Pilirina 💛💙

Pure Love без монталівського вайбу

Pure Love без монталівського вайбу
Pure Love без монталівського вайбу

Фух, передивилася хвалебні оди відомих парфумерних блогерів на YouTube і захотілося мені купити Pure Love. Добре, що на днях забігла затестити його до найближчого магазину, бо надто довго він посідав своє місце у парфумерному віш-листі. Мабуть, пересидів.

Здивована, бо у ньому немає монталівськоі бази до якої всі звикли. Знаю-знаю, хтось її ненавидить, але я люблю, бо, погляньте, нікому ж у ароматному світі досі так і не вдалося до скопіювати цю базу. Клонують майже всі парфумерні шедеври, а потім воюють за перші місця своїх шедеврів у ароматному світі.

Часто парфумери перебирають один в одного складові композиції, а от рецепти мигдальноі бази від Guerlain та трояндово-удової Montale ніби під замком.

Але повернемося до самого Pure Love

Знаєте чому я йому говорю NO?

  • База ніби шикарна:

Початкова нота: троянда, але вона спокійна, не така, яку я звикла чути у Монталь (вичитала, що тут є ноти рожевих пелюсток, а не жирної, бордової троянди, до якоі ми звикли )
Середня нота: ветивер, сандал
Кінцева нота: ваніль, шкіра, сіра амбра

  • Стійкість

У Pure Love відсутня стійкість, яка була у більш старіших версіях. Ні, не подумайте, що її зовсім немає, вона є, але немає тієі гучності, яку можна було контролювати. Я безжально тріпала той злощасний тестер, наносячи його куди попало, а може кудись і не попало 🤷‍♀️ Для мене це важливий критерій підбору парфумів. Стійкість "середня", як у європейців.

Шлейф не монталівський.. Наприклад, якщо порівнювати з Intense Cafe, то 2:10 балів на користь останнього. Не те пальто, ох, не те! 🤦‍♀️

Початок непоганий: на розмитому фоні віддалено звучить троянда, удова димність та трохи ванілі. Заявленої у піраміді димно-сливковою пряності сандала та свіжості ветівера не відчуваю ні на старті, ні в кінці звучання. Можливо, він просто заховався десь у базі?

Говорять, що він маскуліний і земляний. Я нічого цього на собі не чую!

Або моя суха, холодна шкіра його зжирає, або я дійсно не відчуваю аромат. Але ж, пардон, пухова куртка повинна ж пахнути так, щоб у людей, які йдуть за мною, закочувалися очі від шлейфу. Цього немає. Куртка висить добу у шафі і я чую від неї свій старенький Mateu 5, а не Montale 🤷‍♀️

Ну так собі ароматна розкіш за 150 баксів, скажу я вам. Можна пошукати щось цікавіше у цьому ж сегменті. Сказати, що я розчарована парфумами за ці кошти - не сказати нічого. Він не орієнтальний, як для Montale.

Ні, звучання непогане. Але він банальний, як для нішевого аромату. Як на мене, схожий на люксовий, якийсь давно знайомий аромат з епохи «нульових». Читала на Фрагрантиці, що є схожість з La Nuit de L'Homme Le Parfum Yves Saint Laurent. У чомусь погоджуся. Тільки я б додала сюди ще ванілі, як у Pure Love. Направлення у них одне, але напрями різні.

Словом, я назавжди викреслюю Pure Love зі списку своїх хотілок. Можливо, він комусь із вас подобається - не кидайте в мене сніговими кульками, але я не бачу у ньому нічого пікантного, гострого, такого монталівського. Простий. Очевидно, дід П'єр або постарів, або взяв орієнтир у європейскому напрямку, але є арабські парфуми значно цікавіші і менші у ціннику, ніж цей Montale.

Чесно кажучи, поки це моє перше розчарування від П’єра Монталь 🤦‍♀️