ksnklb

Carmex з вишенькою🍒

Carmex з вишенькою🍒

Про Carmex я чула вже давно і відгуки на нього були дуже неоднозначні, а ціна порівняно більша, ніж на мої звичні бальзами Green Way. Тому бажання придбати такий яскравий тюбик у мене не виникало, хоча було ж цікаво, що це таке і чому всі це або дуже хвалять, або дуже не хвалять (м'яко кажучи). Скільки я начиталась чому не варто пробувати, скільки я бачила підробок на ці бальзами, скільки відгуків, що викликає звикання, а скільки це відгуків що всі бальзами, окрім одного класичного погані. І це можна ще довго описувати, напевно цей бальзам має найбільше неоднозначних відгуків.
Та після допис krislemly: https://club.makeup.com.ua/post/20444/ , я вирішила що все ж потрібно спробувати, так вона їх добре описала🥰.
Але історія на цьому не закінчується, оскільки одразу на наступний день я побачила ці бальзами у фізичному магазині, подумала, ну що ж – пора. І там я могла б розглядати стелаж з великою кількістю різних Carmex, якби не закривався магазин. Тому я швидко почала згадувати, який з них має оригінальний дизайн, і звісно, я обрала з вишенькою. А потім я заходжу на Мейкап і не бачу бальзаму з таким дизайном, тому я буквально пів ночі витратила на те, щоб перевірити чи це не підробка 🤦🏻‍♀️. Популярність цього засобу важко заперечити, та це і його малесенький мінус, адже підробок існує дуже багато.

Тюбик 10g, реально яскравий, чимось нагадує щось канцелярське, та при цьому дуже милий та акуратний. На тюбику є загальна інформація, а більше на самому пакуванні, що до-речі, не еко і звичайне.
Поєднання жовтого з червоним вдале та робить бальзам впізнаваним.
Ковпачок червоного кольору, відкручується легко.
Аплікатор дуже гладенький та заокруглений з отвором у центрі. Можна наносити одразу на губи та розприділяти ніжною частиною бальзам по губах, а можна (як я це побачила у тіктоці) брати на палець і так наносити.

Консистенція тут сама по собі густа, але у контакті з теплом губ швидко тане та легко розприділяється.
І на губах нагадує ледь в'язку рідину, при цьому вона не пливе по обличчю та не затікає до рота, тому навіть не скажу який смак, і це плюс.
Аромат легкий і він не солодкий зовсім, а нагадує ніби м'ятні цукерки "плюсик" та вишневі льодяники змішали в один і додали ментолу, це все грає в одній композиції і не нав'язливо, тому нормально. На губах теж одразу після нанесення можна чути цей аромат, але коли помада вбирається, то вже немає його.

На губах виглядає дуже класно, такий вологий ефект, але губи не липкі і волосся не чіпляється. Хлопець сказав, що у мене якісь жирні губи, хоча я б сказала що як мокрі, та це вже індивідуальні сприйняття.
Носиться комфортно, знову ж таки, не розтікається, при цьому як волога і дає гарний вологий фініш.

Додаю фото губ після того, як бальзам повністю увібрався, а це 3 години. Губи мають гарний вигляд, легке лущення є, але тріщин не видно, сухості також. По відчуттях м'які та зволожені.
Тут варто зачепити тему чи є печіння і тд. Оскільки у складі є ментол, то повинен бути охолоджуючий ефект. Він є і дуже легкий, інтенсивність залежить від частоти застосування та скільки нанести бальзаму, а багато і не треба.
Цим ми дійшло до мого першого застосування. Зізнаюсь, нанесла наніч, щоб спробувати який ефект, і у перше застосування на доволі сухих губах і справді відчувалось печіння і охолодження, а на ранок я прокинулась з абсолютно відновленими та м'якими губами.
З часом, я знайшла свій шар та печіння майже не відчуваю.
Чи є звикання? Тут я теж підійшла вже із знаннями, що звикання може бути, і мене це справді лякало. Тому бальзам я використовую 1-2 рази вдень, коли виходжу на вулицю (не забуваємо що у складі є spf). Коли сиджу вдома, то використовую Tink, а наніч маску Laneige або LCF Duo. Тому справді за час використання звикання не помітила, а на холодну пору, а особливо морозяний ранок захист на губах є.
Як працює з часом? Цей бальзам не панацея і він не має накопичувального ефекту, нажаль. І вприцнипі, нам цього ніхто не обіцяє, особливо склад. Поки бальзам на губах та деякий час після нього губи у чудовому стані, м'які, зволожені, без тріщин, а це все, що можна вимагати від бальзму – захисту та комфорту.

У складі є ті компоненти, що можуть забезпечити м'якість та захищеність. Звісно, до деяких з них є питання. Та щоб вже змиритись з цими інгредієнтами, то скажу, що це ще один привід не кусати губи та не з'їдати бальзам, і поновлювати потрібно буде менше. А якщо є постійна сухість губ, то потрібно шукати бальзам, який буде живити ще при цьому.

Petrolatum – петролатум, білий вазелін, однорідна прозора безбарвна мазеподібна маса, практично без запаху. Досить застарілий емолент для створення відчуття м'якого ковзання.
Lanolin – продукт переробки вовняного жиру. Емолент, пом'якшуючий компонент.
Ethylhexyl Methoxycinnamate – високоефективний органічний ультрафіолетовий фільтр, вважаються, що компонент проникає у шкіру та наслідки цього для здоров'я не відомі.
Cera Alba – бджолиний віск, структуроутворюючий компонент.
Cetyl Esters – цетиловий ефір, розчинник, емульгатор, пом'якшує шкіру.
Theobroma Cacao Seed Butter – олія какао, у складі олії є стеаринова, пальмітинова, олеїнова, лінолева кислоти, вітаміни А, Е та 82. Можуть застосовувати як емолент, і він має багато корисних властивостей: тонізуюча, загоювальна, відлущувальна, пом'якшуюча.
Benzophenone-3 – BP-3 поглинає та розсіює шкідливі ультрафіолетові (УФ) промені сонця. З цим фільтром потрібно бути обережними, адже він всмоктується в організам та порушує ендокринні рівні. За дослідженнями, навіть може збільшувати рак молочної залози.
Aroma – парфумування.
Camphor – напівпрозорі білі кристали з сильним характерним запахом, пряно-гірким смаком і ефектом, що холодить. Має відбілюючі властивості, а також місцевоподразнюючі та знеболювальні. Швидше за все цей компонент разом з ментолом відповідає за ефект охолодження та "заніміння".
Menthol – сам ментол, має заспокійливі, охолоджуючі властивості.
Stevia Rebaudiana Extract – екстракт листя стевії багатий антиоксидантами, такими як кемпферол, фітонутрієнтами, вітамінами та мікроелементами. 
Cinnamal – ароматизатор.
Eugenol – ароматизатор.