Олена Романюк

Nogotok Good-bye, cuticle! Засіб для видалення кутикули

Nogotok Good-bye, cuticle! Засіб для видалення кутикули
Nogotok Good-bye, cuticle! Засіб для видалення кутикули

Чому необрізний та європейський?

Тому що в Європі та США не прийнято виконувати обрізний манікюр, звичний нам, усі маніпуляції з ріжучими інструментами по відношенню до нігтя та всього, що навколо нього, відносять до медичного манікюру (у нас це називають класичним манікюром, ще є апаратний, але я його не робила, відповідно, цього моменту не торкатимусь).

Головною зіркою виконання небрізного манікюру є ремувери. І тут, починається цікаве, більшість, хто спробує вперше ремувер, говорить "він не працює! кутикула на місці! гроші на вітер!". Тут, звісно і провина виробників, які дають гучні обіцянки на своїх засобах.

Ремувер і не зможе видалити ту смужечку шкіри, яку ви роками різали. Ви уявляєте, що то має бути за склад, щоб "видалити" шкіру? Ремувер робить кутикулу піддатливішою для маніпуляцій з нею, вона розм'якшується, її легше відсунути та вичистити птеригій. Вона певним чином "зіщулюється" під пливом складників ремуверу, а далі вже до справи приступають апельсинові палички та постійний догляд з олійками.

За одне застосування ремуверу перехід на небрізний манікюр не станеться, нанести 1 раз на тиждень ремувер і потім нехтувати зволоженням та живленням зони навколо нігтя, теж дива не варто чекати.

Необрізний манікюр - це система і терпіння, щоб не вхопитися знову за ножнички, але результат, дійсно, того вартий.

Моя історія

Мої нігті з необрізним манікюром вже 5-ть років. Я навіть домовлялася з майстром, що манікюр роблю сама вдома, а вже покриття в салоні з нею 😉 З часів ковіду я відмовилася від покриття гель-лаками.

Мені натрапив на одному форумі допис про європейський манікюр, палички, ремувери, олійки, я загорілася, всього купила (до речі, Nogotok і є моїм першим ремувером😉) і уперед. За цей час, я "підсадила" багатьох подруг на необрізний манікюр, моя свекруха в захваті від нього, кокосова олія, апельсинові палички та догляд за нігтями тепер її найкращий релакс.

Нижче на фото, мої помічники в необрізному манікюрі та покроковий манікюр без застосування ріжучих інструментів.

За кадром лише кокосова та мигдальна олія, вазелін Ziaja, тобто, зволоження та живлення.

Nogotok Good-bye, cuticle! Засіб для видалення кутикули

Мої нігті з прозорим покриттям Sally Hansen, манікюр зроблено десь тиждень тому. Знімаю покриття звичайною рідиною для видалення лаку, пилочкою та бафом трохи обробляю довжину та бокові валики.

Далі мию руки в теплій воді, коли є час, роблю ванночку з ефірним маслом. Наношу ремувер Nogotok, він майже прозорий з маленькими рожевими, скрабуючими частинками. Через 1-2 хвилини ремувер кристалізується, тоді я масажую трохи пальці, ефект скрабування, потім починаю працювати апельсиновою паличкою. Акуратно, без зайвого фанатизму й тиску, відсуваю кутикулу та підчищаю.

Потім я змиваю теплою водою рештки ремувера та результати його роботи. Наношу кокосову олію чи вазелін та роблю масаж пальців та нігтів. Далі вже можу попрацювати над формою нігтів, обробити торці та зробити покриття.

Отже, необрізний манікюр має свої переваги, в першу чергу, це безпечність та нетравматичність, це гарний варіант для дівчат з тонкою шкірою та близько розташованими капілярами, але, в той же час я розумію, що ми усі різні, відповідно, є така кутикула, що сильно розростається, дуже важка в обробці, і краще (довше) носиться покриття гель-лаками, якщо її видаляти, і ніготь здається довшим, і т.д.

Для себе я обрала саме такий варіант, і дуже задоволена станом шкіри навколо нігтів + майже всі в оточенні говорять компліменти рукам та манікюру.

Дякую , що прочитали! Сподіваюся, допис буде корисним. Якщо є питання по ремуверам, пишіть, у мене їх було дуже багато 😅. Дякую за увагу ❤