Фісташка

Curly Girl Method або метод кудрявої дівчинки. Як доглядати за хвилятстим волоссям. Part 1

Curly Girl Method або метод кудрявої дівчинки. Як доглядати за хвилятстим волоссям. Part 1
Curly Girl Method або метод кудрявої дівчинки. Як доглядати за хвилятстим волоссям. Part 1

Я намагалась все структурувати, тому можете стрибати одразу до частини що вас цікавить. В цій статті я розкажу про канонічний метод а в наступній, як я ого модифікувала під себе.

Моє натуральне волосся кучеряве і зараз я розумію як це круто. Але це тільки останні 4 роки. Скільки я себе памятаю я боролося з цим.

Ось тут друга частина відгуку з описом як я змінила метод під себе

https://club.makeup.com.ua/post/20977/

Волосся завжди пушилось, стирчало, його неможливо було укласти нормально. Аще в мій підлітковий вік в моді було пряме волосся і я зі своїми кудрями виглядала так собі. В 17 років я купила собі перший утюжок для вирівнювання волосся. З тих пір я рівняла його кожен день. І кожен раз коли на вулиці була висока вологість моє пряме волосся ставало знову кучерявим і треба було знову рівняти.

Перукарі завжди кзали що в мене пошкоджене волосся і тому воно таке пухнасте. Спойлер: просто треба за ним доглядати як за кудрями а не як за прямим.

І ось настав карантин. У нас було все закрито на 5 місяців, на вулицю ми виходили тільки в супермаркет. У мене була купа вільного часу вдома і я вирішила повернутись до цієї теми.

Десь 2-3 місяці я експериментувала, передивилась купу матеріалів, блогерів (наших і англомовних). Я робила укладки по різному, по різному наносила кондиціонер і тд. І нарешті я знайшла найбільш підходящий варіант дл ямого волосся.

Дісклеймер: кожні кудрі відрізніються у кожного. Те що підходить одній особі може не підійти іншій. Існує купа варацій і видів завитків, структури волосся і тд. Я розказую про свій шлях і свої методи.

Отже, як я і казала перша спроба була посередня. Я прочитала кілька статей і рвонула пробувати. Звичайно ж в моїй ванні була косметика стара, яка не підходила моєму волоссю. І я з нею почала робити те що треба по методу. Результат звичайно ж був. Я побачи після сушки хвилі а не пухнасте "дещо" і це вже радувало. Але обєму не було, кудрів як таких теж. Волосся здавалось трохи жирним і я закинула.

Карантин дав мені можливість поекспериментувати. Робота з дому, ніяких походеньок по кафе і тд. Тому я могла спокійно пробувати різні засоби і методи і не боятись що після невдачі треба буде йти в офіс.

Цього разу я підійшла більш науково. Підписалась на інстаграми і ютуб кучерявих блогерів. Я виписувала собі засоби, методики і тд і при кожному новому митті голови пробувала щось з того. Іноді на голові була мочалка, іноді жирна мочалка :) Але деякі методи спрацьовували і я отримала хвилі або кудряшки.

Тож не бійтесь, пробуйте і ви знайдете саме те що підійде вам.

З часом я почала розуміти яке в мене волосся.

Волосся в мене легке, завиток різний: при обличчі кучері, ззаду більше хвилі. Шкіра голови жирна і потребує гарного очищення.

Виходячи з цього вже можна зрозуміти що мені підійде приблизно, а що ні. Все що дуже підважує волосся я не беру, бо тоді завиток не тримається, волосся виглядає як соплі. Треба більше зволоження, бо волосся сухувате і протеїновий крем для збільшення завитка. На потилицю більше стайлінгу що б ті хвильки тримались, а при обличчі кучері й так будуть нормальні.

Тому найперше що раджу це розібратись яке у вас волосся що б мати можливість правильно підбирати собі засоби

Перед тим як почати експериментувати я б радила спробувати кілька разів зробити все по канонам методу. Все як вони радять і пишуть. Це дозволить зрозуміти що саме з методу вам не підходить а що краще залишити.

Цей метод призначений для кучерявого волосся і допомагає зробити кучері більш оформленими і тугими. В його основі лежить повна відмова від гребінця, сульфатів і силіконів.

Покрокова інструкція

Підготовка

1. Прибрати з арсеналу шампуні, кондиціонери, несмивашки та інші засоби для волосся у складі яких є силікони та сульфати. Наша мета наситити волосся і не обтяжити його, а ці компоненти можуть у цьому перешкодити.

2. Не використовуємо гребінець зовсім. Ось прямо зовсім не можна. Інакше кучері розпрямлятимуться і толку від дій не буде.

