Oli Seagull

Як Effaclar Duo+ врятував мою шкіру #notscarywithmakeupclub

Як Effaclar Duo+ врятував мою шкіру #notscarywithmakeupclub

Це був рік, коли я активно почала користуватися корейською косметику. Все було чудово, поки я не вирішила ввести в догляд гідрофільну олію.

Я перерила архіви, щоб дістати всі фотки.

Перший місяць користування був вражаючим , це фото шкіри без макіяжу, після ранкового догляду. Вона була ідеальна. Насправді такої ідеальної шкіри в мене не було дуже давно.

Та раптом поступово почався якийсь жах. І за такий же чудовий місяць моя шкіра перетворилась на бугристе прищаве поле. Було все! І закриті маленькі комедони, пустули, великі гнійники.

Це був найжахливіший період моєї шкіри в житті. Далі покажу фото в коллажі, там різні періоди протягом декількох місяців.

Я просто не знала, що робити. Тоді я натрапила на "прищавий" блог в інсті де бачила доволі класні результати від серії La Roche-Posay Effaclar.

Ще трохи перечитавши інформацію я наважилась і купила спочатку пробний міні набір , а потім вже повноразмірні крем Effaclar Duo +, гель для вмивання, та їх глиняну маску. Всю іншу свою косметику я повністю відклала!

Але ж з таким обличчям було дуже ніяково виходити на вулицю. Рідкі тоналки і консилери було дуже не бажано використовувати при такому запаленні шкіри, бо це тільки погіршить ситуацію. Тому я замовила мінеральну косметику в сухих текстурах, що мінімізує вплив на запалення і шкіру.

Текстура крему гелева, приємна. Комфортно розподіляється , швидко вбирається., не залишає липкості.

Має легкий трав'янистий запах.

Склад крему серйозний, та не передбачає користування на постійній основі, типу для профілактики чи шось таке. Користуватись ним краще саме поки є проблема, інакше потім може бути зворотній ефект. Повний склад ви можете побачити самі, я напишу про активні компоненти.

Основними компонентами виступають:

Лінолева кислота, LHA кислота (похідна саліцилової кислоти), саліцилова кислота -

спрямовані на очищення заблокованих пор і м'яке відлущення.

Ніацинамід - заспокоєння запалень, матування.

Прокерад - запатентований керамід, який перешкоджає появі залишкових слідів у вигляді червоних або темних плям.

Піроктон оламін - має антибактеріальні властивості

Маноза - сприяє регенерації шкіри

APF (Аква Позе Філіформіс) - допомагає відновити мікробіом шкіри

Цинк PCA - себорегулююча дія.

На той час я ще не була активним користувачем кислот, то ж була готова, що спочатку стан шкіри може погіршитись, почне вилазити навіть те, чого не видно.

То ж так і сталося, через пару тижнів поприщило ще більше, це просто треба перетерпіти. І вже аж потім все почало по троху зтухати.

Моє використання цих засобів до поліпшення шкіри тривало приблизно пів року.

Пішло 2 повних тюбіка крему + пара мініатюр.

Активні запалення почали зникати, залишилися плями, ямки, почервоніння.

Тоді я активніше почала занурюватися у світ кислот, закінчила використання ефаклару , знову перейшла до корейских засобів. Купила пади з кислотами, новий крем, активно почала користуватись ніацинамідом в різних засобах.

Зараз я вже рідко маю проблеми, бувають тільки локальні запалення на овуляцію.

Основне - це пігментація. З того часу реально залишилась пара плям від самих глибоких і великіх прищів.

В моїй рутині з'явився вітамін С, арбутин, ретинол,транексамова кислота. Всі вони також направлені на прибирання пігментації та оновлення шкіри.

Бажаю всім гарної сяючої шкіри!