Olvia

Очищувальна альгінатна маска Via Beauty з екстрактом гібіскуса

Очищувальна альгінатна маска Via Beauty з екстрактом гібіскуса

Це моя перша альгінатна маска від Via Beauty, хоча з іншими продуктами цього бренду я знайома давно. Загалом до цього враження були непоганими. Цього разу я купила дві альгінатні маски – очищувальну (з гібіскусом) та з ефектом ліфтингу (зі спіруліною та морським колагеном). Цей відгук про очищувальну.

Маска виглядає як дрібний порошок ніжно-рожевого кольору.

Очищувальна альгінатна маска Via Beauty з екстрактом гібіскуса

Замішувала маску за інструкцією, а шкода, краще б спочатку почитала відгуки. Усі скаржаться, що маска виходить занадто рідкою, приєднуюсь до цього твердження. Води однозначно потрібно менше. Висипала весь порошок у миску і залила його 40 мл теплої води (зробила все, як написано на упаковці), вийшло дуже рідко. Якщо у вас є досвід нанесення подібних масок, краще візуально оцінюйте правильність консистенції, а якщо досвіду немає, я взагалі не рекомендувала б починати з цього екземпляра.

Перемішувати маску потрібно швидко, щоб вона не застигла прямо в ємності. Вийшло майже без грудочок.

Наносити маску складно, одразу відчувається неправильна консистенція. Вона стікає по обличчю великими краплями. Була б не така рідка, було б набагато зручніше. Коли маска стала трохи застигати, полегшало. Головне - спіймати момент, поки маска ще не пластифікувалася, але вже стала густішати.

При нанесенні відчувається, що дрібні грудочки таки залишилися, але великих немає.

Я встигла нанести всю маску, поки вона не застигла, шар вийшов не такої товщини, як мені хотілося б. По краях взагалі не вдалося досягти нормальної товщини.

Альгінатні маски наносяться на все обличчя, включаючи повіки та губи, але так як я все робила самостійно, то повіки довелося пропустити.

Пластифікується маска не так швидко, як інші. Можливо, за це варто дякувати надто рідкій консистенції. Це дає трохи більше часу на нанесення, можна спокійно розподілити по обличчю весь вміст пакетика.

З маскою на обличчі я провела близько 20 хвилин, за цей час вона стала повністю матовою, а краї засохли. Процедуру вкрай бажано проводити в положенні лежачи, щоб маска не відтягувала шкіру.

Зазвичай альгінатні маски знімаються одним шаром, в інструкції рекомендується знімати знизу вгору. На практиці так не виходить. Масці не вистачає «гумової» консистенції, вона не така, як зазвичай бувають альгінатки на цьому етапі. Має бути пружний гумовий шар, а маємо рожеву застиглу желешку. Нормально зняти це з обличчя неможливо. Маска просто рветься на дрібні шматочки. Мабуть, знову дається взнаки неправильна консистенція.

✔ Моя шкіра

Моя шкіра відноситься до жирного типу, але зараз дуже зневоднена. Присутній жирний блиск, розширені пори, що швидко забиваються, періодичні висипання і при цьому багато лущень. Обличчя постійно стягнуте і потребує додаткового зволоження.

За відчуттями маска цілком зручна. Відразу відчувається помітний холодок. Але це не печіння, а приємна свіжість.

А ось ефект неоднозначний. Перше, що мене вразило, це червона смуга по контуру маски. У цьому місці залишилося неприємне печіння та відчуття роздратованої шкіри. На жаль, консистенція маски не дала нанести її товстим шаром, а там, де вийшло найтонше, залишилася запалена шкіра. Смуги пройшли приблизно за півгодини.

Очищувальний ефект також під питанням. У цьому плані я не помічаю різниці до та після.

Але в іншому стан шкіри дуже непоганий. Вона м'яка, ніжна, зволожена.

Особливо добре ефект помітний на носі. Він у мене дуже лущився, після маски його стан не став ідеальним, але значно покращав. І цей ефект не пройшов через пару годин, шкіра дійсно стала менше лущитися.

Мені подобається, що після маски шкіра набула здоровішого вигляду, тон став більш рівномірним, шкіра матова без жирного блиску.

Підсумок. Ефект є, він непоганий, але рідка консистенція, нерівномірний шар і, як наслідок, червоні смуги по контуру дуже псують враження. Маска добре освіжила обличчя, мені сподобалося, як вона вплинула на ділянки, що лущаться, але ці червоні смуги перекреслюють всі позитивні моменти. При цьому мені дуже сподобався ефект від подальшого догляду. Мої звичні засоби спрацювали набагато краще. Шкіра стала оксамитовою і неймовірно м'якою. В принципі, я можу рекомендувати цю маску до покупки, але із застереженням про консистенцію. Якщо ігнорувати інструкцію та додати менше води, проблем із товщиною шару через неправильну консистенцію бути не повинно, а значить і подразнення не буде.