ksnklb

То буде драма чи ні?

То буде драма чи ні?

Хочу почати допис з того, що я дуже рада, коли українські бренди розширюють асортимент та створюють різноманітні доглядові лінійки, з яких можна зібрати повноцінний догляд. А коли баночки у такому милому дизайні, ще приємніше ними користуватись.

То буде драма чи ні?

Дизайн тут просто милота, з таких гарний баночок можна зібрати справжній догляд Барбі.
У мене найменший об'єм, 85ml, якраз достатньо щоб протестувати засіб.
Баночка у формі округлої бочечки, позиціонують її як травел версію, адже маленька баночка не буде займати багато місця.
Кришка фліп-топ, можна не хвилюватись що десь щось протече, адже закривається добре.
Повернемось до дизайну, адже тут є за що хвалити дизайнера. Ви ж бачите цю милу баночку, на якій є вся потрібна інформація, яка розміщена доступно та гарно. Особливо мені подобається надпис "Bye-bye, hair-grama" – це дуже влучно 🎯.

Сам шамупнь не дуже рідкий, густіший, ніж той же Пантін, наприклад. Та тут навіть плюс, адже ще одна причина, чому шампунь не пролиється у сумках.
Колір прозорий з легкою рожевинкою.
Аромат схожий на аромат зі спрею кондиціонеру Mermade Untangle & Gloss Shine Spray, він зовсім не мій: ніби щось косметичне, ніби якісь квіти, але поєднання мені не дуже.
Піниться не сильно, на моє волосся потрібно багато шамупню брати. Якщо промивати голову двічі за одне миття, то як завжди: при першому митті менше піни, при другому більше. Трохи піни залишається, щоб стекти до довжині, та все ж, мені її замало.
Моє волосся пряме, рівне, тому навіть мокре воно пряме, під дією цього шамупню не заплуталось, та все ж дуже рекомендую застосовувати під-час миття кондиціонер, маску.
Вже при митті волосся відчувається свіжість та очищення майже "до скрипу". Волосся випало, як завжди, тобто більше випадіння шамупнь не провокує.

Перше миття я вирішила провести лише з цим шамупнем і не додавати масок чи кондиціонерів, лише про сушіння нанесла термозахист Mermade Heat Protecring & Shine Hair Spray.
По довжині волосся візуально волосся виглядає добре, на дотик м'яке, та при розчісуванні воно плуталось, тому тут потрібно дотримуватись рекомендацій виробника та обов'язково застосовувати кондиціонер.
При корені волосся має об'єм, вимите практично до скрипу, відчувається свіжість. Хоча шамупнь не продовжив мені період чистої голови на довше, та об'єм всерівно зберігався, що для мене дуже класно.
Волосся більше, ніж зазвичай, не випадало.

Оскільки у мене маски чи кондиціонери мають малий розхід, то я вирішила не замовляти кондиціонер від Mermade, а взяти свій Matrix зі зволожуючої лінійки.
Тут всі пазли склались 🧩. При голові волосся було добре очищене, був об'єм, а по довжині волосся було зволожене, та трішки обтяжене, воно не заплутувалось, навіть блиск з'явився яскравіший.
Сюди ще запишу те, що моя шкіра голови схильна до свербіжу та лупи і за другим миттям я зауважила легкий свербіж.

Трішки все ж було 🎭
Одразу кажу за свербіж, для мене це справді не приємна ситуація, але я розумію, що таке може бути викликано тим, що шампунь очищає "до скрипу", а також тим, що під-час тестування я не використовувла скраб.

Та все ж людям чутливою шкірою голови чи схильною до лупи, краще бути обережними.
Мені цей шамупнь справді дуже подобається, адже інколи я хочу хорошого об'єму, який буде триматись до наступного миття, і далеко не кожен шампунь може мені це дати. Йому точно є місце на моїй поличці, адже я чергую шампуні, використовую скраб, і відповідно, свербіжу у подальшому не повинно бути. За це мініатюра мені дууже імпонує, адже навіть з досить великим розходом, її вистачить на певний час.

Обережно, якщо потрапить в очі, то одразу ж промивайте.
У складі є сульфати, є обіцяні гарні компоненти, що тішить, і є не зовсім безпечні консерванти (та я вірю, що виробник додав їх у дозволених концентраціях і все буде добре 🤞🏻).
Склад не бездоганний, але як на бюджет, то нормальний.

Aqua – вода.
Sodium Laureth Sulfate – аніонні ПАР
Cocamidopropyl Betaine – амфотерне ПАР.
Sodium Chloride – натрій хлорид використовується як антисептик та регулятор в'язкості.
Coco-Glucoside – є неіонною поверхнево-активною речовиною, м’який миючий засіб.
Argania Spinosa Kernel Oil – олія аргани, емолент, антиоксидант, захищає від сухості та подразнення.
Cetrimonium Chloride – використовується як катіонне ПАР, емульгатор, консервант, антимікробна добавка, антистатик, дозволений в обмеженій концентрації.
Polyquaternium-7 – є антистатичним агентом і плівкоутворювачем, утворює тонке покриття на стрижні волосся, яке поглинається волоссям, перешкоджаючи поглинанню вологи.
Hydrolyzed Keratin – гідролізований кератин, хороший зволожувач та зміцнювач для волосся.
Morus Bombycis Leaf Extract – екстракт листя морушки бомбічної, також називається японська шовковиця, хороший антиоксидант. Використовують його у косметиці через арбутин, який потенційно може запобігти виробленню меланіну.
Panthenol – пантенол, має зволожуючу, розгладжуючу дію.
Parfum – ароматизатор.
Polysorbate 80 – неіоногенне ПАР, емульгатор.
Phenoxyethanol – консервант, дозволений в обмеженій концентрації.
Ethylhexylglycerin – консервант, безпечний.
Glycerin – гліцерин, зволожувач.
Propylene Glycol – полімер пропіленгліколю, компонент основи емульсійних систем.
Diazolidinyl Urea – сечовина, консервант, що виділяє формальдегід. Дозволений в концентрації до 0,5%, у Японії не дозволений.
Iodopropynyl Butylcarbamate – консервант, що може викликати алергію.
Sodium Benzoate – консервант.
Hexyl Cinnamal – ароматизатор.
Linalool – ароматизатор.
[+/- May Contain: Ci 16255, Ci 42090] – барвники.