V-R-O-D-L-Y-V-A

Як приручити найстрашніший гриб? Частина 1. Альбатрелус #notscarywithmakeupclub

Як приручити найстрашніший гриб? Частина 1. Альбатрелус #notscarywithmakeupclub

Поговоримо про засобі, які, на перший погляд відлякують своїми незвичними компонентами, а насправді – чудово справляються з проблемами.

Якось з дитинства мене привчили не класти незнайомі гриби у кошик. Може тому мене завжди відлякували компоненти в косметиці, де були гриби та ще й з назвами не на слуху і не було в мене асоціацій із лікувальними властивостями 🤔.

Почалося з того, що я захопилася азіатською культурою 😻 і зацікавилася їхньою доглядовою косметикою (в основному японською та корейською). А чого тільки там немає у складах, а я знала що таке шипшина, ромашка та нагідки 🤭 – це для мене було знайоме та зрозумілі їхні властивості.

Одним із перших таких екзотичних продуктів став Needly pH Balancing Toner. Він мене привабив своєю упаковкою, естетикою мінімалізму, та дуже хорошими відгуками. Всього раз за життя у мене косметичний продукт викликав алергічну реакцію, після чого мені довелося довго її відновлювати, і психологічно це було досить важко 😞. Тому я боялася реакції моєї шкіри на його активні компоненти.

До речі, моя шкіра тонка, чутлива, на щоках і вилицях є сухі плями, Т-зона часто жирніє, а біля носа розширені пори та почервоніння. Ще в мене є звичка давити прищі, після чого у мене залишаються невеликі шрамики з потемненнями. З цими плямами не кожен крем справляється та й не в короткі терміни, а ранки від прищів гояться довго і їх доводиться перекривати щільним консілером.

⚠️Важливо пам'ятати, що перед використанням нової косметики потрібно провести алергічний тест⚠️

Needly pH Balancing Toner - Зволожувальний тонер з екстрактом гриба альбатрелус

Цей тонер має низький рівень pH 5,5, який знаходиться на рівні, близькому до природного pH шкіри, тому тонер м'який і при цьому ефективно впливає на шкіру. Він відновлює бар'єрну функцію шкіри, також її зволожує та освітлює пігментацію, піклується про мікробіом шкіри.

Формула тонера заснована на фільтраті ферменту галактомісіс - екстракт дріжджових грибків, що отримується методом ферментування (тобто процес бродіння). Під час ферментації великі молекули розщеплюються на молекули з меншим розміром, тому активні компоненти швидше проникають у шкіру та працюють у глибоких шарах епідермісу, покращуючи клітинне оновлення та забезпечуючи високий антиоксидантний захист.

Активні інгредієнти 👌🏻 :

• 🍄 екстракт альбатреллус має антиоксидантну, протизапальну та антивікову дію. Альбатреллус містить вітаміни групи B, що усуває пігментацію, запалення та активізує вироблення еластину та колагену;
  • 🌿 комплекс (центелла азіатська, екстракт листя камелії, розмарину та хауттюйнії) знімає роздратування, зменшує почервоніння, покращує мікроциркуляцію, а також захищає клітини шкіри від передчасного старіння;
  • 🧪 ніацинамід, який є активною формою ніацину (вітаміну В3), має освітлювальну дію, зменшує трансепідермальну втрату вологи, покращує бар'єрну функцію шкіри, сприяє збільшенню вироблення колагену та запобігає окисному стресу;
  • 💧 гідролізована гіалуронова кислота має менший розмір, ніж гіалуронова кислота, що сприяє ще більш глибокому проникненню в шкіру, вона запобігає зневодненню та утворенню ранніх зморшок, активізує регенерацію шкіри та загоєнню ран;
  • ⚗️ фільтрат ферменту галактомісіс ефективно живить шкіру, сприяє її пом'якшенню та зволоженню, покращує колір обличчя, а також підвищує інтенсивність клітинних обмінних процесів у базальному шарі епідермісу. Крім того, спостерігається нормалізація секреції сальних залоз та зменшення інтенсивності запальних процесів;
  • 🧴 пантенол прискорює загоєння ранок і мікротріщин, має протизапальну та заспокійливу дію, пом'якшує та відновлює шкіру;
  • 🍄 екстракт гриба мацутаке освітлює шкіру, прибирає небажану пігментацію та допомагає знизити активність тирозинази, яка відповідає за синтез меланіну;
  • 🧬 аденозин містить функціональний інгредієнт для зменшення зморшок;
  • 🧫 теобромін (кофеїноподібна речовина)/ екстракт какао активізує кровообіг і прискорює біохімічні реакції в шкірі, що зменшує набряклість, покращує колір обличчя та дає ефект, що підтягує. Свої антиоксидантні властивості какао виявляє завдяки значній кількості флаванолів, вони нейтралізують негативний вплив вільних радикалів, відновлюють ушкодження від токсинів навколишнього середовища, ультрафіолетового випромінювання та синього світла.

В пляшці 145 мл. Мало, хотілося б літрів 5... 😒

👁️‍🗨️ Мій досвід використання цього продукту. Упаковка зручна і дуже гарна, кожного разу кайфую, коли у мене починається ритуал догляду за шкірою. Запах не виражений. Тонер рідненький як водичка, швидко поглинається. Частіш використовую його, коли у мене дуже сильні роздратування, наприклад, коли нещодавно спалила шкіру кислотами (вона просто пекла від всіх засобів, була дико стягнута, червона, лущилась - це був просто жах 😱). Наносила тонер вранок і ввечечері і через 2-3 дні захисний бар'єр відновився, вже не було печіння, чудово зволожив шкіру. Він залишає трішкі липкості, але я все одне закриваю його кремом. Усі мої ранки швидко гояться, а шрамики менш видні. І ще один помічений плюс: шкіра тепер жирніє десь через години 3-4, а не як раніше, кожні 2. Тонеру потрібно зовсім небагато, розхід в мене економний.

👁️‍🗨️ Мій спосіб застосування. Я наношу його на очищене обличчя вбиваючими рухами, без допомоги ватного диска, просто долонями та пальцями, до повного вбирання. Мені так зручніше і економніше витрачається тонер, віддаючи моїй шкірі все найкорисніше 🥰.

Друга частина тут https://club.makeup.com.ua/post/21707/

28 жовтня, 2023
V-R-O-D-L-Y-V-A
28 жовтня, 2023