ksnklb

Скраб від FarmStay 🫧

Скраб від FarmStay 🫧

Досить давно я не використовувла скраби, але допис alena.rosee про пірамідки спонукав мене спробувати цей. І так, багато бачила, чула про ці пірамідки, тому було дуже цікаво, як вони працюють.

Маємо звичайну "пірамідку" в 7g, і цього вистачить на кілька використань.
Дизайн чорний із золотистими вставками, все лаконічно.
Відкрити досить легко, зверху трішки потягнувши, але я перестаралась, тому у мене там така дира. Але нічого, зате можна побачити все з середини.

А всередині ми маємо густу кашоподібну консистенцію білого кольору.
Запах нагадує соду.

Скраб від FarmStay 🫧

Сам скраб дійсно за густиною схожий на кашу, а сама текстура нагадує замішану соду, вона так ніби скрипить при нанесенні та скрабуванні.
Отже при скрабуванні дійсно відчувається що скраб на основі соди, адже скрабуючі частинки дрібненькі та зовсім не агресивні, але при цьому вони відчуваються.
Через таку досить густу, але "суху" консистенцію, сам процес скрабування не йде легко, тому краще нанести зручну кількість скрабу.
Змивається скраб легко і вже після миття шкіра на дотик відчувається дууууже м'якою та реально очищенною.

Додаю фото після вмивання – після застосування скрабу – та після нанесення тоніку.

Що важливо: Скрабування краще уникнути, якщо у вас є висипи на шкірі чи дуже чутливі ділянки. А після цього процесу, шкіру потрібно зволожити.

Не скажу, що у мене перед скрабуванням були проблеми з порами, але я намагаюсь раз - два у тиждень робити пілінг, масочки, щоб додатково очистити шкіру.
На третьому фото можна побачити, що пори стали трохи менші та чистіші, сам тон шкіри також став світліший, а шкіра дуже ніжна та гладенька на дотик, тобто ороговілий шар скраб дійсно чудово прибирає та робить як на дотик, так і на вигляд обличчя рівнішим.
Звісно, для вау ефекту такий процес потрібно повторити ще не раз)) Загалом, скраби чи пілінги за одне застосування не дадуть довготривалого ефекту, всерівно косметика/санскріни та зовнішній бруд осідає на шкірі, і щоб пори були чисті, а тон обличчя рівний, потрібно такі засоби включити на свою доглядову рутину. Але кожен день скрабувати теж не можна, оптимально 1-2 в тиждень, і після цього обов'язково добре зволожувати шкіру.

Яка моя думка? Як на скраб, на основі соди (Тут я враховую текстуру засобу), досить класний варіант, не обов'язково ним користуватись постійно, можна чергувати з іншими очищуючими засобами. І сам формат такої мініатюрки, що вистачає на кілька застосувань, а коштує дуже мало, чудовий для тестувань чи зручних перевезень.

Мало не забула: за кілька застосувань висипів, подразнень чи алергічних реакцій не викликав.

Для такого маленького пакетика склад великий, тільки подумати що туди намішали. Так, там є пептиди, у малих концентраціях, є сода та нижче кислоти. Як таких небезпечних складників немає, але все ж це скраб, тому краще уникати особливо чутливих, пошкоджених ділянок.

Water – вода.
Sodium Bicarbonate – бікарбонат натрію, відомий як харчова сода, безпечний скрабуючий компонент, допомагає очистити шкіру, освітити її.
Glycerin – триатомний спирт, у малих концентраціях зволожує шкіру, у великих може сушити.
Silica – білий порошкоподібний мінерал, який є основним компонентом скла та піску. У косметиці часто зустрічається в засобах, які повинні зберігати вашу шкіру матовою, так як володіє хорошими маслопоглинаючими властивостями
Microcrystalline Cellulose – целюлоза мікрокристалічна, емульгатор, має абсорбуючі властивості.
Cellulose – лінійний полімер, полісахарид, що складається з залишків молекул глюкози, емульгатор, має абсорбуючі властивості.
Copper Tripeptide - 1 (0.001ppm) – природний комплекс міді з трипептидом, що складається з 3 амінокислот - глицил-L-гістиділ-L-лізин. 
Acetyl Hexapeptide - 8 (0.001ppm) – ще один пептиді з антивіковим ефектом.
Palmitoyl Tripeptide - 1 (0.001ppm) – це синтетичний пептид, пов’язаний із жирною кислотою, який може допомогти відновити видимі пошкодження шкіри та зміцнити базові підтримуючі елементи шкіри. Tripeptide - 1 (0.001ppm) – синтетичний пептид, що містить гліцин, гістидин, лізин, володіє антивіковими властивостями.
Tripeptide - 2 (0.001ppm) – ще один антивіковий пептид.
Tripeptide - 3 (0.001ppm) – має антивіковий ефект.
Acetyl Octapeptide - 3 (0.001ppm) – синтетичний пептид, заснований на октапептиді-3, має відновлюючі та антивікові властивості.
Mentha Viridis (Spearmint) Extract – ефірна олія з листя і суцвіть кучерявої м'яти, цілком безпечний компонент, застосовують часто для ароматизації.
Centella Asiatica Extract – центела азіатська, про цей складник ми вже знаємо багато хорошого, він володіє зволожуючими, заспокійливими, антиоксидантними властивостями.
Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Extract – екстракт чайного дерева, використовують як очищуючий, антимікробний компонент.
Lactobionic Acid – лактобіонова кислота, ексфоліант.
Salicylic Acid – саліцилова кислота теж володіє чудовими очищаючими властивостями.
Lactic Acid – молочна кислота, її добувають з молочної сироватки, або синтетичним шляхом, чудовий зволожуючий та очищаючий компонент.
Menthol – ментол, ароматизатор, у косметиці можуть застосовувати для заспокоєння шкіри.
Cellulose Gum – ефір целюлози, продукт її взаємодії з монохлороцтовою кислотою. Емульгатор, впливає на текстуру засобу.
Sodium Lauroyl Sarcosinate – аніоноактивне ПАР.
PEG-60 Hydrogenated Castor Oil – є неіонним емульгатором і солюбілізатором для приготування косметичних емульсій.
Disodium EDTA – динатрієва сіль дигідрогена етилендіамінтетраацетату, комплексоутворювач. Компонент посилює поглинання засобу, відповідно якщо у продукті є шкідливі складники, вони теж легко поглинуться шкірою.
Chlorphenesin – консервант.
Phenoxyethanol – консервант.
1,2-Hexanediol – розчинник.
Propanediol – зволожувач, розчинник.
Caprylyl Glycol – емолент з антимікробними властивостями, що діє за рахунок зниження активності води.
Illicium Verum (Anise) Fruit Extract – екстракт анісу, кондиціонуючий компонент, ароматизатор.
Fragrance – ароматизатор.