips" або губки у формі серця . Контур був не зовсім чітким, а домальовувати кутики було не модно. Улюбленим кольором був, авжеж червоний і всі його відтінки. І авжеж чим темніше - ти краще ( на камері ж повинен бути контраст)
  • Обличчя - матове. Перші компактні пудри з'явились трошки пізніше.Тоді надавали перевагу світлому кольору обличчя і старались робити його бліднішим і авжеж матовим. Також на обличчя обожнювали наносити матові рожеві рум'яна, розтушовуючи їх по "яблучку" колами, хоча актриси, створювали за допомогою них - більш виразне скульптуроване обличчя.

Коли я робила макіяж, я надихалась акторками того часу, а також старими фільмами. Саме у те десятиліття вийшов немий фільм Носферату Симфонія Жахів - саме він став одним із перших класичних фільмів жаху, через що ті часи віють мені якоюсь драматичностю і готичностю. Не треба забувати і про такий шедевр як і Великий Гетсбі, атмосферу кабаре, вечірок та свободи. Я відчуваю в голові аромат троянд, жасміну, сандалу, шампанського та теплого вечірнього повітря. Це час відкривший нам майбутнє.

Що до мого макіяжу :

  • Губи дались мені і легше і складніше всього) Для легкого контуру я використала Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner, що б намітити контур моїх "бантиків". Заповнила своїм улюбленим продуктом для губ Maybelline New York Super Stay Ink Crayon . Змішувала декілька відтінків, але я думаю градієнт ледь помітен.
  • Очі - розтушована стрілка (для мене це вперше) яка зробила невелички ефект смокі. Використовувала Maybelline Tattoo Studio Smokey Gel Pencil Eyeliner (доречі дуже зручо виявилось). Що до тіней, то це найтемніший відтінок рум'ян який в мене був і трошки сяючого відтінку ( що доречі не дуже аутентично, хоча в сучасних фільмах про ту епоху - часто використовують такий ефект, та й в картинках с журналів 1920х теж можна помітити). Вії рясно профарбувала L'Oreal Paris Bambi Eye False Lash, особливо нижні, та приклеяла НАЙДРАМАТИЧНІ вії, які в мене тільки були. Чорний каял на слизову ОБОВ'ЯЗКОВО.
  • Обличчя : матовий тон, купа світлої підри та рум'яна Maybelline New York Rouge Palette Master Blush Palette. Тут все дуже легко. Хайлайтер - ні , не чула))
  • Брови : той же каял, що і на очах) Брови то було найскладніше. Саме вони і роблять погляд драматичним. Я використовувала стайлинговий засіб для волосся, чорний олівець і консилер, що б зменшити товщину брів.
1920ті : Початок золотих часів
1920ті : Початок золотих часів
1920ті : Початок золотих часів