Votary Radiance Reveal Mask

Votary Radiance Reveal Mask

Привіт усім! Нещодавно робила пост про порожні баночки осені, і там мелькала кислотна маска Votary, якою в коментарях усі дуже зацікавилися (ні 😆), але я все одно зроблю на неї відгук. Отже, цю маску я отримала у подарунок на день народження від моєї найкращої подруги, оскільки вона знає мій сентимент до цього бренду. Тож спершу кілька слів про нього.

Votary Radiance Reveal Mask

Votary - це британський нішевий skindie бренд "чистої" доглядової косметики. Його заснували подруги Arabella Preston і Charlotte Semler. Бренд позиціонує себе як веганський і cruelty free, його продукцію виготовляють маленькими партіями в екологічно чистому пакуванні, а його "родзинкою" є використання різних цікавих олій (їх можна знайти у кожному засобі). Наприклад, бестселер бренду, крем Super Seed Nutrient Cream містить олію зерняток манго, гарбузову олію, олію зерняток полуниці тощо. Лінійка засобів бренду представлена кремами, вмивками, сироватками, олійками, бальзамом для губ тощо. Є й активи, але дуже делікатні. Словом, усе прекрасно, але є одне дуже велике "але". Ціни. Той-таки Super Seed Nutrient Cream коштує близько 4000 грн. І це мій особистий біль. Бо я цей крем дуже любила. І раніше, до 2022 року, купувала його в одному британському магазині, який віднімав 15% вартості за ПДВ і мав дуже приємну програму лояльності, в результаті чого цей крем мені обходився тоді день у 1000 грн (курс тоді теж був інший). А тепер лишилося тільки згадувати. Словом, Votary для мене - це спогади про безтурботні спокійні часи. Які невідомо коли повернуться… Таааааааак, щось мене понесло. Повертаємося до маски.

Скляна баночка, запакована зверху в картонну коробочку. Об'єм класичний - 50 мл.

Жирна. Дуже жирна. Нагадує гідрофільний бальзам. У самій баночці трохи розшаровується - зверху утворюється шар олій. Маска без доданих ароматизаторів (за винятком benzyn alcohol, але його можуть використовувати і як консервант), тож запах доволі специфічний - олій, таких, знаєте, залежаних чи що, словом, не дуже апетитний. Маска розподіляється дуже легко, неначе ковзаючи по обличчю.

Склади у Вотарі шикарні. За що я цей бренд і люблю. Отже, поглянемо детальніше:
Aloe Barbadensis Leaf Juice - сік алое, зволожувач;
Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil - олія виноградних кісточок;
Caprylic/Capric Triglyceride - похідна кокосової олії та гліцерину, емолент;
Cetearyl Alcohol - хороший жирний спирт, емолент;
Lactic Acid - молочна кислота, альфа-гідроксі кислота, відповідає за відлущення й омолодження шкіри;
Avena Sativa (Oat) Kernel Oil - олія ядра овса;
Oryza Sativa (Rice) Bran Oil - олія рису;
Glycerin - гліцерин, зволожувач;
Stearic Acid - жирна кислота, емолент;
Mandelic Acid - мигдальна кислота, альфа-гідроксі кислота, відповідає за відлущення й омолодження шкіри;
Sucrose Stearate - натуральний емульгатор;
Octyldodecanol - емолент;
Sodium Hydroxide - луг, вирівнювач рівня pH, гасить кислотність;
Sodium Stearoyl Glutamate - емульгатор на основі амінокислот;
Benzyl Alcohol - ароматизатор і консервант;
Xanthan Gum - загущувач, гелеутворювач;
Caprylic Acid - емульгатор, ПАР;
Xylitol - вид цукрів, зволожувач;
Echium Plantagineum Seed Oil - олія зернят синяка подорожникового;
Tocopherol - вітамін Е;
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables - неомилювальні кислоти соняшникової олії;
Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract - екстракт ліани.
Ну, прекрасний же склад, чи не так? Кислоти, "запаковані" в дуже ніжну поживно-зволожувальну базу. Отже, засіб - сама делікатність. І, забігаючи наперед, так воно і виявилося.

З огляду на склад я жодних див екфоліації не чекала. І не отримала. Маска надзвичайно ніжна, не щіпає навіть шкіру навколо очей і губ. У мене зазвичай показником активності кислотних засобів є ділянка над губою після висмикування вусів (так-так, я вусата, але я тут не одна така 😉, вітання моїм любим посестрам). Так от, коли кислотний засіб активний, то він у цій ділянці пече. А тут нічого такого не було. Тож спокійно лишала його на півгодини замість 5-15 хвилин, як заявлено на пакуванні. Користуватися, звісно, було приємно. Змивалася маска теж доволі легко. Але дива з вирівнюванням поверхні й тону шкіри не помітила. Втім, не помічаю я його і з сильними кислотними засобами, тож…

Отже, вердикт такий. Якщо маєте суху і ніжну шкіру, а також купу грошей, то так. А ні - то ні. Нічого не втратите за великим рахунком.

Дякую всім, кому вистачило терпцю дочитати! 😘