Катя Джей

Як врятувати свою шкіру... і куртку

Як врятувати свою шкіру... і куртку
Як врятувати свою шкіру... і куртку

Я не дуже люблю говорити про свої болячки (а хто любить?), але в цьому відгуку все ж таки доведеться зізнатися в тому, що у мене чи не найпроблемніші руки на всьому білому світі.

По-перше, у мене часто загострюється екзема: це коли шкіра дуже свербить, сохне і лущиться. По-друге, у мене ще й хронічне запалення суглобів, і краси моїм рукам це теж, як можна здогадатися, не додає.

Тож, загалом зі шкірою на моїх пальцях постійно трапляються всілякі проблеми.

Однак нещодавно я знайшла чудодійний засіб, який з першого ж застосування усуває сухість і лущення шкіри, активно живить її, а ще - робить шкіру ручок бархатистою і гладенькою.

До того ж, цей засіб відмінно пом'якшує і сприяє якнайшвидшому загоєнню тріщин на пальцях, якщо такі є.

Називається він SPA Paraffin Hand Mask. А якщо простіше – парафінова маска для рук. До речі, виробляється вона українською маркою MyIdi.

Як врятувати свою шкіру... і куртку

Парафінова маска для рук від MyIdi упакована в добротну пластикову банку об'ємом 300 мл - і це дуже багато. Враховуючи, що розхід у засобу мінімальний, однієї такої упаковки вам вистачить мінімум на рік регулярного та активного використання.

Усередині упаковки знаходиться щільна масляниста маса, яка і справді схожа на парафін. Щоб набрати засіб, я зазвичай просто відколупую пальцями потрібну кількість. Маса легко тане при взаємодії з теплою шкірою, так що використовувати її легко та приємно.

Основний склад SPA Paraffin Hand Mask - це натуральні рослинні екстракти, цінні для шкіри олії, парафін та ретинол. Аромат у продукту приємний - мені він чомусь нагадує запах меду, бергамоту та акації.

А тепер давайте я познайомлю вас із найпростішим і найбанальнішим методом використання цієї цілющої масочки.

Отже, якщо у вас виникли проблеми зі шкірою рук, щоб швидко і ефективно їх позбутися, вам знадобиться приблизно чайна ложка парафінової маски, а також поліетиленові і бавовняні рукавички.

  • Розігріваємо в долонях лікувальний парафін, щоб маса повністю розтанула і стала рідкою
  • Розподіляємо засіб по поверхні пальців і рук, а потім злегка масажуємо, як би втираючи маску в шкіру
  • Акуратно одягаємо поліетиленові рукавички (краще – звичайні одноразові)
  • Зверху на них надягаємо спеціальні термо або ж бавовняні рукавички

Виробник рекомендує тримати руки в рукавицях протягом 15 хвилин, проте для найкращого ефекту я залишаю маску на всю ніч.

Вранці шкіру необхідно промокнути сухою серветкою (не змиваючи парафін милом і водою!) і почекати, доки залишки маски вберуться в шкіру.

Завдяки засобу від MyIdi, на поверхні рук залишається невидима захисна плівка, яка додатково оберігає шкіру від вітру, холоду та пересушування.

Однак якщо ви думаєте, що на цьому використання SPA Paraffin Hand Mask закінчується, ви дуже помиляєтеся. Саме завдяки цьому пом'якшувальному засобу я змогла відновити свої шкіряні куртки.

А ще цей парафін чудово підходить для просочення дерев'яних виробів. З ним моє дерев'яне панно в коридорі зажило новим життям, набувши більш насиченого відтінку і м'якого блиску.

Я використовувала парафінову маску для рук від MyIdi й для того, щоб захистити від вологи соснову раму дзеркала. І навіть для надання блиску своєму шкіряному рюкзачку.

З цим засобом вироби з натуральної шкіри стають м'якими і еластичнішими. А сама шкіра при цьому виглядає гладкішою, сяючою.

Не можу ручатися, що парафінова маска перетворить вашу стареньку сумочку, проте мою чорну та бордову куртку, а також бежевий рюкзак вона помітно змінила на краще.

Фото до, відразу після просочення, та порівняння обробленого коміра з рукавом

Я наношу засіб на попередньо протерту від пилу та бруду річ, використовуючи м'який клапоть фібри – це оптимальна тканина для догляду за шкіряними речами. Однак можна використовувати також сухі паперові серветки.

Відразу після нанесення виріб зі шкіри виглядає дуже блискучим, майже глянцевим. Однак через 5-7 годин парафін вбирається у поверхню, і річ стає більш матовою. При цьому її колір виглядає насиченішим, чим раніше, а сама шкіра здається м'якшою.

Якщо в будинку є необроблене дерево, цей парафін надасть йому більш виразного відтінку та приємного блиску. До того ж, таке просочення додатково захистить шкіряний або дерев'яний виріб від вогкості та механічних пошкоджень.

Звичайно, можна купити спеціальний лак для дерева або готове просочення для шкіри, проте навряд чи подібні засоби відрізняються таким ж натуральним і нешкідливим складом, як SPA Paraffin Hand Mask від MyIdi.

Для мене це по-справжньому чудовий і універсальний засіб.