Alyona Fedyk

Створюємо різдвяний настрій home-ароматами

Це вже “третій том мого роману” про ароматичні воски Yankee Candle. Про деякі аромати та те, як їх використовувати, я писала тут:

Напередодні різдвяних свят, відчуття яких ми втрачаємо з кожним новим роком, хочеться повернути собі віру в дива. Нам потрібне натхнення, емоції радості та спокою, гармонія та вміння нарешті трішки розслабитись головою й тілом.

…Я вірю в ароматерапію. Запахи, які нас оточують, можуть дарувати нам спогади, повертати нас в минуле, заспокоювати. Згадайте хоча б парфум, який ви носили років 10 тому, а потім вдихнули цей давно забутий аромат на повні груди… Ці флешбеки не сплутаєш ні чим) Наш мозок видає купу спогадів, так, наче ти буквально телепортувався у той час. Саме тому я люблю періодично повертатись до ароматів, які мають зі мною спільну історію.

Я вже казала про те, що в моєму домі завжди горять свічки… Зі знайомством з восками Yankee Candle частіше за все це – чайні) Коли мені потрібно розслабитись, помедитувати, отримати заряд творчого натхнення, налаштуватись на романтичну атмосферу або відчути енергію – я запалюю воски. Кожен аромат має свій вайб, і в цій публікації я зібрала ті, які можуть повернути вам відчуття свята. Я дуже хочу, щоб на душі було тепло, радісно та спокійно…

Це доволі солодкий, але істинно різдвяний аромат. Ті, хто любить випічку з корицею та яблуками, мають всі шанси відчути себе на сьомому небі від щастя:) Тут дійсно десертний мікс нот. Запечене яблучко, паличка духмяної кориці, трішки мускатного горіха, запах соснових шишок та консервованих вишень… А ще отой теплий і бальзамічний мускус, який ледь-ледь звучить в момент, коли віск вже застигає. Яке ж Різдво без солодкого пирога? Yankee Candle вже його спік і навіть подав на стіл… Залишилось лише запалити свічку.

Запах ванілі – це моя головна біль) Я практично не користуюсь засобами, які мають цю ноту, але ароматичний віск Vanilla Cupcake мене приємно вразив. Тут не зовсім про типову ваніль, а, знову ж таки, про випічку ввечері перед Різдвом. Неможливо встояти, ці вершкові ноти ванільного кексу просто змушують шукати щось перехопити перед вечерею))) Дуже ніжні, делікатні, такі солоденькі та м’які акорди вершкового й лимонного кремів, ванільного цукру та теплого бісквіту.

Чому цей, здавалось би, зовсім не різдвяний аромат, опинився у цьому списку? Тривалий час в дитинстві я проживала в селі на Рівненщині. Там дуже шануються традиції, й святкування Різдва – це особливі спогади для мене. Цей аромат переносить мене в той морозний Святвечір, коли ще не зовсім темна ніч, але на небі з’являються перші зорі… Поза великими містами вони сяють значно яскравіше. Останні приготування до свята, і тобі потрібно якнайшвидше прибрати розвішану надворі попрану білизну, поки не завітали колядники)) У сутінках ти йдеш, провалюючись, по бездоганно чистому снігу... Так тихо, і лише десь дуже далеко чути поодинокий гавкіт собак. Ти знімаєш з мотузки замерзший одяг, який від -25 просто здерев’янів. Як же неймовірно пахне ця білизна… Морозом та недорогим порошком з дуже ніжними квітковими нотами. Саме так звучить розтоплений віск Clean Cotton, і я буквально поринаю у світ безтурботного дитинства – щасливий та водночас сумний. Але в ці моменти я посміхаюсь.

P.S. Ароматами Vanilla Cupcake та Clean Cotton я поповнила свою колекцію завдяки сету. Це дуже гарний подарунок, а ще дійсно вигідно. Тож, в сеті з подарунковою коробочкою – три ароматичних воски: Midsummer´s Night (про нього я писала ось тут – https://club.makeup.com.ua/post/1725/) Vanilla Cupcake та Clean Cotton.