Anna_feerie

Базовий протокол прийому вітамінів

Базовий протокол прийому вітамінів

Це друга частина мого допису, перша була про чекап (https://club.makeup.com.ua/post/36732/), якщо ви пропустили, то обов'язково прочитайте, адже перед вибором вітамінів для себе варто перевірити, чи немає більш серйозних дефіцитів🤩.

Якщо ж ви вже провели діагностику, і показники в оптимумі, то, по-перше, це дуже круто і я вас вітаю, а по-друге, давайте розглянемо базовий протокол підтримки організму💚.

Базовий протокол прийому вітамінів

Для функціонування нашого організму потрібно дуууже багато різноманітних вітамінів та мікроелементів: A, D, E, C, B1, B2, B3, B5, B9, B12, біотин, кальцій, магній, залізо, цинк, хром, селен, йод, молібден.

У якості прикладу таких комплексі можу навести "Eve" від Now Foods", "Two per day" Life Extension та "Total mins" Country Lab.

Вітамін С - один з найвідоміших антиоксидантів (тому йому приділяється особлива увага), про нього, до речі, також писала окремий допис з прикладами форм, які не викликають болю у шлунку: https://club.makeup.com.ua/post/25303/.

Навіть якщо ми намагаємось вести здоровий образ життя, все одно на нас впливають стреси, забруднення повітря, різні хімічні речовини навколо нас і т.д. Тому антиоксиданти точно нікому не завадять . Якщо дуже спростити, то існують шкідливі вільні радикали (молекули з непарними електронами), які чіпляються до здорових клітин і "відбирають" електрон, тим самим наносячи шкоду здоров'ю. Антиоксиданти - це наші герої-рятівники, адже вони віддають пошкодженим клітинам свої "зайві" електрони і тим самим нівелюють негативний вплив вільних радикалів.

Приклади: вітаміни A, E, C, цинк, селен, цистеїн, глутатіон, пікногенол, екстракти чорники, виноградної кісточки тощо.

Це наша всім відома Омега-3, бажано вживати жирні сорти риби 2-3 рази на тиждень, а також приймати добавки з концентрованими оліями (Омега-3 з риби або лляного масла).

В Омега-3 ціла купа корисних ефектів, перелічу деякі з них:

- підтримка функціонування клітинних мембран;

- захист серцево-судинної системи від тромбів;

- регулювання серотоніну;

- допомога при ПМС та клімаксі;

- зменшення запалення, протидія артриту та радикуліту;

- поліпшення стану нігтів, шкіри та волосся;

- покращення пам'яті та уваги;

- допомога для росту та розвитку дітей.

Куди ж без нього, не втомлююсь нагадувати про те, наскільки цінний та важливий цей вітамін (хоч по факту гормон) для нашого здоров'я та краси. Посилання на велику статтю, присвячену цьому унікальному герою залишу тут: https://club.makeup.com.ua/post/14749/.

Нагадаю лише, що якщо доза вітаміну Д становить 5000 МО і вище - обов'язково додаємо вітамін К2 у формі МК-7 для коректного засвоєння та уникнення кальцифікацій там, де це не потрібно.

Сподіваюсь, вам було цікаво та корисно, бережіть себе та близьких та будьте здорові! 🤗