O’Ostah

Найкращі засоби для догляду за обличчям: мій рейтинг

Найкращі засоби для догляду за обличчям: мій рейтинг
Найкращі засоби для догляду за обличчям: мій рейтинг

Зізнавайтесь, кого з вас ніколи не турбувала сухість чи лущення? А прищик, який назрів перед важливою подією? Або надмірна жирність обличчя, особливо влітку… Я зловила джекпот і зі мною час від часу стається все це. Тому сміливо відкриваю вам мій особистий ТОП-5 продуктів для догляду за шкірою.

Мабуть, це один із найпопулярніших гелів для вмивання у світі. І хоча він призначений для догляду за чутливою шкірою, моїй жирній, особливо взимку, він підходить на всі 100%.

Активні компоненти:

  • запатентований натуральний комплекс DAF - зменшує чутливість шкіри;
  • маніт - зволожує шкіру, захищає її від зовнішніх факторів;
  • фруктоолігосахариди - зволожують та створюють на шкірі захисну плівку.

Дуже м’яко, але ефективно. Я використовую його як для вмивання зранку, так і для очищення від мейку ввечері. Залишки після міцелярки змиває на відмінно, моя проблемна шкіра ще жодного разу не зреагувала комедонами чи запаленнями. Я перейшла на Біодерму після початку використання третиноїдів, щоб не спровокувати ще більшу сухість. І дійсно, у порівнянні з моїми звичайними вмивачками, Sensibio допомагає комфортно пережити відновлення.

Не буду відходити далеко від свого третиноєвого лікування і одразу розповім про крем, який я знайшла випадково, коли буквально спалила шкіру і годинами шукала на форумах сос-засіб. Першочергово Kelual Ds призначають для лікування себорейного дерматиту та проявів псоріазу, але він також чудово рятує від лущень та почервонінь.

Активні компоненти:

  • No β-гліцеритинова кислота — працює як потужний заспокійливий компонент, нейтралізує почервоніння та свербіж шкіри;
  • гуанідин гліколят та Келюамід® — розм’якшують і усувають з поверхні шкіри зроговілі лусочки;
  • піроктон оламін і кротамітон борються зі збудником шкірних проблем - грибом Malassezia.

Після нанесення миттєво усуває стягнутість шкіри і на очах розм’якшує сухі острівці. Настільки, що після нього можна одразу наносити легкий тон і не відчувати себе коржиком. 3-4 дні - і обличчя знову здорове, але курс лікування складає 2 тижні (наносимо двічі на день). Можна використовувати локально: мастити вушка, крила носу, а також шкіру навколо очей. Я ж буквально вмивалась ним, так сильно мене полущило. Дуже, просто неймовірно потужний доглядово-лікувальний засіб, який вартує уваги.

Мій найкращий доглядовий засіб для обличчя і не тільки. Дуже дивно не бачити його на makeup.ua, адже це визнаний світовий бестселер і улюбленець усіх, хто має проблемну шкіру. Якщо вам підходить гліколька - шукайте цей тонер і забудьте про:

  • лущення шкіри;
  • болючі підшкірники і дрібні прищики;
  • пігментацію;
  • надмірне виділення себуму;
  • зниження тонусу:
  • тьмяний тон…

І ще з десяток проблем. Докладно про те, від чого допомагає гліколька The Ordinary, ви можете почитати тут: https://club.makeup.com.ua/post/809/. Спойлер: від врослого волосся та бакне також врятує.

Незважаючи на постійний хейт та нелюбов косметологів, для мене Effaclar - №1 у боротьбі з прищами. У найважкіші часи, коли я не могла дивитись на себе у дзеркало, моя рука тягнулась Duo і вже за тиждень я  забувала про висипи. Точно не рекомендую його людям із чутливою шкірою, але якщо ваша - жирна, товста і проблемна, - раджу (хоча ви точно вже користувались).

По-перше, регулює роботу сальних залоз, завдяки чому прищики зменшуються, а сама шкіра має більш притомний вигляд. Але без усіх тих неприємних лущень, просто обличчя перестає бути схожим на млин.

По-друге - делікатно відлущує. Я страждаю на постакне, усі запалення проходять дуже довго і лишають сліди. З Ля-Рош ця проблема не те щоб минула, але усе стало відбуватись у рази краще.

*Може одночасно використовуватись при лікуванні бензоїл пероксидом, але я такого досвіду не маю.

Колись Саша вирішила пройти курс серединних пілінгів. І окрім больового шоку (так, я дуже ніжна) отримала букет неприємностей: шкіра пекла, відпадала шматками, навіть тріскалась. Коли обличчя більш-менш оговталось, я почала шукати некомедогенну зволожувальну маску, усі дуже рекомендували Nuxe.

Активні компоненти:

Загалом, це така собі зволожувально-рослинна суміш. “Маска містить масло мигдалю, лакриці, зантоксилум та баобабу, які живлять, пом'якшують та заспокоюють шкіру. Масло макадамії та кокоса, екстракти листя камелії та цитрусових квітів, духмяна акація та соєві насіння забезпечують інтенсивне зволоження, еластичність та молодість шкіри” - пише виробник.

Дуже цікаво, бо у маски багато способів застосування.

  1. Можна використовувати як звичайну маску: наносити на 10 хвилин.
  2. Як СОС-засіб зранку - на зону навколо очей до повного всотування.
  3. Як засіб від набряків. Для цього маску потрібно охолодити.
  4. Замість праймеру перед мейкапом, просто наносячи тонким шаром.
  5. У якості нічної маски: наносимо як звичайний крем, після пробудження ретельно змиваємо.

А які ваші найкращі засоби для догляду за обличчям? Пишіть свій ТОП-5! Усіх обняла❤️