olenamoli

My way та Prada Paradoxe - чи правда, що вони схожі?

My way та Prada Paradoxe - чи правда, що вони схожі?

Першим у мене з'явився пробник My Way - достатньо симпатичний випуск Giorgio Armani в 2020 році.

А днями купила Paradoxe, продавці рокручують його як "супер новинку, стиль та харизма, кайф, бомба". Парфюм вийшов в 2022 році, але нам торік було не до новинок парфюмерії.

І що я вам скажу, аромати дуже-дуже схожі, подивимося спочатку на нотки, а потім опишу в чому схожість.

My Way
Верхні ноти: Апельсиновий Цвіт і Бергамот;
ноти серця: Тубероза і Індійський Жасмин;

ноти бази: Мадагаскарська Ваніль, Білий Мускус і Кедр з Вірджинії.

Prada Paradoxe
Верхні ноти: Груша, Тангерин і Бергамот;
ноти серця: Апельсиновий Цвіт, Есенція Неролі, Неролі і Жасмин Самбак;
ноти бази: Бурбонська Ваніль, Білий Мускус, Амбра і Бензоїн.

Отже, співпадають 6 нот і це досить багато.
На старті парфюми відрізняються:
My Way починається м'яко, квітково-ванільно
Paradoxe - різкувато, неролісто.

А от розкриваються вони однаково. Цієї ноти не зазначено, але хоч вбийте😄, я чую малиново-сунично-полуничні льодяники з додаванням штучних ароматизаторів. Ні, це не банальний парфюмерний компот. Ягоди делікатні, в обрамлені легкої квітковості, ванільності, навіть мускус не сверблячий. Все дозовано, все в міру, все гармонійно поєднано.

Ну дуууже схожі між собою парфюми. Лише якщо спеціально прислухатися та порівнювати, у Paradoxe вискакує нотка неролі і щось різке, підозрюю, що це бензоїн.

В цій парочці є третій парфюмерний "брат" - Libre від YSL. Пишуть, що він схожий з Paradoxe. Довелося йти до ТРЦ тестити. На старті вони дійсно схожі, а далі вже відрізняються. У Libre немає ягідності, вони більш строгі та різкуваті.

І на кінець експеримент. Поки були в магазині нанесла на блотери ці 3 парфюми та дала чоловіку потестити, типу який тобі більше подобається? Він зробив отакі очі 👀 і спитав: "А вони що, різні?" 😄