O’Ostah

Йод, бинти, цукрові суничні півники…

Йод, бинти, цукрові суничні півники…
Йод, бинти, цукрові суничні півники…
Йод, бинти, цукрові суничні півники…

Baccarat Rouge 540 можна навати найпопулярнішим нішевим парфумом десятиріччя, і, що не дивно, багато брендів спробували відтворити непересічну піраміду. Чи вдалось комусь наблизитись до оригіналу впритул? Ні. Чи є парфуми, які схожі на легенду? На мою думку, так.

Якщо Бакару дуже хочеться, а бюджет підтискає - спробуйте Зару. Можу навіть допустити, що саме Red Temptation є найвідомішим дюпом, бо кожен другий оглячач в тіктоці відсилає до іспанців. Я придбала аромат без затесту, цікавість перемогла. Стійкість на висоті, схожість відчутна. Але той, хто має у колекції оригінал, відчуює різницю.

Ред має біднішу піраміду:

  • Початкова нота: Гіркий апельсин, Коріандр, Шафран
  • Нота серця: Білі квіти, Жасмин, Праліне
  • Кінцева нота: Амбра, Деревинні ноти, Мох, Мускус

Та, врешті-решт, ціна за 30 мл приємна, а вистачить на рік. Бо, повторюсь, стійкість відмінна.

Найвдалішим клоном я вважаю парфуми Burberry Her. І це не дивно, бо їх автором є маестро Francis Kurkdjian, який створив і Baccarat. Звісно, тут і флакон менш витончений, і стійкість втричі менша (бо факти кажуть, що одна з молекул Руж тримається на блоттері до 400 годин). Але Her має величезну перевагу - це більше м’яке звучання, без гучної агресії. В піраміді присутні шафран (той самий йод), який робить два аромати схожими, а також полуниця і цукрові півники.

Якщо ви хочете почитати більш детально про мої враження - зазирніть сюди: https://club.makeup.com.ua/post/5032/

І наостанок. Читала, що дівчата сварять версію, яка випущена в Іспанії. Мовляв, і стійкість не та, і аромат інший. Мій останній флакон - іспанський, я не відчула різницю і задоволена на 100%.

А як ви ставитесь до парфумів-клонів?