Mariya Trofimova

Змінні файли Staleks або Пончики Сталекс

Змінні файли Staleks або Пончики Сталекс

В манікюрному світі Staleks - синонім слову якість. Якщо уважно придивитись до інструментів вашого майстра манікюру в 99% випадках щось від Staleks ви побачите, або все.

Останні два роки я брала мінеральні пилочки Staleks, неймовірно якісний абразив, але є суттєвий мінус - їх гнучкість. Зазвичай, це пластик на пінній основі, вони гнуться та заламуються, а це доставляє суттєві незручності.

Ідеальне рішення металева основа та змінні абразиви.

Асортимент абразивів у Staleks багатий.

Коротко про абразиви:

Від 100 до 180 грит – штучні нігті (існує ще 80 грит, але це дуже жорстка, для дуже "чорнових робіт").

Від 180 до 240 грит – натуральні нігті.

Від 240 до 500 грит – шліфування нігтів.

Більше 1000 грит – полірування нігтів.

Для себе я обрала 180 грит, цей абразив закриває питання опилу натуральних та штучних нігтів.

Змінних блоків також на будь-який смак.

Футляр розкривається просто, потрібно зняти білий фіксатор, верхню прозору кришку прокрутити вліво, але в котушці не має бути стрічки, вона заважає відкриттю. Складається назад все без проблем.

Абразив односторонній, з одного боку абразив, а з іншого крафтовий папір. Оскільки стрічка без клею, тому вона трохи "їздить" по основі, але в роботі цього немає, в цей момент файл притиснутий до основи пальцями.

У нових пилочок потрібно запилити край з усіх боків, бо ці краєчки дуже гострі, шанс порізу при опилі 99,9%. З цими абразивами такої проблеми немає, при заміні абразиву можна одразу приступати до роботи.

Якщо вдатися до нехитрої математики, з 6 метрів виходить 80 пилок довжиною 7,5 см, для мене пилочка в 7,5 малувато, потрібно хоча б 10 см. При такому розкладі маю 60 пилок. Оскільки це тільки одна сторона, а зазвичай пилки двосторонні, умовно, з одного такого блоку 30 двосторонніх пилок.

Виходить менше ніж 8 грн за пилочку і це в 2 рази дешевше звичайної пилочки Staleks (з металевою основою 11 грн, але для себе не рахую основу, їй зносу не буде багато років).

Довжина 162 мм, ширина 19 мм. Високоякісна нержавіюча сталь, не боїться будь-яких видів стерилізації. Для цієї основи є готові змінні абразиви, так сказати "порційні", але я дуже хотіла саме пончик.