YuliHrytskoff

Тонік-стимулятор при втраті волосся з екстрактом розмарину Weleda Belebendes Haar-Tonikum

Тонік-стимулятор при втраті волосся з екстрактом розмарину Weleda Belebendes Haar-Tonikum

Випадіння волосся - це проблема, яка переслідує мене вже багато років, тому різного роду ампули, сироватки, тоніки та лосьйони, спрямовані на боротьбу з випадінням волосся - це те, що я купую із завидною регулярністю! Серед таких засобів у мене вже є фаворити, які дійсно працюють і які я купую з певною періодичністю, але також час від часу я придбаваю і нові, раніше не випробувані мною засоби, щоб уникнути ефекту звикання, та й що гріха таїти - люблю я пробувати нову косметику і все тут!) Проте, купую я такі засоби не так з метою зупинити випадіння волосся, як підживити корені волосся. А в даному дописі я розповім про один із самих відомих та популярних засобів, спрямованих на боротьбу із випадінням волосся - Тонік-стимулятор при втраті волосся з екстрактом розмарину Weleda Belebendes Haar-Tonikum

Засіб приїхав до мене ретельно запакованим у красиву картонну коробочку, на всіх стінках якої міститься інформація про засіб від виробника.

Сам тонік розфасований у добротний, досить важкий флакон, що виготовлений із затемненого скла зеленого кольору. Бокові стінки флакону рифлені, що унеможливлює його вислизання із рук під час користування.

Флакон міцно загвинчується пластиковою кришечкою, під якою знаходиться крапельний дозатор. Який, до слова, страшенно не зручний, так як економно дозувати ним засіб практично неможливо – тонік з нього просто виливається. І після першого ж використання тоніку, я його зразу ж зняла і просто викинула… Для таких випадків у мене припасений спеціальний малесенький флакончик із роликовим дозатором, що залишився після попереднього засобу від випадіння волосся (саме він зображений на фото нижче). Або, як варіант, тонік можна переливати у флакон із розпилювачем (якщо у вас такий є), чи набирати у шприц і по капельці наносити на пробори, попередньо знявши голку.

Об’єм засобу – 100 мл.

Склад. Як і у всіх інших засобах від Веледи, які я раніше використовувала, склад у розмаринового тоніка чудовий! Повністю натуральний, безпечний, основу його складають рослинні екстракти. Основною активною речовиною даного засобу являється екстракт розмарину, який добре відомий своїм цілющим впливом на волосся (як дослідили науковці, розмарин володіє зігріваючими, відновлюючими та тонізуючими властивостями, живить коріння волосся, зменшує випадіння і прискорює його природний ріст, саме тому розмарин так активно використовується в складі лікарських і косметичних засобів). Також до складу тоніку входять витяжка з листя хрону (згідно з науковими дослідженнями - позбавляє від лупи, свербіння, допомагає зміцнити цибулини волосся, прискорити їх зростання, а також допомагає від випадіння волосся і навіть позбавляє від облисіння) і унікальний екстракт очитка пурпурного (також відомий позитивним впливом на волосся при шкірних захворюваннях, в тому числі й шкіри голови). Решту компонентів – допоміжні.

Колір – коричнево-жовтий.

Запах – нейтральний трав’яний, не викликає ні особливого захоплення, ні відрази. Найбільш виражена нота – розмарин. Запах відчувається тільки під час нанесення засобу, на волоссі після його висихання не залишається.

Після нанесення тоніку на шкіру голови не виникає жодних дискомфортних відчуттів – печіння, поколювання чи "холодку", як це часто буває від засобів, спрямованих на боротьбу із випадінням волосся.

Волосся засіб не бруднить, на звичний графік миття голови не впливає.

Не залишає на волоссі ніяких посторонніх запахів.

Алергічних реакцій, свербіння, перхоті, підвищеної жирності не викликає.

Згідно рекомендацій виробника, тоніка необхідно наносити невелику кількість рівномірно на корені волосся і шкіру голови, злегка масажуючи. Використовувати щодня вранці і / або ввечері. Не потребує змивання. Курс – щонайменше три місяці.

