Бабуся приїхала!
Сьогодні не тільки про мейкап. Хочу розповісти вам про цю прекрасну жінку, без якої я не була б собою, а моє дитинство було не таким яскравим.
Знайомтеся, це Софія Миколаївна. Для друзів Сонечка, для деяких членів нашої родини Ньосочка. Не питайте про етимологію цього слова, все дуже складно, але так мило, що не можу це не згадати.
«Ну, метеор», так каже Соня про когось, хто не може всидіти на місці. Так скажу про неї і я. Жінка-метеор. Вона встигала працювати, панькатися зі мною, а ще співати у хорі та давати концерти. Я захоплювалась цим з дитинства і дотепер, це дає мені добрячого копняка, щоб рухатися далі.
Вона буквально зробила моє дитинство і я вдячна за усі моменти. Батьки багато працювали, а бабуся гляділа мене, годувала, водила у садочок, а що найцікавіше — на репетиції хору.
Я можу годинами розповідати її історії життя, бо сама обожнюю їх слухати, але сьогодні саме про хор. Вона співає стільки, скільки я її знаю. Позавчора вона повернулась у Київ, бо теплу пору любить проводити в селі. А знаєте де вона була вже вчора? Правильно, на концерті.
Так от, коли я була маленькою, то часто проводила час у залі репетицій. Там було так багато людей, чоловіки та жінки збиралися після роботи та співали. Вигадували програму до наступного виступу, жартували, сміялися, частували мене цукерками, а ще всі гуртом шукали мені ручку й папір, щоб я не вередувала, а зайняла себе малюнком.
А потім я дізналась з сімейних фото, що моя бабуся літала в Париж на гастролі. Ми з батьками ніколи не літати десь і я відкрила для себе подорожі, а тим паче літаки, вже у достатньо дорослому віці. А Соня літала. В ПАРИЖ. Щоб співати. Уявляєте, ким вона була в очах мене маленької? Софія Ротару нервово жувала своє концертне намисто в стороні.
*Парижське фото, з легендарними світло-блакитними тінями, про них я ще згадаю, і не раз.
Те, як бабуся збиралась на свої концерти я теж спостерігала змалечку. О, це ритуали, більшість з яких вона використовує й досі. Спочатку кип’ятимо бігуді, потім вдягаємо їх під акомпанемент звуків «ай» та «ой». Бо пече ж. Далі ту всю красу на голові ховаємо під хустину і лишаємо на деякий час. Вдягаємо костюм, що складається з багатьох шарів. Спідниці, сорочки, фартухи, плахти та кожушки. І багато намиста, різного кольору та довжини. А далі, переходимо до макіяжу.
* але спочатку трошки малої мене з вайбами Софії Миколаївни.
Саме «концертний» мейкап бабусі, я й намагалась повторити, слідуючи усім канонам та правилам його нанесення. Вона не давала мені майстерклас, але я стільки разів бачила, як вона це робить, що не оминула жодної дрібнички. За результатом цього не дізнаєшся, то ж я розкажу детальніше.
Брови. Малюємо по тому, як є. Просто підкреслюємо нашу натуральну форму кольором, але в геометрію не граємось і чіткі лінії нам не треба.
Очі. Блакитні тіні. А які ж ще? Сьогодні бабуся обирає коричневі, щоб трошки підкреслити очі, та й все. Але блакитні були з нею дуже довго. З концертних мейків вони перейшли у повсякденне життя. Побачити Сонечку без них можна було, хіба що зранку на кухні, коли вона робила мені кашу з молоком, перед походом у садочок. І головне, що блакитний має бути легесеньким. Я відклала всі свої неони від Ламель та замішала NYX з білим, щоб колір був якомога м’якішим.
Вії. Ряд вій промальовуємо олівчиком, створюючи таку собі стрілку, але без хвостика. А далі туш.
Губи. Не думаю, що слід замислюватися над кольором. Звичайно червоні. Має ж бути видно зі сцени аж до останнього ряду. А як наносити помаду? Бабуся робить так: заповнюємо кольором верхню губу, промальовуємо контури та «галочку», а далі з’єднуємо губи, міцно притискаємо одна до одної і ковзаємо вверх та вниз. Якщо чесно, я робила так само для свого фото, і навіть не очікувала, що вийде так рівно, а форма губ буде такою природною.
Рум’яна. Точніше рум’янець. Його ми робимо тою самою помадою, якою щойно фарбували губки. Тиць-тиць-тиць і розтушувати пальчиками.
Ось такі секрети та нюанси мейкапу від моєї бабусі.
Не вперше ділюся в спільноті особистим, хоч для мене це досить складно. Але, ми ж тут про красу та натхнення. А в моїй бабусі зійшлося все це та навіть більше, тому, я просто не могла від вас її ховати. Люблю тебе, ба!
Сам образ, який у мене вийшов, я приміряла вперше. Так сталось, що я не надто люблю сцену. Вести спіч перед авдиторією – так, я понервую, але залюбки. Освіта журналіста дає про себе знати. А що стосується танців, співів чи акторської гри — це страшний сон для мене. На творчу сцену мене не тягне ще років з 10-ти, коли я кинула танці і пішла на плавання. Тут я в бабусю не вдалася.
*ще одне фото красуні, яким я надихалася.
Але, мої відчуття, після того, як я зробила ці світлини, важко навіть передати. Знаєте, я дуже не люблю свою посмішку. З нею розпливається ніс, мішечки під очима стають такі помітні. Тому, ви часто бачите мене зі стронг-фейсом. «Обличчя цеглинкою» (афоризм батька) у цьому образі скласти не вийшло. Хотілося посміхатися постійно, і ніякі мішечки не турбували. Все здавалось таким природним і гарним. «Ти наче душу відкрила» — так сказала моя найближча подруга, коли побачила фото. Теплішого компліменту ще не чула, а головне, що саме так себе і відчувала в той момент.
Дякую Сонечці, що вона така в мене є. Дякую вам, що приділили увагу. Здоров'я та щастя найріднішим.❤️
Коментарі (0)