Ксенія 💫

Тон, який полюбляє камера. Як підібрати відтінок.

Тон, який полюбляє камера. Як підібрати відтінок.
Тон, який полюбляє камера. Як підібрати відтінок.
Тон, який полюбляє камера. Як підібрати відтінок.

Вітаю, красуні 😊!

Були питання, що за тон в попередньому дописі https://club.makeup.com.ua/post/28030/ як він і т. д. Тож сьогодні розповім про мій повсякденний засіб для створення макіяжу. Це дуже відома тональна основа-флюїду Studio Fix Fluid від канадського бренду МАС. У відтінку NW 15.

Яка дає від легкого натурального перекриття до більш щільнішого, і як заявляє виробник підходить усім типам шкіри. Тобто, такий собі доволі універсальний продукт, який полюбляє досить велика кількість візажистів ще використовувати.

Про захист у вигляді SPF 15 я звичайно проговорю, але ж ви розумієте, так.. 😉?

Об'єм продукту 30 мл.

Тон, який полюбляє камера. Як підібрати відтінок.
Тон, який полюбляє камера. Як підібрати відтінок.

Зупинюсь на парі моментів, які багатьом не довподоби:

  • відсутність помпи - дозатора. Так, це по типу як і історія з відомим тоном від Estée lauder. Купувати її додатково - це доплатити вартість 1/3 частини тону😏, грубо кажучи. Але, якщо порівняти вартість помпи у EL, то вона коштує девше по відношенню до крему (1/6 вартості).
  • Універсальність. Так, не усім типам шкіри далеко він підійде.
  • Аромат. Аромат міг би бути набагато кращим (їдкий, різкий). Якщо на попередні пункти я можу спокійно закрити очі, то тут для мене просто нонсенс і парадокс - чому так?! Ні, в мене не підробка і не паль. Аромат хоча б не тримається на шкірі і досить швидко зникає.

Але.. , але мені дуже подобається результат, тому терплю і користуюся.

Пор гамму відтінків та що значать букви на упаковці:

NC (neutral cool)- золотисто-бежевий (нейтрально- холодний)

NW( neutral warm) – рожево-бежевий(нейтрально-теплий)

C- холодний оливковий

N- нейтральний бежевий

W- теплий рожевий.

Звичайно, за правилами треба підбирати відтінок до тону шкіру (перехід нижньої - треті та шиї). Але в мене шия набагато світліша за колір обличчя і з таким відтінком я прям дуже бліда. Тому я обираю завжди трошки тепліший відтінок, він надає свіжості мені і в цілому вирівнює картину.

По текстурі дуже пластичний, гарно розподіляється та фіксується на шкірі завдяки обезжиреній формулі, тому краще наносити зонально та пропрацьовувати кожну зону, бо є шанс наставити плям.

Власне виробник рекомендує наносити невеликими мазками на щоки, лоб і підборіддя, розтушувати круговими рухами від центру до периферії за допомогою подушечок пальців, пензлика або спонжа.

Я прихильниця використання спонжу у тональних засобах, але тут працює для досягнення ефекту матовості (але не зовсім) якраз нанесення та розподіл пальчиками. Таким чином тональна основа лягає середнім ступенем перекриття і вже з ефектом припудреного обличчя. На мені гарно вирівнює тон, прибирає почервоніння, для особливо проблемних місць, такі як пігментація та висипання, можна продублювати і засіб їх перекриє. В мене якраз є і те, і інше наразі якраз для демонстрації 😄.

Якщо ж використати вологий спонж, то даний тональний заграє іншими фарбами - з'являється не глянець, а проявляється сяйво шкіри 😍. Коли цей мій експеримент спрацював, я навіть почала згадувати чи використовувала я якусь базу під. Адже ж ні, і так гарно виходить!

Мені імпонує і той, і інший метод нанесення.

Що важливо: перед нанесенням гарно підготувати шкіру, зволожити та не зайвим буде зробити екфоліацію https://club.makeup.com.ua/post/10159/.

В такому випадку тональний засіб (будь-який) лягає ідеально.

Але моя думка, що цей засіб все одно не для сухої шкіри, бо підкресле все на світі в плані шелушінь.

Можу припудрити зверху т-зону розсипною вуальною пудрою. Але загалом зараз це роблю дуже рідко (саме в холодну пору року). Не хочу забивати той ефект, що дає на мені цей засіб додатковим матуванням і пересушуванням.

Чому я обираю легкі текстури, флюідні?

Бо з віком, чим щільніший тональний, тим важче він лежить на шкірі і тим більше підкреслює усі вікові зміни. Тому на кожен день я обираю щось легеньке, сяюче.

Зараз моя шкіра в досить нормальному стані, коли не потребує цієї самої щільності аби замазати все,а лише вирівняти загальний тон від якихось незначних покраснінь.

Так, в мене є і пігментація, яку я також не маю бажання ховати під шарами косметики. Але і її

Studio Fix Fluid від МАС також легко маскує.

Також гарно веде себе і з моїми порами . От що що, а багато тональних їх підкреслює на мені в зоні крил носа.

Тому цей тон підійде як тим хто має нормальну шкіру, так і тим, хто має що приховати.

Якщо говорити відносно фінішу, то я не можу назвати все ж цю основу глухо матовою. Вона має на мою думку досить гарний натуральний фініш: зберігаються всі рельєфи на обличчі, немає плоского ефекту. Обличчя виглядає "живим" та ще й з ефектом легкого фотошопу.

Як альтернативу чогось дешевшого набагато, то мені імпонують ці 2 тональні основи у якості використання повсякдень : по текстурі та відтінку вони досить схожі, але по фінішу різні. Тому, коли мені хочеться більш сяяння, я обираю Essence Fresh&Fit Awake Healthy Glow

https://club.makeup.com.ua/post/7007/.

Стійкість також у нього гарна як на мене.

Напевно 6 годин десь приблизно (мабуть, більше я його і не носила на собі) він не сповзає з обличчя, але починає трішки блищати. Але нагадаю, я не шпаклюю його намертво і ношу практично соло. З додатковим покриттям пудри ситуація буде краща.

Мені подобається він незважаючи на недоліки, що зазначила на початку. Подобається як сидить на шкірі і як легко наноситься.

Рада бути корисною!

З повагою, Ксенія ✨