Missmili

Пару слів про вітамін С і навіщо він потрібен в догляді за обличчям

Пару слів про вітамін С і навіщо він потрібен в догляді за обличчям

Для чого взагалі вітамін С для обличчя?!

Вітамін С -це сильний антиоксидант,який сповільнює старіння шкіри,захищає від забруднень навколишнього середовища,зменшує запалення,робить шкіру більш щільною і пружною,освітлює пігментні плями,надає шкірі сяйва.Засоби з вітаміном С підійдуть для догляду як за нормальною так і за проблемної шкірою

Засоби з вітаміном С поєднуються з ніацинамідом,пептидами,гіалуроновою кислотою,AHA і BHA кислотами,а по інформації деяких джерел навіть з ретинолом.

Пару слів про вітамін С і навіщо він потрібен в догляді за обличчям

Вітамін С ділять на два типи:

1.Кислий(нестабільна форма)-найвідоміша- аскорбінова кислота,допомагає в боротьбі з пігментацією і постакне,не підходить для чутливої шкіри,так як може викликати подразнення,також дуже швидко окисляється і втрачає свої корисні властивості

2.Не кисла(стабільна форма)L-аскорбінова кислота-чистий вітамін С і найбільш стабільніша його форма,засоби з цим компонентом підійдуть навіть для чутливої шкіри,найкраще обирати концентрацію 10-20%,таким вітаміном С можна користуватись хоч щодня,найкращий час для використання це ранок,для сяйва та пружності шкіри,потім все закриваємо кремом з SPF.

При виборі засобів з вітаміном С слід звертати увагу на пакування,бо вітамін руйнується під сонячним світлом,і найкраще щоб він був у затемненому склі,ну і звичайно зберігаємо засіб у темному місці.

Сироватку від Eveline Cosmetics з вітаміном С я взяла випадково,навіть не прочитавши склад,вона коштувала близько 90 грн на знижках,то чому б і не протестувати?!

Обʼєм у засобу всього 18 мл,пляшечка як і належить-затемнена,щоб продукт швидко не псувався.

Склад:Aqua (Water), Ascorbic Acid, Sodium Hydroxide,

Sodium

Metabisulfite, Ferulic Acid,

Hydroxyethylcellulose, Glycerin, Disodium Phosphate, Dipropylene Glycol, Sodium Phosphate, Polysorbate 60, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Polydextrose, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Hydroxyacetophenone,

Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, CI19140.

На другому місці-аскорбінова кислота,як ми вже знаємо,не стабільна форма вітаміну С,яка швидко псується і може викликати подразнення на чутливій шкірі.

А третій компонент Sodium Hydroxide-сильний луг,у великих концентраціях може викликати сліпоту,в косметології використовують для відлущення ороговілих ділянок шкіри(папіломи,бородавки)

Колір яскравий,помаранчевий,за рахунок барвника у складі,також була думка що сироватка зіпсувалась і потемніла,може й так,точно не скажу,по строкам все в порядку.

Консистенція у засобу водяниста,без якогось запаху,в інструкції вказано що достатньо нанести 2-3 крапельки на чисте після вмивання обличчя,але не достатньо,вона миттєво вбирається тому 2-3 краплі мені тільки на підборіддя вистачить..

Сироватку використовую і на обличчя і на шию і на декольте.

По ефекту: Хоч сумнівів було багато,але по ефекту засіб мені сподобався.

Особливого якогось зволоження тільки від сироватки немає,але в парі зі зволожуючим кремом вона працює.

Що помітила я-тон обличчя вже за тиждень став більш рівномірнішим,деякі ділянки на шкірі з постакне трохи посвітліли,рельєф шкіри став більш гладкішим,шкіра гладка і сяюча,а також тон з консилером став краще лягати на обличчя.

Конкретно цю сироватку повторювати не буду,бо дуже багато питань до її складу,а сам досвід з вітаміном С сподобався,і є бажання далі ним користуватись!

Дівчатка,якщо є рекомендації засобів зі стабільною формою вітаміну С і не за всі гроші світу,з радістю візьму на замітку!