yashinoki

Друзі мого волосся

Друзі мого волосся

Якщо Вас не турбували надмірна жирність волосся, лупа, зуд і висипи на скальпі, надмірне випадіння волосся, «стріха на голові» - сплутані, сухі кінчики, пухнастість, то я вітаю Вас зі здоровим волоссям і нічим не зможу здивувати чи порадувати Вас в цьому пості.

Я також не беруся давати експертні поради і закликати Вас бігти купити якийсь з продуктів. Якщо маєте гарну рутину і улюблені продукти, обовʼязково розкажіть мені про них в коментарях.

Отже, у мене нефарбоване тонке пористе волосся з усіма «радощами» з першого абзацу, прикрашене першою сивиною. Стрижу раз в півтора-два місяці. Мию через день.

Моя мета: чистий зволожений скальп, здорове мʼяке блискуче волосся з природнім обʼємом. Нижче моя рутина і короткі коментарі до кожного продукту:

Миття:

Ouai Detox Clarifying Shampoo 🐰 🌈- мʼякий шампунь для глибокого очищення з яблучним оцетом та кератином. Пробувала різні засоби і цей продукт залишається в моєму топі.

Necessaire The Shampoo - шампунь в формі рідкого гелю без запаху з соком алое, гіалуроновою кислотою, ніацинамідом і пантенолом, олією авокадо, екстрактом насіння селери та гліцерином. Підходить для сухого і подразненого скальпу, легко вимиває волосся, добре піниться.

Necessaire The Conditioner - кондиціонер-крем зі схожим складом, але тут ще

додали кокосову олію. Треба сказати, що упаковка обох продуктів ергономічна і приємна в користуванні.

Chris Appleton + Color Wow Money Masque 🐰- маска-желе світло-блакитного кольору із запахом морського бризу (на волоссі не залишається). Всі прорекламовані «смаколики»: блакитна морська капуста, суміш ламінарії та водоростей Середземного моря та гідролізований рослинний білковий комплекс, починають зʼявлятись в середині списку інгредієнтів. Але формула робоча: маска зволожує та надає сяйва волоссю, не обтяжуючи його та не зменшуючи обʼєм, захищає від термо-пошкоджень.

Dizziak Deep Conditioner 🌱🐰 🌈- кондиціонер з протеїнами кіноа та багатьма екзотичними оліями: бабассу, ши, sacha inchi, кокосовою, аргановою та касторовою. Без сульфатів, силіконів та мінеральних олій. Зволожує та насичує волосся лише за 5 хвилин.

Догляд після миття:

The Ordinary Multi-Peptide Serum for Hair Density 🌱🐰 🌈 - водяниста сироватка з гліцерином, кофеїном, пептидами та різноманітними рослинними екстрактами для покращення росту волосся. Я наношу її на скальп після того, як витираю волосся рушником. Вона миттєво всмоктується і зволожує шкіру голови.

Я не помітила зміни у випадінні волосся, але мій скальп почувається значно комфортніше.

Virtue Flourish Density Booster - спрей для покращення росту волосся з кератином, пептидами, екстрактами імбиру, гороху, камелії, жасмину, морінги тощо. Я наношу його виключно на свої залисини. При нанесенні я відчуваю тимчасове легке печіння. Після використання волосся швидше втрачає обʼєм, тому це не мій улюбленець, але безумовно, це достойний доглядовий продукт.

Briogeo Rosarco Milk Leave-In Conditioning Spray 🌱🐰- молочко для сухого і пухнастого волосся. Містить гліцерин, олію кокосу, арганії, шипшини та ши. Для мене не замінить зволоження маски чи звичного кондиціонеру, але прибирає пухнастість. Має виражений запах кокосу.

Ouai Hair Oil 🌱🐰 🌈 - мій безперечний фаворит серед олійок для волосся. Легка з витонченим квітковим ароматом. Містить силікони, олії мигдалю, жожоби, соняшника, рису і т.д. Неймовірно приємна в користуванні. Зручна упаковка.

Gisou Honey Infused Hair Oil - ох скільки було зітхань і заглядань на цю новинку. Соціальні мережі зваблювали і обіцяли щось неземне. Що ж тепер вона в мене: непогана, але не підкорила моє серце. Знову ж таки маємо силіконову основу, куди додано мед, мигдальну, кокосову та арганову олії. За текстурою вона густа і важкувата, з нею легко переборщити. Помірно пахне скоріше парфумом, ніж медом. Моя основна претензія до пакування: піпетка + олія - це, мʼяко кажучи, незручно.

Дещо ще (Last but not least)

Olaplex #3 Hair Perfector 🌱🐰 🌈 - зменшує пошкодження, зміцнює та покращує вигляд волосся. Використовую як нічну маску перед миттям волосся вранці.

Briogeo Charcoal + Biotin Dry Shampoo 🌱🐰🌈 - неаерозольний сухий шампунь, яким користуюсь в дні, коли не мию голову. В основі має крохмаль рису, кукурудзи та тапіоки, каолін, гіалуронову кислоту та біотин. Не має інтенсивного запаху, який часто буває в аерозольних шампунях. Треба потрудитися, що ідеально вичесати порошок з волосся. Але він дає солідний обʼєм і прибирає жирність.