3. Придбати хороший кондиціонер.

4. В ідеалі купити мікрофібровий рушник. Тільки потрібно саме рушник для голови, а не просто будь-яка мікрофіброва тканина, оскільки склад у неї змінюється в залежності від призначення.

Починаємо з миття голови

1. Дуже важливо використовувати слабкий тиск води і не дуже гарячу температуру.

2. Ополіскуємо волосся водою та миємо без сульфатним шампунем голову. Взагалі по методу треба мити голову кондиціонером. Мити потрібно тільки шкіру голови, а не саму довжину (це правило стосується не тільки цього методу, а взагалі повинно застосовуватися завжди).Тієї піни яка стіче під час миття шкіри голови досить що б промити і довжину.

3. Беремо кондиціонер та наносимо на довжину, відступаючи приблизно 7 см. Кондиціонера нам потрібно багато. Я спочатку на руку видавлюю кружечок на 2 пятикопієчні монети, розподіляю, а потім ще стільки ж. Для вас ця кількість може бути зовсім іншоюб залежно від довжини і густоти волосся. Ретельно розподіляємо кондиціонер по волоссю. На цьому ж етапі ми "розчісуємо" волосся. Руками акуратно розділяємо волосся на пасма. Завдяки кондиціонеру всі сплутані пасма повинні розпрямитися і розплутатися. Якщо ви натрапили на пасмо, яке не розплутується - додайте на руки ще трохи кондиціонера і акуратно розплутайте його.

4. Коли нанесли кондиціонер починаємо жмакати волосся. Нам потрібно, щоб кучері набули певної форми. Бажано щоб локони вилися приблизно однаково і не стирчали. Для цього нахиляємо голову трохи вниз, беремо пасмо волосся, долоню ставимо саме під кінчиком пасма. Піднімаємо долоню вгору (в такий спосіб пасмо збирається в долоні) і стискаємо вгорі кулак. Відпускаємо пасмо. І так по всьому волоссю. Після таких рухів волосся має стати трохи хвилястим.

5. Не змиваємо кондиціонер повністю. Беремо в руку набираємо трохи води і з водою продовжуємо жамкати наші пасма. Знову набираємо в руку води і знову жамкаємо. Робимо так поки кондиціонер трохи не змиється (але не повністю). У жодному разі не змиваємо кондиціонер під струменем води. В цьому випадку всі наші пасма розправляється. З водою волосся я прожмакувала хвилин 7. Так ми ще й насичуємо волосся водою. При жамканні ми не віджимаємо волосся повністю.

6. Після кондиціонера (який все ще частково залишився на волоссі) наносимо стайлінг. Можна використовувати гель для укладки (але згадайте про те, що він повинен бути без силіконів). Наносимо стайлінг на волосся і знову прожмакуємо.

7. Витираємо волосся. Після всіх цих маніпуляцій з волосся капатиме. Беремо мікрофіброве рушник і їм знову таки знизу вгору прожмакуємо волосся. Це потрібно, щоб з волосся перестала капати вода. 8. Замотуємо голову рушником на 10 хвилин (за бажанням). Покладіть рушник на рівну поверхню (наприклад, на диван). Опустіть голову вниз щоб волосся все звисало. Помістіть рушник так, щоб кінчики волосся знаходилися в центрі рушника. Опустіть голову на рушник. Так волосся складеться по локонах, які ми жмакали на попередніх кроках. Закрутіть рушник навколо голови. Через хвилин 10 знімаємо рушник.

9. Сушимо волосся. Не розбивати руками локони, тим більше не прочісувати волосся (ні гребінцем ні руками). Чекаємо на повне висихання. Якщо немає часу чекати поки волосся висохне саме - використовуємо фен. Але нам потрібна насадка дифузор. Сушимо з цією насадкою і холодним повітрям. Спочатку потрібно просушити коріння повністю і потім досушити кінчики. Поле того як волосся висохло можна розбити пасма руками

Готово.

Цей метод зайняв у мен десь пів години на саме миття голови а потім ще 15 хвилин на сушку плюс 10 хвилин походити в рушнику. Для мене це дуже довго. Я звикла мити голову вранці перед робою і не готова прокидатись на годину раніше заради того що б зробити все по методу. Тому для себе я спростила його.

В залежності від засобів я методу укладки може відрізнятись сам вигляд локонів: від хвиль до кучерів. На останній фотографії волосся помите звичайним способом, без додаткового стайлінгу, сушила без фену.

В наступній частині розкажу що я змінила що б зробити цей метод зручним для себе і швидшим.