Вітамін D
Вітамін D я приймаю за показами. Моїми основними симптомами були слабкість, знижений настрій, підвищена втомлюваність. Все це лікар ігнорувала, поки в мене не хруснуло коліно без травми. Тоді мене направили на аналіз на вітамін D (25-гідроксивітамін Д) та кальцій. Кальцій виявився в нормі, а от рівень вітаміну D був істотно знижений 29,1 нмоль/л при нормі вище 75. Лікар ткнула пальцем в небо і виписала мені приймати 3000-4000 МО вітаміну Д щодня протягом місяця, а потім 2000 МО. Через місяць на прийомі в іншого лікаря мені виписали 4000 МО на три місяці й 2000 на пів року. За цей час я вже встигла купити різні препарати, я пила цікавий препарат “Декрістол” 20000 МО, який містить вітамін Д, що повільно вивільняється, таких таблеток я приймала спершу дві на тиждень, потім одну. Пробувала Dr.Theiss 2000 MO і не можу сказати про нього нічого поганого, хоча останній лікар більше хвалила “Декрістол” як препарат з доведеною ефективністю (в них є різні дозування) та Доктор Тайсс в мене вже був, допила і його, і на останок в мене лишились желейні капсули Now Foods. Зараз би вже пора знову здати аналіз і підібрати собі нове дозування, поки я п’ю капсули Now Foods коли одну, коли дві, дивлячись скільки випаде з упаковки. Це упакування для мене не дуже зручне, тому що треба трошки гратись, щоб не висипати одразу багато, воно компактне і шумне, капсули трусяться при перевезенні, бо я мала необережність викинути вату, яка цьому запобігала, купувала я їх за доволі хорошою ціною, гривень двісті. Почуваюсь я добре і поки не помічаю, щоб капсули Now Foods працювали гірше ніж “Декрістол”. “Декрістолу” і немає в таблетках в дозуванні 1000 МО, є тільки 500 МО, що і рекомендується пити, якщо немає підтвердженого дефіциту для профілактики.
Загалом, я люблю продукти Now Foods, вони вселяють в мене довіру тим, що вказують джерело, з яких отримані діючі речовини.
Дякую за увагу. Бажаю здоров'я, а якщо вам цікаво перевірити рівень свого вітаміну Д, то в приватній лабораторії можна здати аналіз на 25-гідроксивітамін Д і без направлення від лікаря.
Коментарі (0)