Alina_Demchenko

Чарівними стежками по лісам Полтавщини: Аромат Мавка

Чарівними стежками по лісам Полтавщини: Аромат Мавка
Чарівними стежками по лісам Полтавщини: Аромат Мавка
Чарівними стежками по лісам Полтавщини: Аромат Мавка
Чарівними стежками по лісам Полтавщини: Аромат Мавка

Міфи та Фолькльор завжди захоплювали моє серце. Вони давали можливість перенестись у загадковий та чарівний свід, який лякав і манив до себе. Створіння, які так часто описувались, викликали щире захоплення. Моя уява так яскраво їх малювала, що здавалось можна доторкнутися до них, відчути їх подих на своїй шкірі. Тож як було пройти повз аромата МАВКА.

З першої миті, як я відкрила флакон, не складно було зрозуміти , чому саме "Мавка" . Це трав'янистий аромат з тонким солодким присмаком, наче якесь зілля, перед яким складно встояти. З флакону яскраво відчувається дощ, солодка та запашна зелень, солодкі квіти і щось магічне і потусторонє. Аромат відкриває перед собою картину ліса, темного та густого , з вологим повітрям, холодною землею та чарівним співом який звучить у вітру.

Після першого розпилення, відчувається кислувато-трав'янистий аромат. Це схоже на "класичні" аромати тих трав, які готували злітка для всяких відварів. Щось схоже на звиробій, чабер та полинь. І сіно. Я не знаю чому, але відчуваю сухе нагріте сіно, де поміж трави заховались сухі квіти.

Коли аромат трошки всідається на шкірі, він стає більш солодким, але при тому не втрачає своєї свіжості та трав'нистості. Так, вже нема тих водних нот, які я почула з флакона. Аромат стає більш літнім і здобуває все більше атмосферу свята на Івана Купала. День який завжди асоціювався і буде асоціюватися з Полтавщиною, де я вперше побачила цей чарівний світ вогнів і вінків на воді.

Не знаю чому, але відокремити якісь ноти - дуже складно. Це ціла композиція, схожа на солодкий та п'янкий відвар, де інколи вириваються якісь ноти, але не так яскраво, що б сказати напевно. Я чую щось схоже на мох, можливо суха суниця ( така яку я готувала з літка на чай для зими) , щось дзвінке і свіже як полинь, чабер чи щось подібне.

Ближче до бази, аромат стає більш густим, трошки бальзамічним. Знову ж таки, не можу сказати що це може бути : чи то мускус і трохи деревини, чи то амбра або шкіра. Це знайоме, але не вловиме.

Мій ніс не може вловити ноти цього магічного еліксиру, але ми завжди можемо подивитися, яку піраміду вказав виробник :

А виробник вирішив розповісти нам піраміду загадками, не кажучи що всередині однозначно😂 То ж давайте я процитую вам опис 😁

"Верхні ноти пробуджують чудову свіжість, серце розцвітає гармонією лісу, середні ноти огортають ніжним звучання лаванди та суниці, а базові ноти ласкаво вкривають вас мʼякістю і теплом завдяки амбрі та дубовому моху"

Ну поїхали :

  • Старт:Свіжість - є. Трав'янисті ноти ( ну це найближчий опис лісу яким можно описати ліс, а так як деревини я не відчуваю, то це і найточніший) - є.
  • Середні ноти : Лаванда і Суниця. Так, сушену суницю я більш менш відчуваю. А ось лаванда мене здивувала. Не можу сказати, що її не може бути, просто мені уявлялись більш лугові чи лісні трави/ квітки. Шавлій там, чабер чи полинь . Але впрнципі не яскрава, але вона там може бути присутня. Можливо я просто звикла к атиквному звучаню увєї ноти.
  • База : амбра і дубовий мох. Обидві ноти відчуваю, що правда мох в мене вилазить з самого початку. Амбра - це та тягучість яку я і відчула в ароматі.

Аромат виявився доволі магічним та атмосферним. Я не фанатка трав'яних ароматів, але цей мені здається особливим. Чи це через атмосферу яку він передає, яку я очікувала відчути, чи через те що стараюсь розширити свої парфумерні вподобання.

Коротко кому сподобається цей аромат :

Жителям Полтавщіни 😂 Ну а що, гарно описує регіон) Ладно, ладно, якщо серйозно : тим хто любить не стандартні аромати, любителі бальзамічних, амбрових та трав'янистих ароматів. Хочу наголосити що він також являється солодким. Що до віку : впринципі я його уявляю як на молодій дівчині і судячи по моїй бабусі, їй він теж довподоби.

Стійкість аромату : досить гарна. Точно можу сказати що відчуваю його протягом 4 годин, далі просто не думала про це. Шлейф середній та ніжний. Звучаня не різке, не душить, то ж аромат спокійно сприймається у приміщіне.

Новачкам у парфумерії і людям з чутливістю до запахів , я можливо би і не рекомендувала, бо хоча аромат і легкий, специфічність нот, може відштовхувати людину, яка не звикла до таких поєднань.

Чарівними стежками по лісам Полтавщини: Аромат Мавка
Чарівними стежками по лісам Полтавщини: Аромат Мавка
Чарівними стежками по лісам Полтавщини: Аромат Мавка