Фісташка

Curly Girl Method або метод кудрявої дівчинки. Як доглядати за хвилятстим волоссям. Part 2

Я намагалась все структурувати, тому можете стрибати одразу до частини що вас цікавить. В цій статті я розкажу не про канонічний метод, а як я ого модифікувала під себе.

Ось тут є перша частина про кучерявий метод

https://club.makeup.com.ua/post/20846/

Також в наступних постах буду писати огляди на продукти для кучерів, тому приєднуйтесь.

Перше що я зрозуміла це те що слабкі шампуні і тим паче ковошинг мені не підходять. Шкіра голови у мене жирна і потребує гарного очищення. Тому я залишила собі звичайний шампунь.

Наступний момент це гребінець. У мене волосся плутається, треться об шарф, або вітром сплутується, плюс я ще теж не супер обережна. Тому гребінець я собі залишила. Але користуюсь ним тільки в душі з кондиціонером. Я обираю гребінці з м'якими зубчиками, що б не травмували волосся і прочісую обережно з кондиціонером (я готую порівняльний допис Tangle Teezer і Janeke). Все. Далі сухе волосся я вже гребінцем не чіпаю. Мені початку здавалось що волосся виглядатиме дуже сплутано без розчісування. Але внаслідок того що ми напитуємо волосся, пом'якшуємо його воно не плутається так сильно.

Метод змивання кондиціонера порціями і зі жмаканням дозволяє зробити кучері більш блискучими і наповненими. Але в мене на це тупо немає часу. Тому на щодень я змиваю кондиціонер просто під душем (але не сильним струменем води). Після того як я змила кондиціонер я розбираю пальцями волосся на пасма (просто прочісую пальцями з різних боків) і прожмакую їх що б утворились хвильки. В такому вигляді я замотую волосся в тюрбан. Плюс якщо не змивати мені його повністю, то волосся виглядає жирним і немає об'єму при коренях.

Стайлінг і лівін я наношу вже коли знімаю рушник. Теж жамкаючими рухами розприділяю спочатку лівін, потім якийсь гель і ще можу додати пінку для об'єму, або якщо погода волога дуже.

Ну і сушку волосся дифузором я теж залишила. Це маст-хев просто. Дозволяє висушити волосся швидко, без сильного перегрівання, кучері не розпрямляються поки сушиться волосся. Я використовую Дайсон. Але підійде будь-який фен з такою насадкою.

Отже коротко мій варіант методу:

1. Промити голову шампунню двічі. Тільки шкіру голови, для довжини вистачить і піни що стікає. Довжину не тремо, це може травмувати волосся.

2. Наношу кондиціонер і розчісую обережно мяким гребінцем. Потім перекидаю голову вниз і все волосся зачісую теж вниз.

3. Душем за слабким напором води змиваю кондиціонер

4. Розділяю пальцями волосся на пасма в прожамкую що б сформувати кучері.

5. Замотую волосся в мікрофібровий тюрбан на 5-7 хвилин

6. Знімаю тюрбан і наношу лівін жамкаючими рухами

7. Далі наношу крем для кучерів і після гель теж жамкаючими рухами

8. Якщо треба наношу пінку для волосся теж жамкаючими рухами

9. Сушу волосся феном з насадкою дифузер

10. Після сушки волосся виглядає склеєним за рахунок використаного стайлінгу. Це називається каст. Тому я чистими сухими руками прожамкую волосся і розбиваю таким чином каст. Волосся одразу розпушується.

11. Якщо на вулиці дуже волого або йде сильний дощ я можу зверху ще використати лак. Але це буває рідко

На цей метод у мене йде 10 хвилин в душі, 5-7 хвилин в рушнику і ще 10-15 на сушку волосся.

1. Читайте. Дивіться відео. Знайдіть собі блогерів з кучерями і підпишіться на них. У кожного є відео або пост про базові правила методу, про те які існую засоби для волосся , про правила догляду і тд. Знайдіть для себе цікавих вам особистостей і дізнавайтесь про догляд від них

2. Пробуйте. Обовязково пробуйте різні методи миття і кондиціонування волосся. Можливо вам підйде щось що не підійшло мені. Якщо не хочете виходити на вулицю з невдалою спробою, робіть в вихідні, коли ви сисдите вдома. Але обовязково пробуйте

3. Спробуйте різні приблуди для кучерів (тюрбани, шовкові резинки, афропіки і тд) Вони дозволяють спростит кучеряву рутину

4. Почніть з класичного методу і заміняйте поступово якісь продукти і методики що б зрозуміти що вам підходить.

5. Не опускайте руки після невдачі. Це нормально що спочатку кучері не будуть такі гарні як хотілось би. Або результат взагалі буде не носибельний. Це нормально і всі ми проходили через це. Якщо продовжувати практикуватись і шукати саме свій метод то все обовязкоо вийде

6. Не намагайтесь витягти зі свого волосся саме кучері. У вас може бути просто хвлясте волосся і це супер красиво. Всі ми різні і завитки у нас у всих різні

7. Не бійтеся запитувати. Зайдіть у відповідні теми на редіті, фейсбуці і тд. Запитуйте і пробуйте.

8. Ведіть "щоденник". Для того що б на початкових етапах відстежити зміни і реакцію волосся на той чи інший метод або засіб, я вела щоденник. Робила укладу, мила голову і записувала які я використовувала засоби та методі. Потім додавала туди фото/відео результату. Записувала також погодні умови (бо занадто вологе повітря могло зруйнувати укладку навіть найсильнішими засобами). Додавала вото ввечері і на наступний день після сну. Таким чином вдалось відстежити які засоби дають гарний ефект тут і зараз а які більш тривалі і стійкі. Що краще використовувати на вологу погоду а що влітку.

Будь-яке волосся це гарно. Будь то пряме чи кучеряве, хвилі чи тугі густі кучері. Навіть якщо на голові є завитки від майже прямого до локонів (як у мене), це все гарно і вартує любові. Не повторюйте моїх помилок, не убивайте своє волосся через моду чи ще щось.

Підхід є кожного типу волосся, треба тільки його знайти. Нажаль немає магічної пілюлі що б хоп і за один раз у вас мега локони і повністю підходящий для вас догляд. Особливо якщо волосся пошкоджене освітленнями, випрямлянням і тд. Тому тренуйтеся, пробуйте і любіть себе в своє волосся.

Якщо будуть питання, пишіть. Допоможу чим зможу

Всім кучерявий привіт.