Аna

Кондиціонери для волосся – перевірені лайфхаки, мої правила

Кондиціонери для волосся – перевірені лайфхаки, мої правила

Я прагну отримати 100% користі від засобу, на який витратила гроші. Тож протестувала деякі популярні поради. Лайфхаки перевіряю на густому, хвилястому, трохи сухому волоссі.

Справа в тому, що вода від мокрого волосся розріджує засіб, робить його менш концентрованим. Його властивості зменшуються. Достатньо після миття промокнути волосся сухим рушником. І тільки потім наносити кондиціонер. Так, це може бути не дуже зручно, але запевняю вас – різниця є. На моєму волоссі дуже помітно.

Дивно про це писати, але мої знайомі часто нехтують інформацією на упаковці. А мій досвід говорить про те, що саме рекомендації виробника є оптимальними. Виконуючи їх, можна отримати максимум користі від продукту. За цією рекомендацією стоїть багато досліджень, тестувань та перевірок виробника.

Тож якщо пишуть «тримати 10 хвилин», то така наша доля – стояти у ванній чи у душі 10 хвилин з мокрою головою) Просто перечитайте етикетки у ванній, раптом ви щось робите не так.

Якщо на етикетці про термін витримки нічого не зазначено, або пишуть стандартну фразу типу «нанести, змити водою», не поспішайте змивати одразу. Витримайте засіб, як експрес маску, хоча б 3 хвилини. Ви побачите, що властивості вашого засобу наче помножаться. Має з’явитись більше блиску, м’якості, залежно від того, які саме властивості має кондиціонер.

Цей лайфхак більше стосується бальзамів, хоча з кондиціонером теж можна пробувати.

Це лайфхак, який мені взагалі не сподобався. На мій погляд, стандартна схема шампунь + маска + кондиціонер дають такий самий ефект, що й додатково на сухе волосся. Я швидко зрозуміла, що просто змиваю в каналізацію і засіб, і свої гроші. Тому не раджу таким займатися зі звичайними засобами.

Тут є два «але»:

1 - є спеціальні маски pre-wash, які призначені для нанесення перед миттям.От їх можна і треба саме на сухе волосся. У мене була одна така, вона прекрасно працює.

2 - якщо ви раптом спробували цей спосіб і вам сподобалось, робіть так! Те, що не підійшло мені, ще не означає, що не підійде вам)

1. Кондиціонер John Frieda Frizz Ease Miraculous Recovery Conditioner – добре вигладжує моє волосся. Дає візуальній косметичний ефект.

2. Бальзам-ополіскувач з молочком вівса Klorane – дуже легкий засіб. Підійде, якщо у вас немає особливих потреб, крім легкого кондиціонування після миття. Дає трохи м’якості волоссю.

3. Безсиліконовий зволожувальний кондиціонер La'dor Moisture Balancing Conditioner – класний у всіх відношеннях, добре живить та зволожує, зберігає кінці волосся здоровими, просто незамінна для мене річ) З ним могла не користуватись маскою для волосся.