Я використовувала засіб так, як і рекомендує виробник – щоденно ввечері (вранці на це у мене просто немає часу, тому користувалась тільки один раз на добу) наносила невелику кількість тоніку по проділах волосся на шкіру голови і робила легенький масаж. Наносила і на сухе, і на вологе волосся (щодо даного моменту я не знайшла ніяких рекомендацій виробника, тому, думаю, це не має суттєвого значення). Курс продовжувала 1,5 місяці (рівно на цей час мені вистачило 1 флакона тоніка. Думаю, якщо використовувати засіб двічі на день, то флакона вистачить максимум на три тижні). Так що, можна вважати, що на момент написання відгуку результат від застосування тоніку у мене проміжний (рекомендація виробника – 3 місяці використання).

Проте, незважаючи на мою любов до натуральної косметики загалом і продукції Weleda зокрема, я вирішила не продовжувати курс розмаринового тоніка… Чому? Тому що засіб виявився для мене надто слабким і мало ефективним. Так, я прекрасно розумію, що це терапія травами і для видимого результату такі засоби необхідно застосовувати тривало. Однак, знаючи своє волосся, і багато використовуючи аналогічні чи схожі засоби, можу сказати, що тонік, нажаль, не виправдав моїх очікувань, оскільки перші результати (якщо такі є і засіб на мені працює) я, зазвичай, бачу вже за 3-4 тижні регулярного використання засобу.

Розмариновий тонік, на жаль, випадіння волосся мені не зупинив (я на це, звичайно ж, і не розраховувала, тому що в мене причина випадіння волосся внутрішня, купую такі засоби чисто підживити корені), і навіть не зменшив! А що саме печальне – під час використання тоніку випадіння волосся в мене навіть збільшилось – видно, до мого інтенсивно-традиційного випадіння добавилось ще й сезонне… Тонік в цьому не виню, але я розраховувала й надіялась, що він зможе попередити посилення випадіння за рахунок підживлення волосяних фолікулів і щоденного масажу. Але, на жаль, не судилось-не збулось, як то кажуть…

Проте, деякий результат від 1,5-місячного застосування розмаринового тоніка я таки отримала. По-перше, волосся по довжині відросло трошки більше, ніж зазвичай за аналогічний проміжок часу; по-друге, на голові таки є невеликий приріст нового волосся, але мінімально, не виключаю, що це заслуга щоденного масажу шкіри голови; і, по-третє, волосся загалом виглядає більш живіше, значить, деяке підживлення таки відбувалось, але, знову ж таки, це може бути результатом загального хорошого догляду за волоссям із використанням професійних косметичних засобів. Такий результат від 1,5 місяця застосування засобу вважаю мінімальним і тому продовжувати використовувати тонік не бачу сенсу.

Підсумовуючи, скажу, що Тонік-стимулятор при втраті волосся з екстрактом розмарину Weleda, загалом, непоганий засіб, - має чудовий натуральний, абсолютно безпечний для здоров’я, склад, не викликає ніяких дискомфортних відчуттів під час його застосування, не забруднює волосся. Якщо у вас сезонне випадіння волосся, чи зумовлене стресом, або ж не зовсім правильним доглядом, з великою ймовірністю, тонік якщо не припинить, то зменшить випадіння волосся – за умови його регулярного використання. Проте, коли причина випадіння волосся внутрішня, то, найімовірніше, тонік в такій ситуації буде безсилим…

І, якщо ж Ви вже зайшли у цей відгук, то, ймовірно, Вас турбує така проблема, як випадіння волосся)

Тому ось декілька корисних дописів на тему випадіння волосся:

Все про причини випадіння волосся (в тому числі й обстеження та аналізи, які необхідно пройти для виявлення внутрішньої причини випадіння волосся) - https://club.makeup.com.ua/post/16575/

Дієві способи боротьби із випадінням волосся: https://club.makeup.com.ua/post/16664/

Нюанси домашнього догляду за проблемним, схильним до випадіння, волоссям - https://club.makeup.com.ua/post/16733/