KsuLv

Кому не підійде гідрофільна олійка Soda?

Кому не підійде гідрофільна олійка Soda?

Привіт, дівчата 🤗

Бачила багато позитивних відгуків на цю олійку, проте хочу розказати про свій, чомусь негативний досвід і розібратися в причині.

Олійку я купила за рекомендаціями блогерів, тоді якраз тільки починалась її популярність. Шкіра на той момент була жирна, проблемна. Думала, що мені недостатньо очищення і ця олійка приведе до ладу мою шкіру. Проте дива не сталося...

Отож, давайте по порядку.

Що обіцяє виробник? Виробник говорить, що олійка гарно очищує пори, при цьому живить та зволожує шкіру, робить її здоровою та еластичною. І взагалі це ідеальний продукт для очищення шкіри.

Який склад?

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil - оливкова олія.

Caprylic/Capric Triglyceride - складний ефір гліцерину у поєднанні з каприловою кислотою.

Sorbeth-30 Tetraoleate - емульгатор, стабілізатор емульсії, допомагає змішуванню води і масла. !!! Обережно, бо можливе виникнення алергічної реакції чи подразнення.

Polyisobutene - поліізобутен.

Water - вода.

Hexyldecyl Myristoyl Methylaminopropionate - Гексилдецил мірістоїл метиламінопропіонат.

Butylene Glycol - бутиленгліколь. Тривалий час був заборонений в косметиці, тому що при потраплянні великих обʼємів до дихальних шляхів і шлунково-кишкового тракту здатний змінювати геном і структуру тканин, їх функціональний потенціал. Згодом з врахуванням того, що бутиленгліколь використовується місцево, у малих дозах та концентраціях, а також відсутня абсорбція у кровотік він знову став дозволений до використання і признаний ВОЗ. 🤔 такі собі аргументи, якщо чесно...

Mineral Water - мінеральна вода.

Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract - екстракт гамамелісу вірджинського.

Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Extract - олія чайного дерева.

Argania Spinosa Kernel Oil - арганова олія.

Tocopheryl Acetate - токоферол (вітамін Е).

Alcohol - спирт.

Phenoxyethanol - феноксиетанол. Володіє сильними алергенними і подразнюючими властивостями. Особливо сильні реакції можуть бути на слизових оболонках і дихальних шляхах. Також були зафіксовані випадки виникнення екземи, кропивʼянки та інших алергічних реакцій. Максимальна допустима концентрація, що безпечна для здоровʼя складає 1%.

Fragrance - віддушка, ароматизатор. Також часто є причиною алергічних реакцій.

Отже, розібравши складові я прийшла до висновку, що алергікам така олійка точно не підійде. І ця олійка точно не натуральна.

Які я застосовувала?

Наносила олію на суху шкіру обличчя, масажувала, далі змивала теплою водою. Наступний етапом був гель для очищення шкіри, тонік і крем. Ніби без похибок? Термін використання - 2 неділі.

Які ж у мене враження?

Через тижеднь після використання я відмітила погіршення стану і якості шкіри. Зʼявилися комедони, побільшало папул і пустул. Я зробила висновок, що відбулось загострення акне. Але причину не змогла знайти, тому продовжила використання ще на тиждень. Далі ситуація лише поглиблювалась... При цьому нових компонентів у догляд я не вводила, через 2 неділі відмінила використання.

В той час я вже познайомилась з своїм дерматологом. Коли вона почула за гідрофільну олійку (фірму я не уточнювала), то сказала, що для жирної і проблемної шкіри не рекомендує застосовувати міцелярну олійку (залишає її для сухої шкіри), натомість рекомендує міцелярну воду. Так і почалось моє знайомство з Bioderma sensibio https://club.makeup.com.ua/post/18753/ і продовжилось лікування акне, на той час, нажаль, загостреного 😔

Дякую всім за увагу 🫶

Сподіваюсь, було корисно!

Кому не підійде гідрофільна олійка Soda?