Doctors Vitamin B5: найбільш жорстка мʼяка пінка, що я мала
Ця пінка - зі схеми, складеної дерматологом. Призначена для ранкового догляду.
Doctors - відносно молодий корейський бренд, що відноситься до професійної косметики.
Пінка-мус для вмивання з Д-пантенолом Doctors має слабокислий рівень pH 5.5 (±0.5) та до складу формули входить Д-пантенол в концентрації 1%, що повинен зволожувати та пом’якшувати, а також саліцилова кислота з протизапальною дією для боротьби з висипаннями. Вона, мабуть, і робить цю пінку досить активною менш делікатною, аніж я звикла.
Склад:
На сайті перелік складників вказаний українською, що для мене не дуже зручно, адже сповільнює пошук та аналіз компонентів. Проте, проаналізувати цей склад все ж вдалося:
Склад пінки включає в себе воду, поверхнево-активні речовини (для очищення), різноманітні зволожувачі (гліцерин, пантенол), рослинні екстракти (хлорела, центела азіатська), а також різні компоненти, які можуть мати заспокійливий або лікувальний ефект (алантоїн, саліцилова кислота, мадекасосид).
Жодного агресивного, небезпечного компоненту, просто вау! Розумію, чому ця пінка була призначена, вона має крутий склад та багато цінних активних складників.
Враження від використання:
Це легка, повітряна піна, що досить економна у використанн: 2 натискання вистачає на обличчя, шию.
Запах: мильно-кислотний, не надто різкий, але відчутний.
Чому я вважаю її не наймякшою: почавши використовувати пінку у рутині - робила, як зазвичай: нанесла, розподілила і деякий час масажними рухами механічно очищувала обличчя. Після - отримала почервоніння Т-зони, де терла найбільше.
Далі, за рекомендацією дерматолога, наносила та тримала пінку не більше 20 секунд, шкіра адаптувалася і на сьогодні, все супер, без подразнень та почервоніння.
Відчуття на шкірі: засіб дещо підсушує. Не пересушує, а саме добренько підсушує, за рахунок кислот. Мене це не лякає, навпаки, хочу вірити, що це допомогає прибрати запалення.
Висновки: стан шкіри, загалом, покращується, я не можу сказати, що це заслуга тільки цієї пінки, адже догляд був суттєво і одномоментно змінено. Але вона дійсно варта уваги, особливо власницям жирної, або комбі шкіри, або шкірі з акне. Можу радити, але розуміти, що це не супер делікатний засіб, адже містить саліцилову кислоту (0,5%).
Коментарі (0)