О'L

#notscarywithmakeupclub

#notscarywithmakeupclub

Отже, стосовно зовнішності та вікових змін – я неймовірно боюсь трьох недоліків – зморшки, пігментація та синці під очима.

Пігментацію навіть зараз мені більш-менш вдається «відлякувати» кислотами, вітаміном С, ніацинамідом та засобами з SPF. І тут мені вже не так лячно )

Синці під очима – то звісно жахіття 😨 Але тут я поки не знайшла потужних засобів для їх «відлякувань»… Тож, продовжую пошуки та колись можливо розповім про свої методи боротьби та засоби, які вважаю біль-менш дієвими.

Але маю свою scary story про те, як аргірелін (чи всі в курсі, що це?) налякав мою міжбрівну зморшку.

Приблизно з восьмого класу в мене почав погіршуватись зір. Мені тоді був поставлений діагноз «міопія», прописана купа вітамінів/крапель/вправ та відвідувань різноманітних занять у офтальмолога, проте, нічого особливо не допомагало та й навіть окулярами не коригувалось.

В 20 років після народження першої дитини зір став ще гірше і тоді мені було діагностовано вроджену катаракту обох очей. Доволі незвичний діагноз для такого віку, який передбачає лише одне – заміну обох кришталиків на інтраокулярні лінзи (імплантовані штучні кришталики).

Мені було лячно не те слово, тож, похід до хірурга в мене «затягнувся» більше ніж на 10 років, коли вже мій зір не став 0,05 % - тобто, я вже взагалі нічого майже не бачила, а більшість речей робила інтуїтивно.

Та наважитись на операцію мене змусив навіть не поганий зір, а те, що у зв’язку з тим, що я постійно жмурилась аби сфокусуватися, я почала помічати в себе міжбрівну зморшку – а ото вже справжній жах!!! 😨😨😨

Операцію робили по черзі – спочатку одне око, через деякий час – друге.

Нижче додала жахливі фото після своїх виписок, звичайно я там маю не найкращий вигляд, але до/під час/та після операцій мало хто гарно виглядає )))) (до речі там навіть трішки видно стан мого лоба на той час, а ще відмінності у зіницях). Було ну дууууже лячно!

Треба було починати боротьбу із «міжбровкою». Ін’єкції ботулотоксину мені були заборонені, тож, до цього часу не маю поки жодних «ін’єкцій краси».

От тоді саме, у пошуках потужного anti-age засобу я й познайомилась з пептидами, та й зокрема, з аргіреліном.

Що це за страшне слово?

Це пептид, пептиди ж у свою чергу являють собою низку амінокислот, які є будівельним матеріалом для важливих білків у шкірі.

Він сприяє виробленню колагену та еластину, а також утриманню вологи, що призводить до таких переваг, як мінімізація зовнішнього вигляду тонких ліній і зморшок.

Крім того, на відміну від багатьох інших пептидів, аргірелін запобігає вивільненню ацетилхоліну, (нейромедіатор, який відповідає за скорочення м’язів) та його дія схожа до дії ботулотоксину. Щоправда, не всі форми аргіреліну добре проникають через шкіру, бо мають велику молекулярну масу, тож тут треба шукати виробників, що це враховують та покращують трансдермальну доставку за рахунок його модифікацій.

Я почала із The Ordinary – ціна помірна, результат вразив. Зморшка неглибока, маю лише ледь помітну тонку лінію, проте, після довготривалого користування вона взагалі стала непомітною (хоча я зараз й майже не жмурюсь).

Загалом, їх аргірелін у мене вже роки три постійно в наявності, інколи купую інших виробників, проте вони, як правило, значно дорожчі, а The Ordinary я дуже поважаю за їх низькі ціни та доволі дієві засоби.

Звичайно, ін’єкції ботоксу більш потужні, проте при постійному використанні цього пептиду, гадаю, результат сподобається. Також, він подовжує ефект від цих ін’єкцій )