PILIRINA 💛💙

Молекулярний аромат Fantasy Community Perfumes

Популярність ароматів цього бренду набирає шаленої популярності у інтернет-просторах. Я не змогла встояти перед цією новинкою. Але спочатку трохи history 👇

Ні, бренд родом із США. Його історія почалася у середині XX століття і охопила три покоління родини з Техасу. Все почалося з ініціативи власника маленького магазину, який продавав там всілякі товари - від дрібниць до нішевих парфумів. Він зрозумів, що люди люблять нішеві аромати і захотів створити свій парфумерний бренд. Зібравши багато інформації про те, як створюються парфуми, вивчив технології, занурився в модні парфумерні тенденції та згодом створив сімейний бізнес, назвавши його Fantasy Community Perfumes. Спочатку його клієнтами були місцеві мешканці, невдовзі аромати стали популярні не тільки у США, а й у світі. Країна реєстрації бренду - США. Парфум виготовляється за контрактом також у Штатах. Сировина (парфумерна композиція) постачається з одного з найбільших заводів у Європі.

Чому така назва Fantasy Community Perfumes?

Якщо з англомовним перекладом все зрозуміло, то логотип і назва - це не просто стилістичні написи. Крилата фея з пляшечкою аромату, яка сидить у нижній частині напівмісяця - уособлення цінностей компаніі. Власник бренду знайшов команду ентузіастів, які шукали і розробляли якісь фантазійні парфумерні ноти, через які можна було асоціативно сприймати аромати. Тобто, концепція FCP полягає у бажанні познайомити людей зі світом нішевої парфумерії за доступною ціною. А вже створювалися вони за мотивами популярних парфумів, визнаних у світі.

Варто відразу зазначити, щоб не було розчарувань від придбання аромату, що це не копіі якихось нішевих ароматів. FCP унікальні, у них є якийсь напрям, схожий на щось, але це не клонування 1:1.

Давно вподобані та омріяні мною парфуми! Нарешті вони в мене! ✨

Коли вперше відкрила коробочку і випустила ароматну композицію на волю, одразу пригадала щось із Molecule. 💨

Виявляється, недарма, бо у піраміді композиціі заявлена молекула Iso E Super - суперпопулярна хімічна розробка, яка має приємний запах - сухий, дерев'яно-кедровий з нотками паперового пергаменту. Earl Grey прозорий та невагомий. Мабуть, у світі немає людини, якій би не подобався аромат із цією молекулярною сумішшю.

Піраміда аромату:

Верхні ноти: Чорний чай, лайм

Середні ноти: Жасмін

Базові ноти: Iso E Super

Старт дуже насичений і потужний, повіяло якоюсь приємною синтетикою. Це молекула. За кілька секунд розвіявся, з'явився аромат зеленого бергамоту чи якихось соковититих цитрусів та чорного чаю з дрібкою жасмину – люблю це класичне поєднання.

При розпиленні на шкіру здається, що початкові цитрусові ноти швидко злітають і на шкірі залишається гіпернатуралістичний запах сухого чайного листа і жасмину. Але це ольфакторна омана. Цитрусова нота дуже впізнавана у базі і мені дивно, що аромат сидить як прибитий, бо зазвичай такі композиції бесслідно зникають із моєї холодної шкіри за лічені хвилини.

Судячи з компліментарністі щодо шлейфу від незнайомих мені людей на вулиці, розумію, що Earl Grey подобається майже всім. При низькій, зимовій температурі цитрусовий аромат тримається довго, шлейф стає хвостатим, а настрій якимось святковим, новорічним.

Унісекс. Бачу його як на жінках, так і на чоловіках.

На шкірі тримається 6-8 годин, одязі - до прання.

У Earl Grey є парфуми, на які він схожий за своїм напрямом, але, скажу відверто, я не знаю, як вони пахнуть, тому не можу порівняти.

Аромати, на які мені схожий Earl Grey :

🔘 Molecule 01 + Black Tea Escentric Molecules, який вийшов у 2023 році

🔘 Green Tea Elizabeth Arden

🔘Aqua Allegoria Teazzurra Guerlain

🔘 Tea Menthe Citron Laura Mercier

Якщо взяти з кожного аромату якусь частину композиції і це все зміксувати = Earl Grey.

Збалансований аромат без жодної бісячої ноти, який підходить для будь-якої події чи нагоди. Я не знаю кому він може не сподобатися: цікавий, свіжий, бадьорий аромат. Свіжість тут м'яка і водяниста, злегка солодкувата. Дуже гарно зібраний, жодної зайвої ноти.

Відчувається якісний підхід до розробки композиції.

Тепер хочу замовити собі семпл і розібрати аромокомпозиціі Fantasy Community Perfumes по ноткам.

Якщо ви не знаєте який обрати подарунок близькій людині - welcome у світ парфумерії FCP! ✨ Тут ви точно знайдете якісний, нішевий парфум за бюджетною ціною на будь-який смак 🫶