Євгенія 👩

Аксесуар, який дбає про мій здоровий сон 💤

Аксесуар, який дбає про мій здоровий сон 💤
Аксесуар, який дбає про мій здоровий сон 💤
Аксесуар, який дбає про мій здоровий сон 💤
Аксесуар, який дбає про мій здоровий сон 💤

Всім привіт✌️

Ще півтора роки тому я спокійно засинала під увімкнений телевізор, під яскраво-світлий монітор комп'ютера і під сліпучий ліхтар, світло якого пробивалося навіть через закриті жалюзі.
Все змінилося з приходом війни, мене різко стало дратувати навіть найменше світло, що вже говорить про ліхтар і яскравий місяць за вікном. Сон став неспокійним, тривожним і я зовсім не могла заснути, якщо в кімнаті було хоча б мінімальне джерело світла. Звичайно, що збився режим сну і з'явилася безсониця, яка принесла із собою синдром подразненого кишківника і інші не дуже приємні захворювання.

Це мабуть дивно, але саме лікар-гастроентеролог порадила мені придбати маску для сну, а разом з нею і беруші). До цієї ідеї я поставилася досить скептично, але все ж таки купила ці аксесуари. З берушами якось у мене не дуже склалося, а ось маска для сну зі мною по цей день. Щиро вірю, що вона посприяла відновленню режиму сну, а разом з ним і покращенню стану здоров'я👌.

Моєю першою маскою для сну мала стати блакитна маска від Makeup із серії Classic (яка досить значититься у моїй історії замовлень як доставлена). Але вже коли моє замовлення формувалося, зі мною зв'язалася менеджер і сказала, що цю маску надіслати не можуть (вже не пам'ятаю чому) і натомість запропонувала - маску для сну Soft Touch, яка на той момент була тільки у фіолетовому кольорі).

Я погодилася і абсолютно не пошкодувала про цю покупку, розповідаю детальніше👇

  • Маска виявилася досить широкою, вона закриває пів чола і закінчується десь на яблучках щік. Форма у неї класична, із виїмкою для носа. Розмір: 20 х 8 см
  • Добре прошита, шви охайні, нитки не стирчать. Моїй масці вже близько року, користуюся нею щодня + регулярно стираю в пральній машинці. З цієї причини на поверхні з'явилися невеликі затяжки та катишки.
  • Ремінець у міру м'який, еластичний, але не регулюється. Це мабуть мінус, тому що маска може не підійти за розміром. Мені ж все підішло чудово, маска не здавлює голову, але й не сповзає під час сну (хоча іноді і сповзає, бо сплю як дзиґа)
  • Колір маски трохи відрізняється від того, що я бачу на сайті, тут вона більш сливова, у житті ж класичний фіолетовий колір, досить насичений і сяючий). Не скажу, що я поціновувач таких відтінків, але загалом маска виглядає непогано. Та й до того ж, колір досить темний, що практично, адже такі кольори не пропускають світло на відміну від світлих варіантів.
  • Маска досить тоненька, хоча й 3-шарова. На обличчі абсолютно невагома, приємна до шкіри.
  • Навіть через рік активного використання маска зовсім не деформувалася.
  • Зовнішня сторона виконана з атласу. Він блискучий, гладкий і дуже приємний на дотик. Не фарбується, навіть під час прання.
  • Усередині маски прошарок тонкого повітропроникного поролону. Він не шелестить під час використання, як це часто буває з поролоном. Справді тонкий, тому шкіра не потіє під ним і не відчувається важкості. Однак, тут важливо врахувати, що поролон - це один з найдешевших матеріалів, який любить утворювати в собі бактерії, тому за маскою потрібен особливий догляд.
  • Внутрішня частина виготовлена ​​з бавовняної тканини. Вона м'яка, приємна до шкіри, не дряпає та не лізе. Виконана у чорному кольорі. Внутрішня частина маски найбільше постраждала від прання, оскільки саме на ній найшвидше почали з'являтися катишки.

Якщо говорити в цілому, маска досить якісна, особливо якщо враховувати її бюджетну вартість. Мені приємно її використовувати, вона не викликає ніякого дискомфорту і тим більше алергічних реакцій, що було для мене дуже важливо, тому що я володарка хронічного кон'юктивіту.

  • На моєму обличчі маска сидить відмінно, вона нічого не стискає, щільно прилягає до очей, АЛЕ...не дуже щільно прилягає знизу і якщо засинати на спині, то саме знизу може трохи проникати світло.
  • Занурює у повну темряву (за винятком легкого просвіту знизу). Відмінно захищає не тільки від штучного світла та й від денного.
  • Вона не стискає голову і ніяк не перешкоджає диханню, хоча досить сильно закриває ніс.
  • Особисто в мене, вона частенько злітає під ранок, але я це пов'язую не з маскою, а зі своїм неспокійним сном (... тому що в мене навіть постільна білизна повністю злітає з ліжка.
  • Шкіра під маскою "дихає", зовсім не потіє.

Маску для сну рекомендується прати 1 раз на 2 тижні. Я перу частіше - 1 раз на тиждень.
На жаль, виробник не дає жодних рекомендацій щодо прання, тому довелося гуглити. Інтернет порекомендував прати маску вручну у прохолодній воді, для прання використовувати м'який шампунь для волосся. Так я й робила протягом 6 місяців і маска була у відмінному стані, швидко висихала і на ній не утворювалося катишок.
Потім, я вирішила спробувати випрати маску в пральній машині на 20 градусах у делікатному режимі і без віджиму. Все вийшло, маска не розлізлася). Ну і далі я її постійно стирала в машинці, що з часом, все ж таки призвело до затяжок і катишок.

Тому раджу не лінуватися (як я)) і прати маску вручну, це безперечно продовжить термін її служби)

  • Можу зі 100% впевненістю сказати, що маска допомогла мені швидше засинати і не дратуватись через освітлення.
  • Незвично з нею було спати протягом тижня, зараз я її взагалі не відчуваю на собі - це вже як невід'ємна частина нічних ритуалів).
  • Важливо відзначити, що маска буде ідеальною саме для засинання. Якщо вам заважає ранкове сонечко, то можливо, маска розчарує, тому що, якщо ви спите не спокійно, то до ранку вона злітатиме з очей.

Загалом я задоволена покупкою і вже не уявляю свого життя без цього аксесуара для сну). Коли в моє життя знову повернутися подорожі, то маска буде незамінною і там🔥

Дякую за увагу💕