Швець Карина🤍

Ganymede

Ganymede

Вітаю! Сьогодні все ж таки поговоримо про один з найбільш популярних ароматів останніх років - це Ganymede від Marc-Antoine Barrois.

Я багато читала і вивчала цей аромат, перш ніж робити на нього огляд, добре його поносила, тож тепер мені є багато чого сказати вам. Якщо ви колись хотіли чи все ще хочете познайомитись з даним парфумом, то думаю, що мій опис може стати вам у нагоді.

Насправді я нічого не знала про Барруа до знакомства з парфюмом.

Марк Антуан Барруа - французький дизайнер, який на піку популярності випустив колись у далекому 16му році перший аромат B683. Ціллю тодішнього запуску було відтворити класичний аромат ділового чоловіка. Дизайнер захоплювався книгою «Маленький принц» - звідси й пішла назва аромату, лиш він змінив число 12 на 83 (рік народження Барруа).

До речі, наскільки я знаю, то на початку 22 року Барруа активно підтримував Україну і транслював події в своєму блозі - як на мене, це респект, якщо правда.

В683 спричинив фурор, виявився доволі вдалим запуском, і згодом у 2019 вийшов безсумнівний бестселлер - Ganymede, який назвали на честь персонажа давногрецьких міфів Ганімеду - найкрасивішого юнака на Землі.

Сам же Марк Антуан Барруа описав аромат так: «Коли я уявляю собі супутник Ганімед, я бачу океан, хвилі якого колише вітер, але на дні немає піску - там мармур

І, як на мене, це достатньо влучне висловлювання.

📕Верхні ноти: італійський мандарин і Шафран;

📕Ноти серця: Фіалка, Абсолют Османтусу з Китаю;

📕Ноти бази: Акігалавуд і Абсолют Безсмертника.

Піраміда зустрічається всюди різна, але я взяла ту, що представлена офіційною на сайті.

У мене фірмовий семпл, і тут я хочу віддати шану за розпилювач: він прекрасний! Дуже добре працює сам механізм, ще й до того ж розпилює доволі не маленьку хмарку аромату, дрібнодисперсну. Про «плювання» чи «заїдання» тут і мови не йдеться.

Аромат стартує різкими нотами, доволі синтетичними і суворими. Ніяких цитрусів, кислинки я не чую - на старті відчую відголоски запаху мазі Вишневського, тільки трохи мʼякшим за звучанням.

Так, це не супер класна нота, якою хочеться пахнути, але таким чином грає шафран і це цілком ок.

Нота фіалки зазвичай дає пудровість та згладжує аромати, проте тут я теж її не відчуваю від слова зовсім. Ніякої мʼякості і пудровості, йоду тут теж немає, але аромат холодний та дуже насичений, відчувається шкірно-деревʼяна база - різка та гучна.

Згодом, десь через годину, я починаю відчувати аромати глянцевих журналів. Вже давно забутий мною запах, але раніше (коли журнали ще були популярними), моя мама купувала модні манікюрні та перукарські глянці, яких у нас вдома була просто купа. І там сторінки пахли саме так, особливо коли журнал був новий - глянцеві сторінки з типографії.

Загалом я б описала цей парфум як аромат, який ти відчуваєш, сидячи в стоматології, де є холодна, блискуча мармурова підлога, а в холі на столику біля дивану лежить багато глянцевих журналів.

Щодо схожості з бакарою - особисто я її тут не бачу взагалі, два зовсім різних аромати, які пересікаються виключно шафранною «медичністю», і то не в повній мірі і по-різному.

Стійкість тут просто вбивча! Перший раз я нанесла ЧОТИРИ (!) пшики, і сидячи на стендапі ледь не вмерла. Дуже сильно боліла голова, а ще я потрапила на стик потилиці з волоссям, і всю ніч ми буквально дихали цим ароматом.

Після цього Даня попросив мене більше не наносити його в такій кількості і бажано не носити зовсім, бо на його думку аромат звучить дуже противно і дешево (нічого собі заявочки, да? ДЕШЕВО 😂)

Насправді він реально душить, і якщо вам це подобається - подумайте хоча б про перехожих та знайомих, яким доведеться боротися з таким насиченим ароматом. Голова справді може сильно розколюватися потім, причому протягом дуже довгого часу.

Після того випадку я наносила парфум дуже дозовано - два пшики максимум, і ті - виключно на тіло, не на одяг і не на волосся (!)

Тримається, звичайно, до останнього. Пекельно стійкий.

Хоч ми з цим творінням перебуваємо в трохи абʼюзивних стосунках, я все одно дуже радію, що мала змогу познайомитись з ароматом (і дякую за це моїй Олі🤍).

Мені все одно хочеться його носити, ну справді Ганімед нікого не залишає байдужим - або любиш, або ненавидиш. В моєму випадку це два в одному.

Чи буду я його рекомендувати? Так, але для знайомства цілком може вистачити 1-2 мл - навіть з цією кількістю ви вже точно будете знати, ваш це парфум чи ні.

Чи повторю? Точно не знаю, але семпл ношу з задоволенням і дуже обережно, на нього потрібно налаштовуватись.

Але факт залишається фактом - це справді свого роду революція в світі парфумерії, мабуть, ну я не чула подібних ароматів раніше.

До речі, сам Барруа бачить своє творіння не на якихось «мєхах і золотє», а з білою футболкою та кедами)

Дякую за увагу 🫶🏻