Lytvynenko

Очищення шкіри з бензоїл пероксидом від PanOxyl

Очищення шкіри з бензоїл пероксидом від PanOxyl

Придбала за призначенням дерматолога для пришвидшення лікування акне на обличчі та тілі. На сайті засоби довгий час не в наявності, тому прийшлося шукати деінде. Стан коробочок бачите самі, це не доставка від Мейкапу, але хоч ціле доїхало)

PanOxyl - бренд, родом з США, що там і виробляється.

Розроблені для жирної та проблемної шкіри, класифікуються, як дерматокосметика.

Про продукти:

Консистенція: нагадує вʼязкий і "важкий" крем. Власне, він кремом і називається. І що мене засмутило - не піниться, а просто розподіляється по шкірі, досить легко ковзає.

Запах: досить яскравий, не дуже приємний. Подібний до запаху кислот, але все ж характерний для бензоїл пероксиду.

Розхід: неекономний і це найбільший мінус, що є 😥 Через те, що продукт не утворює піни, його розхід більший, аніж у пінки чи гелю для вмивання.

Склад: Panoxyl містить пероксид бензоїлу (Benzoyl Peroxide) у концентрації 4% у кремі для вмивання та 10% у пінці, цей компонент власне потрібен для боротьби з акне. Решта (більшість) складових має хімічне або синтетичне походження. Я це приймаю і розумію, що це не просто чергова пінка для вмивання. А потужний засіб, що може вважатися лікувальним. З натуральних тут - гліцерин та вода.

Спосіб застосування: виробник радить починати з 1 рази на день і поступово збільшувати до 2, якщо є потреба. Я використовую тільки у вечірній рутині обидва засоби. Наношу, розподіляю ≈30 секунд і ще хвилинку тримаю (на тілі можу довше залишити) і змиваю теплою водою. На обличчя потім наношу решту етапів догляду (тонер, аптечний ретиноїд, зволожувальний крем). На тіло наношу молочко, аби прибрати сухість.

Очищення шкіри з бензоїл пероксидом від PanOxyl

Цей крем слугує мені для вмивання обличчя.

Це пластикова і досить широка туба, з міцною та надійною кришкою, вагою 170 г.

Відчуття на шкірі: в процесі нанесення немає неприємних відчуттів. Проте можуть бути печіння та пощіпування при використанні на пошкодженій шкірі.

Шкіра після: дещо підсушена, крем вимиває до скрипу, але я нормально ставлюся до цього, так як засіб все ж спрямований на роботу з проблемою і має активну речовину (4%). Загалом, є відчуття чистих пор та шкіри.

Ефект: Запальні елементи підсушує і очищує пори, а на ранок на шкірі шкірного себуму менше.

Висновок: мені подобається дія засобу, але треба розуміти, що він не для мʼякого очищення. Як вказує сам виробник: "Достатньо ніжний для щоденного використання та достатньо сильний, щоб боротися з висипами".

Цей продукт уже має назву "пінка" і більший вміст активної речовини. Використовую на тіло.

Тут найвища концентрація бензоїл пероксиду, що дозволена відпускатися без рецепту лікаря.

Це така сама пластикова туба, з кришкою. Але вага продукту менша - 156 г.

Відчуття на шкірі: гарно ковзає та розподіляється, якщо брати достатню кількість засобу, а це досить велика ділянка (спина, шия, плечі, груди) і пінка так швидко закінчується 😥

Шкіра після: теж підсушена, як і обличчя. Без молочка на тілі залишаються неприємні відчуття.

Ефект: Запальні елементи підсушує, при чому дуже швидко - на ранок повервоніння майже немає. Дуже подобається результат використання.

Висновки: прикро, що майже немає альтернатив подібних засобів саме для тіла, тому я буду купувати його далі, незважаючи на дещо "кусючу" ціну, через неекономний розхід для очищення тіла. Мені подобається антибактеріальні властивості пінки і робота з запаленнями. Можу радити 😌