Iryna Inred

Олія алое вера та листя алое в моєму догляді за шкірою

Олія алое вера та листя алое в моєму догляді за шкірою

Ця маленька баночка натуральної косметичної олії алое вера з'явилася в мене ще рік тому. Користуюся нею часто, але не щодня, тож до дна ще не дісталася. Крім того, сама рослина алое вера в мене також є. І сік з листя алое я також використовую.

Спочатку про олійку. Вона в твердому стані, схожа на масло какао. Коли влітку температура в кімнаті перевищувала +25 градусів за Цельсієм - ставала більш м'якою, але не рідкою. В спеку потрібно ставити її до холодильника, аби консистенція не стрибала між цим твердим і м'яким станом.

Запах олії алое вера слабко виражений, не схожий мені на запах соку алое. На шкірі олійка швидко розм'якає від тепла шкіри, тому легко наноситься, відчувається як жирний крем. В залежності від потреб я тримаю її або 15-20 хвилин, як маску, або не змиваю протягом дня чи ночі.

Для чого використовую олію алое вера Flora Secret:

  • пом'якшення кутикул
  • намазую окремі особливо сухі ділянки шкіри, в тому числі на п'ятках (ідеально нанести на всю ніч і вдягти бавовняні шкарпетки)
  • як бальзам для губ.

Олія алое вера та листя алое в моєму догляді за шкірою

Розрізане впоперек і очищене від шипів листя використовую як патчі під очі та коли з'являються прищики біля носа. Це далеко нещоденна процедура - раз на тиждень або лише з прив'язкою до виникнення тих самих прищиків. Після таких патчів змиваю залишки соку теплою водою, без засобів для умивання. Там, де на шкірі є подразнення сік алое викликає легке пощипування. Тому не змивати - не варіант.

Оскільки зірваний лист потрібно використати протягом доби (він швидко псується навіть в холодильнику) використовую наступного дня після патчів залишки, щоб протерти обличчя зранку.

Що це дає? Висипання помітно підсихають (мова не про акне). Шкіра навколо очей просто виглядає свіжішою. Мені подобається такий ефект.

Від чого мені НЕ допомогло алое - від герпесу. Коли в мене вперше стався герпес, це було ввечері, аптеки закриті, а дуже хотілося, щоб до ранку проблема хоч не надто розрослася. Знайшла інформацію, що може допомогти алое. Але скільки я не прикладала розрізаних листків соковитою частинкою до герпеса - ефекту не було зовсім ніякого.

А як ви використовуєте олію та/або сік алое вера?