Чистикова Дар'я

Натуральний дезодорант від MAY Body

Натуральний дезодорант від MAY Body

Побачила цей натуральний дезодорант (або кристал або просто "шматок солі") в офлайн магазині декілька місяців тому, та вирішила спробувати. Орієнтовний срок використання 2 місяці.

Упаковка мінімалістична, об'єм 60г, колір зеленуватий, явного аромату немає, на смак солоний 🤣 (жартую, не куштувала, судячи з складу це звичайні галуни).  Виробник обіцяє що дезодоранту вистачить майже на 1 рік. Продукт має антибактеріальні та антисептичні властивості. Дбайливо доглядає за чутливою шкірою пахв. Засіб на 100% натуральний - це мінеральні солі та екстракт алое вера.

Спосіб використання наступний: треба змочити водою верхню частину дезодоранту і провести під пахвами. Тут раджу мочити виключно самий верх, адже він сточується і в подальшому сам кристал може випадати, або моя альтернатива одразу після душу наносити на мокрі пахви. Використовувати треба тільки на чисту шкіру. Перед використанням я не тестувала засіб на невеликій ділянці шкіри, хоча пишуть що потрібно було. Алергічних реакцій, почервоніння, подразнення у мене не виникло. Виробник зазначає, що дезодорант не порушує роботу сальних залоз.

Який ж результат?

При регулярному використанні запах поту дійсно зійшов на нуль. Але від мокрих пахв цей кристал не спасе, лише від запаху. З плюсів він не залишає білих плям на одязі. З мінусів, для ефективності треба наносити достатньо довго, по 1-1,5 хвилини на кожну пахву.

Ще, читала, що можна використовувати у боротьбі з неприємним запахом ніг, думаю теж буде ефективно та відносно безпечно. Ну принаймні не перебиватиме неприємний запах запахом дезодоранту, а дієво нейтралізувати його.

Взагалі рідко "зраджую" своєму фавориту,  антиперспіранту тривалої дії Etiaxil. Писала за нього тут https://club.makeup.com.ua/post/13756/
Але у якості натуральної альтернативи, для того щоб запобігти запаху чи у перервах між вищезазначеним вельми достойний варіант 👍