Моя рутина пі д час дифузного випадіння волосся
Що я змінила у догляді?
Проблема випадіння волосся зараз торкнулась багатьох дівчат. Хронічний стрес, незвична вода (через переїзд), неправильне харчування, брак вітамінів, світла, сонця… Внутрішньо я вже почала вирішувати цю халепу (але про це розповідати не буду, бо для початку потрібно здати аналізи та подивись, чого не вистачає саме вам). А ось дещо в догляді я передивилась, чим і поділюся з вами сьогодні.
Скраб для ш кіри голови
До цього літа я дуже рідко використовувала скраб і вважаю це найбільшою помилкою. Для жирної шкіри голови він просто є необхідним. Відлущує себум і відмерлі клітинки, домомагає мертвим волосинкам випасти, щоб дати простір для росту нових… Наразі у мене бюджетний варіант Tresemme Purify & Hydrate Exfoliating Pre Shampoo Scrub. Подобається, що містить ментол (покращує кровообіг), додає об‘єм, легко змивається.
Масажер-шабер
Я дуже лінива, щоб тягати себе за скальп. А ось почухати шкіру голови під час миття - це кайф. Мій масажер із пружними зубчиками гарно спінює шампунь, робить масаж, допомагає рівномірно нанести бальзам чи маску. Дуже приємна штука, від якої я ніколи більше не відмовлюсь.
Лікувальні шампуні
Варіант #1 Vichy Dercos Energising Shampoo
Детальніше про нього можна прочитати на сайті. Тут напишу тільки свої враження. Після третього миття я вже відчула дію. У відгуках дівчатка писали, що голова брудна вже на наступний день. У мене це не так. Волосся м‘яке, об‘ємне, легко вкладається, блищить. Я не вірю, що тільки шампунь здатен поліпшити стан волосся, але це невід‘ємна частина догляду. Тож вирішила придбати.
Варіант #2 Giovanni Eco Chic Hair Care Tea Tree Triple Invigorating Shampoo
Чергую Віши із цим шампунем, бо його дуже любить моє жирне волосся. Він містить ментол, а також натуральні екстракти, які класно зволожують шкіру голови (це відчула, коли з‘явилась лупа після твердого шампуню).
Ампули
Амінексил, вітаміни, ментол, перець та все у цьому напрямку покращує стан волосся. Існує безліч ампул чи спреїв, які допомагають вирішувати проблему випадіння зовні і в комплексі дають непоганий результат. Я зараз користуюсь ампулками від маловідомого бренду, який на мейкапі не представлений. У складі - ментол та каєнський перець, тож вони мають відчутний розігріваючий ефект. Наношу перед кожним миттям голови на 15 хвилин. А нижче додаю продукт, який планую придбати наступним. Він перевірений мною і дійсно працює.
Тюрбан
Для того, щоб не обтяжувати волосся, я перестала крутити на голові вежу із двометрового рушника. Замість цього придбала набір тюрбанів на гудзиках, які гарно вбирають вологу і не хилять голову до підлоги. Дуже зручно!
Нові щітки
Поки я відклала улюблені щітки від Оlivia Garden, особливо браші. Вони круто випрямляють пасма, але дуже нагрівають їх і тягнуть. Замість них придбала пару від Beter. Пришвидшують сушку, не тягнуть і не сплутують, не нагріваються, щітки легко мити, швидко сушити… Задоволена на всі 100%.
Термозахист
Раніше я частенько на нього забивала. Але зараз я думаю не тільки про корені, але й не забуваю про довжину. Наразі у мене така пляшечка Noah з провітаміном B5 та рН 5,14. Дію оцінити не змогла, бо пройшло мало часу, але спрей не обтяжує і не бруднить. Тому продовжую користуватись.
Незмивна олійка
Використовую після укладки, на саменькі кінчики. Варіант від Phytorelax Laboratories обожнюю всім серцем, це найкраща для мене олійка (а спробувала я дійсно дуже багато), до якої я не маю жодного зауваження. За останні півроку я не побачила жодної посіченої волосинки. Вірю, що все це завдяки Olio di Argan Professional Hair Care Oil Treatment. А пахне як…
Раніше я відмовлялась від олійок (тільки не думайте, що я божевільна) через те, що вони провокували висипи на щоках. Типу, волосся торкається до шкіри під час сну, там всі ті диметикони і силікони… Фіторелакс має не найкращий склад, але із ним такої проблеми я не помітила.
Якщо ви успішно подолали дифузну алопецію і маєте що мені порадити - буду вдячна.
А поки що я продовжую лікування і дуже вірю, що це моє останнє загострення у таких шалених масштабах.
Коментарі (0)