La Roche-Posay, Sesderma, Clinique, Hollyskin, Axis-Y

1. SesDerma Laboratories Salises Focal Treatment - точковий засіб з саліциловою кислотою. Має гелеву консистенцію, без віддушки. Треба зовсім трохи. Допомагає підсушити та загоїти висипання. Якщо колись в уході були агресивніші засоби, може здатись що не працює.
  2. La Roche-Posay Effaclar Duo + M - Раніше був просто La Roche-Posay Effaclar Duo +. Це засіб точкового застосування на проблемни ділянкі шкіри, а саме висипання та плями після висипання(пост акне). Працює на шкірі за рахунок філобіома, церамідів та мінози. Має кремово-гелєву текстуру, дуже економічний. Для себе я зрозуміла, що він більше допомагає та зменшує запалення саме на болючих підшкірних висипах. Памʼятаю, коли перші декілька разів його використовувала, зовсім не розуміла, здавалось що не працює. Але все ж таки, він працює, але якось не всіх висипаннях. Не знаю чому так🤷‍♀️ але в моєму косметичному арсеналі він завжди є.
  3. Axis - Y the spot difference - корейський точковий засіб з ніацинамідом, аха та бха кислотами. Найдилікатніший з усіх. Допомагає, але за рахунок не такої агресивної дії, не так швидко, поступово. Має гелеву консистенцію сироватки, без запаху.
  4. Clinique Anti-Blemish Solutions Clinical Clearing Gel - навпаки, найпотужніший з усіх. Дуже швидко допомагає пригнічити висипання, особливе підшкірне. Але з ним треба бути дуже обережним. Буквально краплину і тільки на висип, дуже сушить шкіру.
  5. Hollyskin Calamine. Drying Lotion - точковий засіб, що працює за рахунок сірки та цинку у складі. Я наношу його на ватну паличку не взбавтоючи флакон. І потім точково на висипання. Він добре працює, за ніч досить добре зменшує запалення. Запах не приємний, але швидко зникає. На шкірі залишається як світло рожева пляма. Легко змивається водою. Мені засіб сподобався, працює.