Христина 🌺

Час подбати про своє здоровʼя…

Час подбати про своє здоровʼя…

Зараз, коли холодно, дуже багато всяких вірусів (донька зі школи щось тай принесе регулярно🤦‍♀️), а ще погана погода, стреси, депресія...та й в кожного свої проблеми. Тому я почала приймати вітаміни.

Але тут, найважливіше: потрібна консультація лікаря. В жодному разі не потрібно займатися самолікуванням. Я тільки наводжу приклад дійсно класних вітамінів і добавок, які мені дають чудовий результат.

Щодо Омеги- 3, то її пʼю часто. Рекомендують навіть на постійній основі, але я проходжу курсами 2 рази/рік. Рибу я не завжди любила...почала частіше вживати тільки минулого року. Та й взагалі така біо добавка жінкам зайвою не буде. Але тут теж важливо переконатися, чи не має алергії. Бо в моєї мами виявилось, є алергія на омегу...тому вона її приймати не може.

Щодо вітаміну Д3: в мене був понижений рівень. В принципі, можна було б закрити на це очі, але я взяла мікімальну, суто підтримуючу дозу.

Тим більше, зараз похмуро, немає сонця... і достатньо великий % людей мають нестачу вітаміну Д3. Добова норма для людини ввд 600 до 4000 МО.

Проте його потрібно приймати з вітаміном К2.

К2- це такий вітамін, який практично не отримується з сучасної їжі. Ну, хіба там дійсно все домашнє, суто еко. Але ж не всі таке їдять, це точно. І, якщо його приймати одночасно з д3, то вони дуже ефективно взаємодіють разом. Це позитивно впливає і на серцеве-судинну систему, та й взагалі на багато факторів здоровʼя. Краще засвоюється кальцій організмом.

А ще. я колись читала статтю, де було написано, що вітамін д3 утворює кальцій, але не весь він може засвоюватись. Кальцій може відкладатися на стінках судин, утворюючи кальцинування. Тому й необхідно поєднувати д3 з к2. Бо саме к2 розсмоктує цей "поганий" кальцій.

А ще д3 рекомендують пити разом з омега 3. Тому я й купила " повний набір".

Пігулки вітаміну д3 в мене не викликають проблем. Їх легко ковтати. Приймаю зранку після сніданку, омегу також.

Щодо Омеги 3...це щось😅. Пігулка достатньо велика, а їх треба зразу 2. Я хвилин 5 налаштовуюсь, потім, ковтаючи іх, кожен раз думаю, чи зможе мене хтось врятувати, якщо я подавлюся ними🤣. В мене з чим ще з дитинства якісь проблеми. Я звичайну таблетку анальгіну розділюю на частинки, і тоді пʼю. Тож омегу я стараюся пити, коли вдома ще хтось є🫣. Але, вона на диво легко ковтається. Я сама здивована. Та страх і паніка, все рівно, в мене присутні завжди.

Які зміни в здоровʼї помітила я? По- перше, більше енергії і легше ставати зранку. Колись ледве в 9 "злазила з ліжка", тепер почалася школа... і прокидаюся в 7 без проблем. І пізніше лягаю. Це прогрес. І сил до занять фітнесом більше. Вже не роблю це через силу.

Щодо шкіри: суттєвих змін я не помітила, бо вона зараз в мене в досить пристойному вигляді.

На рахунок імунітету: школа почалася з понеділка...тож скоро перевірю, чи так само легко підхоплюється якийсь вірус🤦‍♀️.

Загалом я задоволена, шкодую тільки, що не почала приймати вітамін д3 раніше. Тепер такий комплекс точно став моїм маст хевом на осінньо-зимовий період.

Час подбати про своє здоровʼя…
Час подбати про своє здоровʼя…
Час подбати про своє здоровʼя…