Пришелець Ольга

Циклічна мода. Або що в нас спільного з дамами минулих століть

Циклічна мода. Або що в нас спільного з дамами минулих століть

Дисклеймер: цим постом я не змушую вас відмовлятися від використання бʼюті-процедур та викидувати баночки. Це особиста справа кожної та кожного. В першу чергу цей допис створювався з розважально-інформативною ціллю.

Для створення цього посту мене надихнув допис Маргарити Хаіт про перемогу чистого над білим. Читаючи його мені спало на думку, що насправді у в нас багато спільного з нашими прародичками.

Якщо дівчатка з минулого використовували маски з хтозна-чого, вживали різні трави та мали різні книжки з «рецептами краси», потім їх замінили журнальні статті. Так зараз і в нас є різні масочки, вітамінчики для «краси та молодості», а книжки та журнали замінили статті з інтернету. Про пластичну хірургію я взагалі мовчу, вона була завжди.

Ще в Давньому Єгипті жінки та чоловіки прибирали волосся з голови різними методами. Вони використовували пінцети, леза, також могли робити креми для депіляції. Для прикладу, один з кремів мав такий рецепт: відварені кістки птахів, послід комашок, сало, яворове молоко, камедь і шматочок солі. Можу передбачити, що всю цю красу намазуєш та відриваєш. Ось так виглядає прародичка шугарингу. Скажіть, цукровою пастою процедуру робити приємніше. Перше місце за найболісніший метод депіляції віддаю грекам - кожну волосину на тілі виривали пінцетом. Зараз, для прикладу, скажу ще парочку трешових методів. Обережно, контент не для слабких. Отже:

1. Використання менструальної крові з вульви жінок (Стародавній Єгипет);

2. Обпалювання шкіри новонародженої дитинки розплавленим золотом (Середньовіччя або Ренесанс);

3. Оцет + послід кота (Ренесанс);

4. Використання крові кажана (Ренесанс);

5. Рентгенівське випромінювання (1885 р.);

6. Крем з щуриною отрутою (Америка, 1939 р.).

Чесно кажучи, я краще зараз побіжу на електродепіляцію, ніж буду використовувати ці методи.

Засмагати зараз не модно, сонце чомусь стало шкідливим. Тільки зараз тренд прийшов не з аристократії, а з Азії. Там цей культ існує майже всю нашу історію. Якщо наші прародички використовували білила на основі цинку та мишʼяку, то в нас все пішло далі — висвітлюючий догляд з меркурієм в складі. І так, ми досі користуємося цинком, просто зараз в більш безпечному дозуванні.

Цей продукт, на мою думку, має найменше змін у формулі. За однією з історій, румʼяна використовували для того, щоб зробити ефект сексуального збудження та невинної юності. В сенсі, передати вайб «такий красивий кавалєр, що я аж зашарілася». Також для ефекту здоровості та свіжості. Зараз ми також використовуємо румʼяна для свіжості.

Слава Богу, що проявити інтерес до вподобаної статті можна іншими методами. Боже, бережи фемінізм! Єдиною різницею між минулим та сьогоденням можу відмітити у виробництві. Зараз це робиться за допомогою хімії та заводів, той же кармін відходить на задній план. А раніше вручну, з використанням жиру, ось такі були раніше кремові румʼяна.

Ось і все для початку. Якщо Вам і надалі буде цікава ця рубрика, то я залюбки її продовжу. Всім дякую та гарного дня!