Як допомогти шкірі косметикою, якщо дуже полюбляєш солодощі?

Як допомогти шкірі косметикою, якщо дуже полюбляєш солодощі?
Як допомогти шкірі косметикою, якщо дуже полюбляєш солодощі?

Що потрібно робити, якщо відмовитися від солодкого не у ваших силах?

Одним з найпотужніших факторів старіння є цукор. Хочете зберегти молодість - доведеться відмовитись від цукру або хоча б звести до мінімуму кількість солодощів у раціоні. Цукор впливає на шкіру внаслідок природного процесу, який має назву глікація. Тобто, молекули цукру у крові приєднуються до білків та утворюють шкідливі вільні радикали, які називаються кінцевими продуктами глікації (AGEs).

Найбільш вразливими до пошкоджень є білки, які слугують будівельним матеріалом для нашої шкіри: колаген та еластин. Ці протеїни зберігають шкіру пружною та еластичною, а також відповідають за здоровий колір обличчя і так зване сяяння.

Надмірна любов до солодкого також впливає на тип наявного в організмі колагену. Наша шкіра містить 3 основних типи колагену (I, II, III). Стабільність та еластичність колагену зростають на кожній стадії: тип I - найслабший, а тип III - найсильніший. Глікація розкладає колаген типу III до типу I, тим самим зменшуючи його структурну міцність та стабільність шкіри.

Окрім пошкодження основних білків шкіри, кінцеві продукти глікації деактивують природні антиоксидантні ферменти у нашому тілі.

Зв’язуючись зі структурними білками шкіри вільні радикали викликають окислювальний стрес, що сприяє передчасному старінню шкіри.

Що потрібно робити, якщо відмовитися від солодкого не у ваших силах? Обов’язково захищати шкіру за допомогою косметики з антиоксидантами та ретинолом.

Продукти різних цінових категорій додам у пост.

Якщо у вас є запитання щодо конкретних продуктів та правильності їх використання, то у коментарях чекаю на ваші запитання❤️